keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Unohtuneita mutta sitäkin ihanempia kirppislöytöjä

"Mikään ei ole arvokkaampaa kuin tämä päivä."
    - J.W. von Goethe

 
Edellisestä kirppislöytöpostauksesta on vierähtänyt luvattoman kauan, joten ajattelin esitellä löytöni heti ennen kuin nämä taas jäävät muiden juttujen jalkoihin. Varsinkin talvella juomme paljon teetä, joten lasisen teekannun löytäminen oli ihana yllätys. En tiedä kannun valmistajaa tai missä näitä on myyty, mutta kannun kansi on sen verran rimpulan oloinen, ettei tämä taida olla mikään designtuote, mutta ei tämä maksanutkaan kuin euron. Kannu on ollut meillä jo paljon käytössä. Se on niin näppärä, kun siinä on irroitettava sihtiosa sisällä ja saan haudutettua kerralla koko perheelle teen. Ihan parasta kannussa on se, että sen voi pestä koneessa. Halpa ja käytännöllinen - siis täydellinen kirppislöytö!

 
Muistatteko kun löysin Arabian kuppeja Moron peräkonttikirppikseltä (tässä linkki)? Kahden kupin kokoelma (voiko kahta kuppia edes kutsua kokoelmaksi?) kasvoi yllättäen, kun etsin vanhempieni vintistä keltaiselle kuppille lautasta ja sen sijaan sieltä löytyi lisää puhalluskuvioituja kuppeja. Turkoosi kuvioiset kupit ovat Arabian Kaide-sarjaa 60-luvulta, keltainen ja vihreä ovat mielestäni molemmat BR-sarjaa. Kirppikseltä löytyi muutamalla eurolla kauniita Arabian ruusukuppeja, jotka ovat leimojensa mukaan 60-luvulta. Kupit eivät ole jääneet meillä käyttämättä, vaikka sitä aluksi vähän pelkäsin, kun pkkuväki juo näistä melkein joka päivä iltapäiväteensä.


Paikalliselta kirppikseltä löysin vuoden -55 lastenkalenterin. Siinä on jokaisella sivulla kahden viikon kalenteri ja kortti, peli tai askartelutehtävä. Aivan käsittämätöntä, että kalenteri on näin hyvässä kunnossa ja siitä on leikattu vain kahdesta sivusta tehtävä tai kortti irti. En voi olla miettimättä, että miksi se on jäänyt käyttämättä. Onko se ollut niin suunnattoman arvokas aarre lapselle, ettei hän ole raskinut leikata siitä sivuja irti ja tehdä pelejä vai onko lapselle sattunut jotain. Kalenteri on saksankielinen, mutta se ei haittaa. Se on aivan ihana!

 
Tampereen kässämessujen yhteydessä järjestettiin keräilymessut ja sieltä löysin ehkä maailman sievimmän ompelurasian. Tämä oli muistaakseni myös 60-luvuta ja siinä on tallessa muovinen lokerikko, joka on yleensä tupannut hukkua tai se on mennyt rikki. Ukkokulta tosin meinasi, että se on jostain suklaarasiasta. Ompelurasiasta ja sen sisällä olleesta pienestä kirjontakehyksestä maksoin muistaakseni yhteensä viisitoista euroa. Vaikka meillä alkaa olla näitä ompelurasioita ja -laatikoita enemmän kuin tarpeeksi, tämäkin tulee käyttöön. Ajattelin laittaa tähän ompelulankani, jotta ne pysyvät siististi tallessa. Itse pidän tästä aivan hirmuisesti!

Huomaatko, että olen ollut todella maltillinen kirppiksellä? Se johtuu ihan siitä, että meillä on niin paljon tavaraa, etten meinaa joukkoon mahtua. Minun pitäisi taas raskia tyhjentää huushollia, mutta en tiedä mistä aloittaa. Mukavaa keskiviikkoiltaa! Tavataan taas!

16 kommenttia:

 1. Olet taas tehnyt ihania löytöjä.

  VastaaPoista
 2. Oi, ihania löytöjä! Teekannu on täydellinen asia/esine. Mun pitkäikäinen lasikannu meni rikki kesällä ja en ole raaskinut ostaa uutta kannuosaa. Hyvin olen pärjännyt kolmella (!) muulla kannulla, eli ehkä kahden hengen talous ei tarvitse neljää teekannua. Nuo Arabian kupit ovat kauniita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Kurjaa kuulla, että lasikannulle kävi huonosti, mutta onneksi sulla ei sentään loppunut kannut kesken =D Mä haluaisin sellaisen pyöreän ja pullean Arabian kannun (en muista sen nimeä), mutta vielä en ole sellaista löytänyt sopuhintaan ja nyt kun menin googlettaan Arabian teekannun, niin haluan monta muutakin =D

   Poista
 3. Kun pitempään on kierrellyt kirppareilla, alkaa käydä jo aika kriittiseksi. Ihan kaikki ei enää houkutakkaan, onneksi =) Tuo kalenteri on oikea ihme, varmaan ulkomaantuliainen. En muista tuommoisia omasta lapsuudestani, vaan jos olisi ollut, en minäkään olisi raaskinut sitä leikellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mä luulen kans, että kalenteri on tulianen ja epäilen, että se on ollut kallis. Ehkäpä juuri sen takia se on jäänyt käyttämättä. Ihana kuitenkin, että se on säästynyt =)

   Pitää muuten paikkansa, että kirppiksiä kiertäessä tulee kriittiseksi ja tavallaan turtuu. Mä olen myös huomannut, että musta on tullut pihi, enkä meinaa millään raskia ostaa mitään, mikä on vähänkin hinnoiteltu yläkanttiin. Kannattikohan tätä nyt mainita, sillä oletettavasti tämä kostautuu seuraavalla kirppiskäynnillä =)

   Poista
 4. Ihania löytöjä. Nuo turkoosit kupit (raita) on erityisen ihanat. Täytyykin lähteä taas pitkästäaikaa kirppiksiä kiertämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mä pidän niistä kans! Saas nähdä kuinka kauan menee ennen kuin huomaan juovani niistä kahvia, vaikka olen vannoutunut mukin käyttäjä =)

   Poista
 5. Ihania löytöjä <3 Tuo kalenteri on ihan huippu ja on tosiaan hassua, että se on säilynyt noin hienossa kunnossa. Siellähän taidetaan keräillä kuppeja, se on hienoa se :D Ihanaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mä en vielä tunnusta keräileväni kuppeja =D Kun sain Muppets-mukien kokoelmani täyteen, vannoin etten enää ikinä keräile mitään =D Kovin sieviä nuo Arabian kupit kyl on, että saas nähdä, miten tässä käy =)

   Poista
 6. Vau mitä ihanuuksia olet löytänytkään. Kupit ovat ihania, samoin toi käsityölaatikko. Teekannu on käytännöllinen. Olen nähnyt ton tyylisen, siten että siinä oli kehyv pohjassa (irtonainen) ja siellä sai pitää tuikkua. Pysyi tee lämpöisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mukavaa kuulla! Tuo kannuhan on siitä vähän huono, että siinä ei pysy tee kauaa lämpimänä. Mä olen suunnitellut, että virkkaisin sille myssyn, mutta tuikun avullahan se pysyisi myös lämpimänä. Mun pitääkin pitää silmät auki, jos vaikka törmäisin sellaiseen jossain. Kiitos vinkistä <3

   Poista
 7. Mahtavia löytöjä olet tehnyt. Ai,kalenteri vuodelta 1955,minun syntymävuoteni,mutta mä en ole läheskään yhtä hyvässä kunnossa kun tuo kalenteri:) Mutta voi että miten tuli lapsuus mieleen. Tuossa on juuri sen tyyppinen kuva minkä tyyppisiä kuvia lapsuuteni kirjoissa olivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Kalenteri on kyllä kuvitettu niin ihanasti <3 Piirrettyjä kuvia katsellessa pistää muuten silmään, että ne kuvaa usein kesää ja lapset ovat usein niissä kesähepeneissä. Harvemmin näkee kuvia, missä lapsilla paksut talvipalttoot =D Mun lemppareita on varmaan nuo kuvassa näkyvät paperinuket. Niitä oli myös silloin kuin olin lapsi =)

   Poista