lauantai 21. tammikuuta 2017

Gluteenittomat teeleivät

"Paras tapa tehdä lapsia on tehdä heidät onnellisiksi." 
- Oscar Wilde 


Teeleivät ovat ihania ja ne ovat helppoja. Ne ovat ensimmäisiä leipomuksia, joita itse opettelin aikoinaan leipomaan, joten ne eivät vaadi mitään suuren suurta leipurin kokemusta. Näitä voi hyvin leipoa myös pienten apulaisten kanssa ja niistä voi tehdä juuri sen mallisia kuin itse haluaa. Taikinan sekoittamisessa ja leipien taputtelussa menee korkeintaan vartti, joten nämä ovat nopea iltapala, joka varmasti maistuu niin pienille kuin isoille. Ainoa huono puoli teeleivissä on se, että eivät enää seuraavana päivänä ole niin maukkaita. Tosin harvemmin nämä toista päivää ovat nähneetkään. 

Tässä sinullekin ihanien teeleipästen resepti. Tällä reseptillä tulee hyvin tiiviitä teeleipiä - muistaakseni ne olivat juuri tällaisia lapsuudessani. Jos haluat vähän eloa reseptiin, niin heitä joukkoon vähän unikonsiemeniä tai rouhi leipästen päälle merisuolaa.

GLUTEENITTOMAT TEELEIVÄT


Näitä tarvitset:
30 g voita
2,5 dl Semperin Grov Mixiä
1,5 dl Semperin Fin Mixiä
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1,5 dl maitoa (itse käytän punaista)
1 luomumuna

Ja näin se käy:
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon muna, sulatettu voi ja maito. Sekoita hyvin. Leivo taikinasta kaksi n. 15 cm halkaisijaltaan olevaa leipästä. Jaa leivät taikinapyörällä (tai veitsellä) neljään osaan ja pistele haarukalla. Paista 200 asteessa n. 25 min tai niin kauan, että leivät ovat saaneet vähän väriä. Syö lämpimänä.


2 kommenttia:

  1. Kiitos jälleen reseptistä! Saatiin juuri ihana ihminen lähipiirimme ja hänelle gluteenitonta saankin leipoa. Joten, kaikki reseptit ovat tervetulleita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä =) Mukavaa kuulla, että resepti tulee käyttöön ♡

      Poista