keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Lankalaihis 2017 1 / 4

"Aikaa on täysin riittävästi. Kyse on vain tehtävien tärkeysjärjestyksestä."
    - Peter Drucker


Käyn lankalaihiksen takia neljästi vuodessa läpi, mitä kaikkea olen tehnyt kuluneen kolmen kuukauden aikana ja lasken yhteen sinä aikana ostetut langat. Lankalaihis on lähtöisin Näppituntuma-blogista ja siinä on tarkoituksena vähentää lankavarastoja vuoden aikana. Toiset onnistuvat tässä, mutta minulla varastot eivät ole koskaan vähentyneet. Sen sijaan ne ovat joka vuosi kasvaneet kasvamistaan. Tämän vuoden tavoitteenani on vähentää 37,8 kilon varastoja viidellä kilolla.

Alkuvuosi on ollut kiireinen, enkä ole ehtinyt tehdä läheskään niin paljoa kuin olisin halunnut. Meillä eletään parhaillaan ruuhkavuosia ja aika, jonka käytän käsitöihin on vähentynyt paljon vuoden takaisesta. Yksi ratkaisuni tähän ikuiseen aikapulaan on ollut se, että olen vähentänyt somen käyttöä (lisää somesta ja somelomistani voit lukea täältä) ja somettomien sunnuntaiden myötä sain lisää aikaa käsitöille. Virkkasin meille koristetyynyn (tässä linkki) ja kirjoitin myös ohjeen, miten palat saa yhdistettyä virkkaamalla (linkin ohjeeseen löydät täältä). Ystävänpäiväksi virkkasin ja huovutin mukinlämmittimet (löydät ne täältä) ja niiden jälkeen aloin virkata vauvanpeittoa, jonka tekemisessä vierähti puolitoista kuukautta (löydät peiton täältä). Viimeisimpänä työnäni tein ihanat myssyt meidän pikkuväelle yhteistyössä Lankamaailman kanssa (löydät myssyt ohjeineen täältä).

Virkkauksiin myötä lankakaappini on keventynyt 1,04 kilolla. Ainoa kudontatyö, jonka tämän kevään aikana olen esitellyt, on ollut ruusukastuolimatto, johon lankaa kului yhteenä 640 grammaa (löydät maton täältä). Kokonaiskulutukseni oli siis yhteensä 1,68 kiloa. Valitettavasti olen ostellut ja saanut lankoja yhteensä 1,25 kiloa. Ensimmäisen vuosineljänneksen aikana olen onnellisesti laihiksen puolella, mutta tiukille tekee, että seuraavasta kolmesta kuukaudesta selviän samalla tavalla. Ostin alennusmyynnistä laatikollisen Dropsin Parisia ja Safrania ja näiden myötä lankavarastoni taas pursuavat! Puolustukseksi voin varmasti kertoa, että olen kokoamassa materiaalia seuraavaa väripostausta varten ja jotta voin sen kirjoittaa, tarvitsen siihen paljon värejä. Ihanaa viikon jatkoa sinulle rakas lukija! Tavataan taas!

Jos haluat kurkata, miten minulla meni viime vuonna, löydät vuoden 2016 kootut virkkaukset täältä


4 kommenttia:

 1. Kauniita töitä olet tehnyt! Tsemppiä lankalaihikseen! Minä olen ollut siinä kerran mukana. Siitä taitaa olla jo muutama vuosi. Nyt eivät lankalaatikoiden kannet pysy enää kiinni. Niin ja niitä laatikoita piti olla yksi ei kahta niin kuin nyt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Lankalaihiksella ei kyl saa lankalaatikkoja tyhjäksi. En ainakaan minä =) Toisaalta on ihanaa, että kaapissa on lankaa siltä varalta, että tekee mieli tehdä jotain, mutta kyl vähempikin määrä riittäisi =)

   Poista
 2. Ihania nuo sinun mattosi! Minäkin yritän todella lankalaihduttaa - varastossa on kuusi isoa muovilaatikollista lankoja sen lisäksi, mitä sisällä kodissa on.... Olen varmaan eläkeläinen siihen mennessä, kun olen saanut kaikki kulutettua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Kuulostaa aika mahtavalta varastolta! Mä olen aikaisemmin vannonut, etten myy lankojani pois vaan kaikki käytän, mutta nyt oon jo miettinyt vaihtoehtoa, että veisin osan kirppikselle. Mulla on mm. mohairia ja joitain keinokuituja, joita en ainakaan ihan heti usko käyttäväni. Pitänee funtsia =)

   Tsemppiä lankalaihikseen =)

   Poista