lauantai 28. tammikuuta 2017

Ilahduta ystävää itse tehdyllä mukinlämmittimellä

Hymy on lyhin etäisyys kahden ihmisen välillä.
- Victor Borge

  
Ystävänpäivään ei ole enää kuin pari viikkoa ja ajattelin, että tällaisellä mukinlämmittimellä olisi mukava muistaa ystävää. Näillä verhoiltu muki erottuu edukseen työpaikan kahvimukirivistöstä ja vaikka näiden nimi on lämmitin, niin tämä käy myös mukin suojaksi kotona, mökillä tai leirinuotiolla, ettei sormet pala tulikuuman teekupin kanssa. Emalimukien käyttäjälle tämä on ehdoton, sillä jokainen kerran emalimukin kanssa itsensä polttanut muistaa, miten kuuma emalikuppi voi olla. Mukinlämmittimiä voi virkata tai neuloa, mutta koska kaapissa oli huopuvaa lankaa, ajattelin tehdä meidän lämmittimet hieman erilailla.

Virkkasin huopuvasta Novitan Joki -langasta vitosen koukulla 40 ketjusilmukkaa ja sen jälkeen edes takaisin pylväitä seitsemän kerroksen verran. Päättelin langat ja nakkasin tekeleeni lakanapyykin kanssa 60 asteeseen pyörimään. Ennen huovuttamista pala oli 32 cm x 9,5 cm ja huovuttuaan se kutistui n. 25 cm x 7 cm. Tämän kokoinen sopii passelisti Staffordshire Potteryn korkeampien mukien päälle. Jos haluat pelata varman päälle, niin tee vähän isompi palasta, koska voit aina leikata sitä huovutuksen jälkeen pienemmäksi. Kun palat olivat kuivat, virkkasin molempiin päihin lenkit, jotka laitetaan korvan ympärille. Poimin tämän kiinnitystavan Pinterestistä ja mielestäni se on tosi helppo ratkaisu, kun siinä ei tarvitse ommella nappeja tai sommitella napinläpiä. Kokeilin myös huovuttaa lenkkejä, mutta sen saaminen oikeankokoiseksi oli hankalaa, kun lenkki huopui just niin kuin se halusi.

En olisi arvannut, että kirjainten kirjominen on näin vaikeaa. Halusin, että kirjaimet olisivat suurinpiirtein saman korkuisia ja levyisiä, sekä ne ovat yhtä kaukana toisistaan, mutta jo parin millin heitto etäisyydessä näkyi. Sain taas harmaita hiuksia, kun purin ja tein uusiksi monta kertaa, saamatta yhtään sen siistimpää lopputulosta. Olet ihana -tekstin hahmoittelin ensin räätälin liidulla huovutettuun pohjaan ja vasta sen jälkeen kirjailin sen. Rakastan sua -teksti on sen sijaan kirjailtu suoraan. Jos haluat kirjailla omaan lämmittimeesi tekstin, niin suosittelen, että teet ensin isomman palan, jolle kirjot ja sen jälkeen leikkaat reunoilta sen verran, että teksti on keskellä. Pääset huomattavasti helpommalla.

Tämä viikonloppu on ollut mukavan rento. Kävin tänään ystäväni kanssa shoppailemassa Tampereella Vapriikki-Vintagessa ja mukaan tarttui pari ihanaa 70-luvun mekkoa. Taidamme katsella niitä ensi viikolla. Nyt tartun koukkuun ja vietän tämän illan nojatuolissani erään uuden mallin parissa. Ihanaa lauantai iltaa sinulle!


20 kommenttia:

 1. Hauska yhteensattuma. Tytär sai joululahjaksi mukin, jolla on villapaita. Juuri tänään ajattelin, että jos olisi reipas neuloisi joillekin mukeille villapaidat. Minulla oli ajatuksissa kirjoneule.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno idea! Kirjoneulepaita mukille kuulostaa aivan ihanalta ♥ Osaisinpa itsekin neuloa sellaisen ♥

   Poista
 2. Kiva idea ja tarpeellinenkin varmasti monelle :) Rennot viikonloput on niitä parhaita ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Toivotaan niin =)

   Niin on! Viikonlopuksi tulee usein suunniteltua kaikkea tekemistä ja välillä tuntuu, että ne ovat arkea kiireisempiä =)

   Poista
 3. Onpa ihana idea! Ja varsinkin emalimukeissa tosi tarpeellinen myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Emalikupit on kyl pahoja, jos niitä ei osaa varoa. Mä poltin itseni pikkutyttönä kuuman emalikupin kanssa ja muistan sen vieläkin.

   Poista
 4. Kiitos hyvästä ja ihanasta ideasta =))

  VastaaPoista
 5. Oi, ihania lämmittimiä! Tykkään noista kirjotuista teksteistä. Kirjonnat nyt on jostain syystä tällä hetkellä niin lähellä sydäntä :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Kirjonnat on kauniita ja mä haluaisin oppia kirjoon oikein kunnolla. Mulla on jo kaksi pientä kirjontakehystä, mutta en tiedä, miten lähtisin liikkeelle. En ole katsonut, mutta luulis Youtubesta löytyvän tähänkin ohjevideoita =)

   Poista
 6. Kiva idea mukinlämmittimeksi. Mä olen koettanut joskus kankaalle suoraan kirjailla kirjaimia ja myös totesin,että uskomattoman vaikea saada suoraan. Luulin,että piankos suit sait tekee,mutta ei se ihan niin ollutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Se on tosiaan yllättävän vaikeaa! Mulla oli onneksi lähellä olevat reunat apuna. Olen huomannut, että kirjoessa kannattaa panostaa esivalmisteluun ja piirtää huolellisesti kirjontakuvio ennen kuin aloittaa kirjomisen. Tuohon huopuneeseen pohjaan oli vähän huono piirtää, kun räätälin liitu sotki ja kynä ei siihen tarttunut =)

   Poista
 7. Hmmm, mulla oliskin just sopivasti kerä huopuvaa lankaa, jolle olin etsimässä käyttötarkoitusta. Noi Muppet-mukit on muuten tosi hienot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nythän sille on käyttöä =) Mä en muuten huomannut laittaa postaukseen, että yhteen mukinlämmittimeen meni n. 17 g Novitan Jokea eli jos sulla on 50 g kerä, niin saat siitä kaksi lämmitintä =)

   Mä jouduin muuten googlettaan, että mikä näiden suomenkielinen nimi on, kun eihän tuo nyt kamalasti mukia lämmitä =)

   Poista
 8. Tosi kauniit kirjonnat, niin ja tietysti itse mukinlämmittimet<3 Kirjonnat on kyllä mun lempparijuttuja kässäilyssä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Kirjonta on mukavaa, mutta vitsit miten tarkkaa se on! Musta tuntuu, että millinkin heitto pistossa loistaa kilometrien päähän (noh, saatoin liioitella). Sen takia mä varmaan pidänkin virkkauksesta niin paljon, koska siinä ei ole ihan niin tarkkaa silmukoiden kanssa =)

   Poista