lauantai 7. tammikuuta 2017

Someton sunnuntai ja muut bloggaajan erikoiset

"Emme omista kotejamme, lapsiamme emmekä vartaloamme. Ne annetaan meille hetkeksi, jotta kohtelemme niitä huolellisesti ja kunnioittavasti."
    - Jack Kornfield


Hyvää tätä vuotta! Tämä vuosi näyttää yhtä ihanalta kuin viime vuosi. Kiitos- ja Kukkaketo-peittojen jämälangat saavat nyt kyytiä, kun virkkaan taas kukkaneliöitä (tässä linkki Kiitos-peittoon ja tässä linkki Kukkaketoon). Tarkistin vuosi sitten tekemäni neliöohjeen ja kaikki murheet torkkupeittoni kanssa näyttää johtuneen yhdestä ylimääräisestä silmukasta palan kulmissa (tässä linkki ohjeeseen). Se on nyt korjattu ja koska neliöitä syntyi koemielessä muutama ylimääräinen, niin ajattelin tehdä vielä pari lisää ja saan näistä tyynynpäällisen. Tämän jälkeen aloitan viime kerralla kertomani pienen torkkupeiton virkkauksen. En tosin ole vieläkään osannut päättää, että minkälaisen teen.
 
Vaikka viime vuonna lankalaihikseni meni myttyyn, niin jatkan tänäkin vuonna sen parissa. Haluaisin kovasti laittaa itseni vuodeksi lankojen ostolakkoon, mutta tiedän jo nyt, etten siihen pysty. Tosin luulisi että yli 35 kilon lankavarastoista nyt muutamat virkkuut pyöräyttää, mutta hieman minua arveluttaa. Laihdutustavoitteekseni otan kuitenkin viisi kiloa. Suunnitelmissani on virkata tänä vuonna sohvatyynyjä, maton ja ainakin yhden ison torkkupeiton. Lisäksi tarvitsen kipeästi käsilaukun, jonka aion toteuttaa jollain ihanalla Molla Millsin mallilla. Villasukkavuoden ihastuttava Marjaana muisti minua haastella ja haastoi minut mukaan sukittamaan tänä vuonna syntyneitä pikkuisia. Joten aion tarttua myös kutimiin ja opetella neulomaan villasukkia. Tämä on lupaus! Villasukkavuosi-blogiin ja pikkusukkahaasteeseen pääset tästä.

Vaikka en pahemmin harrasta uuden vuoden lupauksia, koska ne eivät tuppaa pitämään, niin tänä vuonna tein poikkeuksen. Kuten jo aikaisemmin kehuin, niin lupaan opetella neulomaan sukkia. Suvussamme ei ole enää sukkien neulojaa, joten villasukkatilanteemme on jo katastrofaalinen. Eilen syyllistyin piilottamaan talon viimeiset ehjät ja puhtaat villasukat ukkokullalta, koska halusin ne itse jalkaani saunan jälkeen. Toinen lupaukseni on, että pyhitän sunnuntait tästä lähtien perheelleni ja suljen netin ja somekanavat vuorokaudeksi. Itse asiassa olen jo viime syksynä ollut useamman sunnuntain ilman somea ja voitko uskoa, miten ihania ne päivät ovat. Tunnen itseni vapaaksi kuin taivaanlintu ja ehdin tehdä niin paljon enemmän, kun aikani ei tuhraannut kännykkää räplätessä. Somettomien sunnuntaiden takia pyhäaamujen postaukset siirtyvät lauantaille. Mukavaa lauantai-iltaa sinulle! Tavataan taas parin päivän päästä!


Kuvissa näkyvän muistikirjan tein pari vuotta sitten reseptikirjakseni. Löydät sen postauksen täältä.

10 kommenttia:

  1. Ihanaa uutta vuotta! Someton sunnuntai kuulostaa hyvältä! Niin helposti sitä tulee vietettyä ihan uskomattoman paljon aikaa puhelimen/läppärin/tabletin parissa. Mä olen mökillä täysin ilman somea ja oikeastaan internetiä ja olen tosi tyytyväinen, että olen tehnyt sellaisen päätöksen, koska mökillä en edes somea kaipaa, paitsi ihan aluksi, kun on varmaan vierotusoireet vielä päällä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Mun mielestä mökin kuuluu olla just tuollainen somevapaa! Some on mukava viihdyke, mutta kännyköiden kehittymisen myötä se on alkanut tulla liian lähelle. Mun on myönnettävä, että mulla on jonkun asteinen someriippuvuus ja tekee niin hyvää, kun saan ravistella siitä itseni irti edes kerran viikossa. Varsinkin iltasella, kun istun alas tekeen käsitöitä, saatan huomaamatta seikkailla Facebookissa tai Instassa puoli tuntia. Siinä ajassa ehtisi virkata monta silmukkaa tai lukea monta blogipostausta =)

      Poista
  2. Nuo neliöt ovat kyllä nättejä ja kauniin värisiä.
    Kukkataulu on kaunis. Lupauksia minä en tehnyt mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Se on mun muistikirja, jonka olen ommellut vanhoista farkuista =)

      Poista
  3. Ihanaa vuotta 2017. Nyt ei muuta kuin odottamaan kesää ja kärpäsiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nelli =) Ajattellaan positiivisesti, että enää neljä kuukautta ja ollaan toukokuussa ja manataan siitepölyä =D

      Poista
  4. Tuo lankalaihis kuulostaa hyvälle, mutta voi tosiaan olla, että ei onnistu. Kyllähän langat on vaan ihania ja tarjontaa on niin paljon. Minäkin olen yrittänyt saada vanhoja lankoja pois, kutonut pipoja ja puseroita monivärisesti. Aina kuitenkin tulee ostettua uusia lankaihanuuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Mulla olis ostolakko kaatunut jo siihen, että tarvitsen kudontatöihin lankaa. Mä yritän kuitenkin tänä vuonna skarpata ja käyttää mahdollisimman tehokkaasti pois varastoja. Haastavinta on kuitenkin hukata niitä kaikista tylsimpiä värejä ja materiaaleja joita jäi mummolta.

      Poista
  5. Someton sunnuntai kuulostaa kyllä hyvältä! Mä oon vähentänyt tosi paljon instan käyttöä ja fb:ssakin roikkuminen on jäänyt vähän vähemmälle. Ihan kokonaista päivää en uskalla julistautua somettomaksi, sillä hyviä välejä edistää blogia on muutenkin vähän. :)

    Tosi kiva muuten tuo virkattu ruutu! Törmäsin siihen jokin aika sitten googlen kautta etsiessäni virkattuja ruutuja ja teinkin jo yhden - se oli nätti, mutta mulla oli vääränkokoinen koukku ja liian paksu lanka. Se ei sopinut mun senhetkiseen visioon, mutta tuolla mallilla olisi kyllä kiva tehdä joskus peitto!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Hienoa, että olet vähentänyt! Blogin kannalta someton päivä on tosiaan vähän huono, mutta onneksi ainakin fb:ssä saa ajastettua julkaisuja sivulleen. Pitäisi vain opetella käyttämään sitä hyväksi. Sit kun Instaan vielä saisi samanlaisen, niin sepä vasta olisi hienoa =)

      Eilen oli ensimmäinen sunnuntai, etten ajatuksissani avannut fb:tä tai Instaa. Aikaisemmin olen ihan omissa ajatuksissani saattanut napata puhelimen käteen ja sit olen havahtunut, että mitä mä oikein olen tekemässä.

      Poista