torstai 15. syyskuuta 2016

Moron peräkonttikirppis



Onnetar suosi minua ja sain myyntipaikan viime sunnuntaina Tampereella järjestetystä Moron peräkonttikirppiksestä. En ole aikaisempina vuosina päässyt livahtamaan myyntipöytäni takaa, mutta nyt ehdin pyörähtää useamman kerran ihailemassa muiden aarteita. Ei ole pelkoa, että meidän huushollista vähenisi tavarat, kun sitä mukaa kun sain myytyä, kannoin kuplan takapenkille lisää aarteita. Ihastelen aina Keltainen kahvipannu -blogin kahvikuppikokoelmaa ja tähän asti olen pystynyt hillitsemään itseäni, mutta nyt sorruin ostamaan pari Arabian puhalluskuvioitua kahvikuppia. Keltapalloiselle kupille ei ollut lautasta, mutta löydän ihan varmasti sillekin tassin.

Olen tainnut joskus mainita, että sopivan kokoisen vintagemekon löytäminen kirppikseltä on verrattavissa lottovoittoon. Keskustorilla ei ollut tarjolla sovituskoppeja, joten tällä kertaa ostamani mekko on aavistuksen liian iso. Jos en ala kaksin käsin mussuttaa suklaata ja kerätä lantiolle lämmikettä talveksi, mekkoa on vähän kavennettava. Jouduin maksamaan kotimaisesta Tuijatuotteen mekosta 15 euroa eli hieman enemmän mitä normaalisti kirppismekosta maksaisin, mutta kauniin kankaan takia se ei harmita yhtään! Pikkuriikkisen kopan sain seitsemällä eurolla. Se on niin sievä ja niin pieni ja aivan ihana! Ja ei, se ei tule lapsille vaan ostin sen itselleni käsilaukuksi. Meillä alkaa olla koppia jo melkoisesti, eli kohta minun pitäisi varmaan pystyä luopumaan osasta.
 
Valkoiset villalangat ostin värjäysharjoituksiani varten, sillä väripadat ovat pahasti vieneet minut mennessään. Minulla on mielikuva, että myyjä olisi sanonut niiden olevan mohairia, mutta en ole aivan varma. Joka tapauksessa sain pehmoiset ja pörröiset langat kolmella eurolla. Värikkäitä virkkausliinoja sain vitosella neljä ja valkoiset liinat sain ystävältäni. Olen kahden vaiheilla päätyvätkö nekin väripataan. Vanhoja lehtiä on ihana selata, kun niistä näkee miten paljon maailma ja tyylit ovat ajan saatossa muuttuneet, joten vuoden 1952 Virkkaus- ja neuletyöt-lehti oli mahtava löytö! Siinä on mielenkiintoisia ja erilaisia ohjeita ja varsinkin nuo kirjoneuleet ovat upeita. Pitäisköhän minun harkita puikkoihin tarttumista?

Puikkojen sijaan ajattelin kuitenkin nyt tarttua koukkuun ja virkutella pikkuväelle myssyt. Aamut alkavat olla jo niin raikkaita, että heille pitää saada päähän jotain lämmintä. Ihanaa viikonloppua sinulle rakas lukija! Tapaamme taas sunnuntaina. Silloin ajattelin näyttää sinulle mitä olen tämän viikon aikana nostellut väripadasta. Olen ollut reipas ja opetellut taas jotain ihan uutta!
 

14 kommenttia:

  1. Vanhat käsityölehdet ovat kyllä kivoja. (: Ja ihana mekko, erikoinen tuo kuosi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) No niin ovat! Mä en tainnut ole ennen nähnyt tuollaista hilkkalakkia aikuisen päässä =)

      Poista
  2. Ihana mekko ja nuo kupit on tosi hurmaavat! Mummulassa oli aikanaan aina päiväkahvit tarjolla tuollaisista kupeista! Ihanaa viikonloppua sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Mä muistan kans mummolan kupit ja sen kuinka pappa aina joi kahviaan tuolta tassilta <3 Yksi kupeista on säästynyt ja miten ihanaa, että se on erilainen =)

      Kiitos samoin <3

      Poista
  3. Ihania löytöja kirpparilta. Nykyisin yritän välttää kirppareita. Tavaraa on kotona liian? paljon, alkaa olla ähky ja mistään en haluaisi luopua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Miten tutulta kuulostaakaan! Mä kiroan aina kans tätä tavaramäärää talossa, mutta silti kannan uusia aarteita =D Mä yritin lukea Konmaria ja ottaa sieltä vinkkejä tavaranhallintaan, mutta mua alkoi vain ahdistaa lisää =D

      Poista
  4. Kylläpä tuli hienoja löytöjä.

    VastaaPoista
  5. Voi sinua, kun antaa kupeille pikkusormen tidät mitä tapahtuu...mutta voi onhan nuo kupit nyt vallan suloisia 😍 Minulta varmaan löytyisi ylimääräinen keltainen tassi jos et lähempää löydä. Ihanaa viikonloppua ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Mä aloitan etsimisen meidän omasta kellarista, kun sieltä tuntuu löytyvän yllättävän paljon sellaisia tavaroita, mitä en ole tiennyt omistavani =D

      Poista
  6. Onpa ihania löytöjä! Mä olen myös päättänyt olla villiintymättä Arabian puhalluskuvioiduista kupeista, mutta katsotaan, koska mä sorrun..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Mulla on vähän huono omatunto noista Arabian kupeista, koska enhän mä mitään kahdella kupilla tee. Haluaisin, että niitä olisi edes sen verran, että niistä vois tarjota vieraille kahvit eli tarvitsen niitä lisää. Ehdin jo elätellä toiveita, että saisin pikku hiljaa vähennettyä tätä tavaramäärää =D

      Poista