tiistai 6. joulukuuta 2022

VIRKATUT SPIRAALIKUUSET

 

 

 

Opetan Valkeakoski-opistossa virkkausta ja meillä on parhaillaan menossa joulukurssi, jolla virkkaamme kaiken näköisiä joulukoristeita. Kaipasin kurssille koristeita, jotka ovat helppoja tehdä ja valmistuvat nopeasti. Selasin Pinterestissä jouluvirkkauksia ja törmäsin siellä ihanaan kuusi-ideaan. Pinterestin kuuset oli tehty nyöristä tai punotusta nauhasta ja sen sisään pujotettu rautalanka, mutta näin kuuset heti virkattuna.

 

Spiraalikuuset voi tehdä vaikka jämälangoista. Virkkasin spiraalikuuset kaksinkertaisesta puuvillalangasta 3,5 mm koukulla. Olen ostanut kirppiksiltä ja saanut vanhoja puuvillalankoja, jotka kävivät tähän hienosti. Käytin hieman erisävyisiä vihreitä lankoja ja sekoitin merseroitua ja merseroimatonta puuvillaa keskenään, niin sain näin vähän elävyyttä kuusiin.  

 

 
 

 

Kuuset on helppo virkata ja näiden virkkaus onnistuu myös lapsilta. Virkkasin ketjusilmukkaketjuun kiinteitä silmukoita ja päätteltyäni langat, kastelin nauhan vesiliimaseoksessa ja kiersin pienen styrox-kartion ympärille. Annoin kuusen kuivua yön yli. Ilmeisesti liimavesiseokseni oli hieman liian laimeaa tai en malttanut odottaa liiman kuivumista, koska kuuset ovat auenneet aavistuksen.


Yhteen kuuseen laitoin tähdenmuotoisen helmen päälle, mutta se ei näyttänyt valmiissa niin hyvältä kuin ajattelin, joten muut kuuset ovat nyt tähdettömiä. Kuusiin voisi myös virkata pieniä helmiä, mutta en tiedä miltä ne näyttävät liimakylvyn jälkeen. Vihreinä nämä eivät oikein erotu kuusen oksilta, joten ajattelin ripustaa kuuset ikkunaan.


Hyvää itsenäisyyspäivää! Me pakkaamme eväät reppuun ja lähdemme minivaellukselle pitkospuille. Vielä on niin vähän lunta, että retkeily metsässä onnistuu. Alla on vielä ohje spiraalikuusiin.

 

 

 

VIRKATTU HELPPO SPIRAALIKUUSI


Näitä tarvitset:
Puuvillalankaa (mallikappale on virkattu kaksinkertaisesta puuvillalangasta 3,5 mm koukulla)
Virkkuukoukku langan ja käsialan mukaan.
Sakset ja neula päättelyyn
Erikeepperiä tärkkäykseen
Styrox-kartion, elmukelmua ja nuppineuloja

Tee näin:

Virkkaa alkuun 61 ketjusilmukkaa
1. kerros. Virkkaa kiinteäsilmukka toiseen ketjusilmukkaan koukusta. Virkkaa yksi kiinteäsilmukka jokaiseen ketjusilmukkaan. Katkaise lanka ja päättele. 

Tee toinen ja ehkä kolmaskin.

Kastele nauhat liimavesiseoksessa ja kierrä pienen styrox-kartion ympärille spiraalin muotoon. Kiinnitä nuppineuloilla. Anna kuivua yön yli. Kiinnitä ripustuslenkki ja koristele vaikka helmillä tai kimalle liimalla.

Huom! Kannattaa päällystää kartio elmukelmulla, niin kuusi on helppo irroittaa kartiosta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti