keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Gluteenittomat Raparperi-valkosuklaamuffinsit

 Hymyile elämälle, niin elämä hymyilee sinulle.
- sananlasku


Raparperi-valkosuklaamuffinsit ovat herkkuja! Muffinsin sisällä on makea raparperisydän ja päällä reilusti herkullista valkosuklaata. Vaikka muffinit ovat gluteenittomia, näitä voi hyvin mielin tarjota kaikille herkkusuille. Meillä muffinssipellillinen ei kestä yhtä iltaa pidempää, koska nämä ovat niin ukkokullan kuin pikkuväen mieleen. Jos et ole valkosuklaan ystävä, voit tehdä muffinssit ilman sitä, koska valkosuklaata on vain muffinsin päällä.

Olen keittänyt raparperihillon ryöpätystä raparperista, koska en voi syödä niitä ilman. Jos haluat ryöpätä raparperit ensin, niin laita ne hetkeksi kiehumaan runsaaseen veteen, valuta raparperista sen jälkeen ylimääräiset nesteet ja laita ne kattilaan. Keitä hilloksi hillosokerin kanssa ja mausta ripauksella vaniljajauhetta. Anna hillon jäähtyä ja valuta siitä uudestaan kaikki ylimääräinen neste, ettei se kostuta muffinsseja liikaa. Jos et jaksa tehdä hilloa itse, osta se kaupasta. Olen pursotanut hillosydämen muffinsien sisään pursottimella.

   

GLUTEENITTOMAT RAPARPERI-VALKOSUKLAAMUFFINSIT

n. 12 kpl

Näitä tarvitset:
3 isoa luomumunaa
1 dl sokeria
½ dl rapsiöljyä
3 dl Semperin Fin Mixiä
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljajauhetta

n. 180-200 g raparperihilloa
valkosuklaata

Näin se käy:
Jos olet tehnyt hillon itse, valuta siitä ylimääräinen neste sihdissä. Vatkaa munat ja sokeri. Kääntele varovaisesti sekaan öljy. Sekoita keskenään kuivat aineet ja sihtaa ne taikinaan. Sekoita hyvin. Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja pursota hillo taikinan sisään. Yritä sihdata mahdollisimman ylös, sillä täyte painuu paistaessa alas. Paista 180 asteessa n. 15-20 min tai niin kauan, että ne ovat hitusen ruskeita päältä. Älä päästä liian kuivaksi. Anna muffinssien jäähtyä hetki. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja koristele muffinsit sillä. Käytin itse pursottamiseen leivinpaperista tehtyä tötteröä.


Raparperimuffinsit ovat tuoneet lohdutusta tähän viikkoon, kun olemme jatkaneet mummolan tyhjennystä ja taistelleet flunssaa vastaan. Oma sairastaminen on aivan toisarvoista siinä kohtaa kun pikkuväki on kipeänä. Sitä tekisi kaikkensa, että saisi pienet ihmeet kuntoon ja he jatkaisivat remuamista tuttuun tapaansa. Onneksi naapurin antama kitara on pitänyt huolen, ettei talossamme ole ollut turhan hiljaista. 

Mukavaa viikonjatkoa. Toivottavasti näemme viikonloppuna tyynynpäälisen merkeissä! Enää kuusi kerrosta ja se on valmis! Haluaisin saada sen jo valmiiksi, sillä mielessäni olisi jo tuhat ja yksi muuta työtä.


8 kommenttia:

  1. Ai että, kuulostaa ja näyttää ihanilta! Just mies toi kaupasta raparperejä. Onkohan ne vaivalloisia muuntaa hilloksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Mä olen ihan soveltanut hillosokeripussin kyljessä olevaa hilloreseptiä. Pesun ja kuorimisen jälkeen olen pilkkonut ja ryöpännyt, sit keittänyt hilloksi. Jos sun vatsa kestää raparperia ihan pelkiltään, niin silloin ei tarvitse ryöpätä =)

      Poista
  2. Oi että, kuulostaapa hyviltä. Raparperi ja valkosuklaa, mikä ihana yhdistelmä!

    VastaaPoista
  3. Voi mitä herkkuja olet taas leiponut <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Leipominen ihanaa! Harmi vain, että se näkyy niin nopeasti tuossa vyötäröllä =)

      Poista