lauantai 13. toukokuuta 2017

Virkattu pilkkutyyny

"Riittää, että olet lahjakas puoli tuntia päivässä. Useimmat eivät ole minuuttiakaan."
  - Alvar Aalto


Se on valmis, valmis, valmis, VALMIS! Tämän jutun kirjoittaminen ilman pientä hehkutusta on lähes mahdotonta, sillä taisin aloittaa tyynyn virkkauksen yli kuukausi sitten ja tässä matkan varrella on sattunut yhtä sun toista. Ensin aloin virkata kokonaan eri kuviota, mutta vino käsialani ei sopinut malliin. Sitten virkkasin, purin ja virkkasin, kun en meinannut osata päättää, että mitä teen tai miten teen. Kun olin päässyt vauhtiin, kuopus tuli ja saksi tyynynliinaa, mutta onneksi sain pelastettua sen. Vielä pisteenä ii:n päälle, tiputin lankakerän lastenrattaiden renkaan väliin sotkien langan, jonka tietysti huomasin vasta virkkattuani rasvaisen langan työhön. Niin, ja jouduinhan vielä viime metreillä purkamaan kokonaisen pallorivin pois, kun olin vahingossa virkannut yhden palloista liian pieneksi ja koska olin jo nähnyt niin paljon vaivaa tyynyn eteen, pakkohan se oli korjata. Onneksi kaikki päättyi onnellisesti, tyyny on nyt valmis ja minulla on leveämpi hymy kuin Liisa Ihmemaan Irvikissalla.

  
Virkkasin tyynyn Dropsin Safranista, jota kului yhteensä 250 grammaa. Minulla oli luonnonvalkoisen lisäksi neljää eri punaisen sävyä (löydät värit ja menekit postauksen lopusta). Ne kulkevat pohjalla välillä muuttuen tummemmaksi ja välillä vaaleammaksi. Koska väri vaihtui joka kerroksella ja alkuvaikeuksien takia osa langoista oli lyhyemmissä pätkissä, minulla oli taas lopussa melkoisesti pääteltävää. Osan langoista sain pääteltyä virkatessa ja toiset yhdistin niin, ettei pääteltävää jäänyt, mutta suurin osa taisi jäädä lopputalkoisiin. Lisää työtä aiheutti se, että värit vaihtuvat reunoilla niin, että tyynyn toinen puoli onkin valkoisella pohjalla olevia punaisia palloja. Halusin, että kaikki toisen puolen pallot ovat samanlaisia, joten jouduin vaihtamaan punaista kesken kerroksen, sillä toisella puolella värit kulkevat eri tahdissa. Tässä oli oma työnsä, mutta pirskatti kun lopputulos onkin hieno!


Tämä mallihan on oikeasti Molla Millsin pilkkukassi Mollan toisesta Virkkuri -kirjasta, mutta halusin tehdä tyynyn ja tyynyn minä tein. Pidin mallista tosi paljon! Se on mukavaa virkata, kun siinä toistuu sama kuvio ja virkatessa voi katsella vaikka telkkaria. Itse taisin katsella pari tuotantokautta Top Gearia tätä tehdessä. Vino käsialani aiheutti kuitenkin vaikeuksia mallissa. Palloista tuli vähän vinoja ja jos olisin virkannut pallot suoraan keskelle, ne olisivat ylimmällä kerroksellä jossain ihan muualla kuin tuossa, missä nyt ovat. Jouduin myös siirtämään välillä sivusaumaa muutaman silmukan vasemmalle, jotta toisen puolen erivärinen pohja ei  näkyisi toiselle puolelle. Vetoketjun jätin pois ja virkkasin päätysaumat kiinni. Vaikka tyynyssä oli oma hommansa ja se totta vie kiusasi monen muun työn edestä, tämän virkkaus oli aivan ihanaa ja olen enemmän kuin tyytyväinen tyynyyni!

Aikaisemmat postaukseni tästä työstä:


  
Tässä vielä lankamenekit ja värikoodit, jos haluat tehdä samanlaisen tyynyn. Sen sijaan että virkkaat pohjan neljällä värillä ja päättelet kaikki tuhat ja yksi lankaa, voit valita yksivärisen langan kaveriksi jonkun liukuvärjätyn langan. Huomioi kuitenkin, ettei siinä ole samaa väriä mikä yksi värinen on, niin se ei sotke kuviota. Näin pääset paljon helpommalla päättelyn kanssa ja lopputulos on yhtä ihanan kirjava! 

Drops Safran luonnonvalkoinen (18) - n. 100 g
Drops Safran vaalea roosa (01) - n. 25 g
Drops Safran keskiroosa (02) - n. 50 g
Drops Safran kirsikanpunainen (55) - n. 50g
Drops Safran verenpisara (15) - n. 25 g
 Yhteensä: 250 g

Mukavaa viikonloppua ja hyvää äitienpäivää!

14 kommenttia:

 1. Siitä tuli upea! (: Vaikeuksien kautta voittoon. Saa olla ylpeä. Ei se tekeminen tosiaan aina niin yksinkertaista ole, mutta ihana lopputulos on sen arvoinen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mä pidän kans! Tein tyynyn ajatuksella, että pidän sitä muiden tyynyjen takana, mutta eipä tuota tee mieli piilotella toisten takana =)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos =) Hieman mua alussa jännitti, kun tuo tummin punainen oli niin kovin tumma, mutta ihan hyvin se tuntuu sopivan tyynyyn =)

   Poista
 3. Herkku! Kannatti korjata virheet niin eivät jääneet harmittamaan. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) No niinpä! Mulla on nyt niin hyvä mieli siitä =) Onneksi en oikonut, vaikka muutaman kerran jo epäilin, että menenkö viilaamisessa liian pitkälle =)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos =) Mä luulen, että tämä valmiin työn aiheuttama onnen huuma on yksi suurimmista syistä, että rakastan käsitöitä ♥ Siinä se on ja mä olen sen tehnyt ♥ Vaikka eipä siinä tekovaiheessakaan ole mitään vikaa =)

   Poista
 5. Molemmilta puolin kuin karamelli, kaunis on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saija =) Tyynyä on hyvä käännellä mielialan mukaan. Katselen värikästä puolta kun tarvitsen väriterapiaa ja valkoista, kun on syytä rauhoittua ♥

   Poista
 6. Ihailtavaa sisukkuutta! Tuollaisen urakan jälkeen lopputulos on aivan erityisen palkitseva:) Upea tyyny!

  VastaaPoista