keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Vintagemekkoja ja maailman kaunein pannumyssy

"Onni on mielentila, asenne, ja jollei sitä opettele ja harjoittele tässä hetkessä, sitä ei koskaan koe."
- Maxwell Maltz.



Viime viikonloppuna järjestettiin Tampereella Vapriikki-Vintage ja löysin sieltä pari aivan ihanaa mekkoa. Oranssi on kaupan mekko, mutta siinä ei ole kuin koko lappu ja vihreä on itse ommeltu. Mielestäni se on puuvillaa ja oranssi tunikamallinen pehmoista trikoota. Siinä on niin makeat auto-kuviot, että luultavasti pikkuväki on ihastuksissaan, kun puen sen päälleni. Molemmat mekot ovat minulle hieman piukkoja eli joudun tänä keväänä jättämään muutaman suklaalevyn syömättä, jos haluan pitää niitä ilman, että vedän vatsaa sisään. En edes kehtaa sanoa paljonko maksoin mekoista. Olin ilmeisesti todella hövelillä päällä, sillä ne maksoivat juuri niin paljon kuin niiden voi kuvitella maksavan Vintageen erikoistuneessa tapahtumassa, enkä edes huomannut tingata. Olin kuitenkin piristystä vailla ja koska asia ei minua enää edes kaduta, niin pidän näitä oikein hyvänä ostoksena.

 
Paikalliselta kirppikseltä löytyi vanhoja vyönsolkia eurolla. Vanhat vyönsoljet ovat niin kauniita ja niitä alkaa olla jo melkoinen kokoelma. Niille pitäisi keksiä jotain käyttöä, etten vain marinoi niitä kaapissa. Solkiahan ei välttämättä tarvitse käyttää varsinaiseen vyöhön, vaan ne käyvät myös vaikka laukkuun tai tabletin suojukseen, jotka molemmat ovat to do- listallani. Kirppikseltä löytyi myös lasten pussilakana parilla eurolla ja vasta kotona huomasin, että se on vauvan peitolle. Minulla oli pikkutyttönä mekko samanlaisesta kankaasta, joten en varmasti olisi raskinut jättää ostamatta lakanaa, vaikka olisin huomannut ajoissa sen olevan pienempää kokoa. Sen kuviointi on niin ihana, että taidan avata pussilakanan saumat ja teen tästä kuopukselle aluslakanan. Kuopus saa nukkumaan mennessä katsella siitä pikkupoikien ja -tyttöjen kuvia, jos vaikka unikin tulisi helpommin.


Kierrätyskeskuksesta löysin pari Sarviksen mukia. Luulin ensin, että sininen muki on Hammarplastin tai Plastexin, koska en ole ennen nähnyt Sarviksen mukia tuon värisenä saati läpikuultavana, mutta sen pohjassa komeilee Sarvis Made in Finland. Samalla reissulla löytyi myös nukke, joka on siis pannumyssy. Sen hameen alla on toppahuppu ja se pitää pannun lämpimänä. Se on aivan ihana, mutta veikkasin, ettei se ole kovin vanha. Mekon kangas on paikka paikkoin kellertynyt eli on tämäkin jo muutaman vuosikymmenen nähnyt, mutta kun sitä vertaa isomummoni vanhaan pannumyssyyn (kuvissa alla), niin eron näkee selvästi. Isomummoni pannumyssy on paljon käytetty, sen hiuksetkin ovat jo rastottuneet, mutta silti se on niin kaunis, etten raski käyttää sitä. Otimme uuden myssyn käyttöön ja tänä aamuna se jo piti pikkuväen teepannun kuumana. Harmi vain, ettei sen alle sovi lasinen teepannu, jonka vähän aikaa sitten löysin kirppikseltä eli teepannun metsästys jatkuu (löydät lasipannun täältä). Sarviksen mukeista ja pannumyssystä maksoin pari euroa yhteensä, joten se hieman tasoitti mekko-ostoksia.

Ensimmäisen kerran ehdin kirjoittaa postauksen ihmisten aikaan ja nyt saan nauttia koko illan virkkailuista. Mukavaa keskiviikkoiltaa sinulle! Tavataan taas viikonloppuna.


12 kommenttia:

  1. No nyt oli niin isosti klikkaukseen kannustava johdanto facessa et ihan pakko oli kurkata. 😉 no oisin mä kyl varmaan muutenki. Mä niin pystyn näkeen noi mekot sun päällä! Ei ihme et maksoit vähän enempi. Tuo pannumyssynukke on tosi samanlainen millanen on meidän mummolla. Varmaan venäjältä. Se on kummiski ollut aina lasten leikeissä, eikä varsinaisessa tehtävässään. Mut hauska sen on. Tosin myös niin iso et liekö suunniteltu samovarin päälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mä panostin =D Aika usein mun tekis mieli käyttää fb:ssä niitä "hän löysi kirppikseltä mekon, mutta mitä sitten tapahtuikaan, yllättää sinut täysin" -tyylisiä johdantoja, mutta mä luulen, että se ei olis kaikkien mielestä ihan niin hauskaa kuin mun itseni =D

      Jep! Hameet tulee käyttöön, jos vain mahdun niihin. Tänään meinasin sortua ja avata kaapissa olevan suklaalevyn, mutta pysyin tiukkana =)

      Nämä ovat tosiaan vähän pienempiä myssyjä. Tuo vanhempi on just sopiva Finelin pienemmän emalipannun päälle =) Onneksi me ei saatu lapsena leikkiä sillä, koska luultavasti se olisi nyt rikki.

      Poista
  2. Todella kauniit ja pirteän väriset mekot<3

    VastaaPoista
  3. Ai että minä inhoan nykyään noita tuommoisia mekkoja =D Alku aikoina tarjoilijana meillä kaikilla piti olla juuri tuommoiset vihreänkirjavat krimplenemekot ja enää en kyllä päälleni laittaisi =) Olihan ne helppohoitoiset, mutta kesällä hiostavan kuumat ja talvella vastaavasti kylmät. Kuvitteleppa mielessäsi kymmenen akkaa seisomassa rinnakkain tuommoiset mekot päällä, oikea kukkapelto, kamalaa, mutta silloin ne oli niin muotia. Onneksi krimplenemekkoja ei enää löydy kaupoista =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. =D =D =D Mä olen pahoillani, että verestin sun muistoja =) Mä olisin niin halunnut elää tuon aikakauden <3 Kiitos, kun kommentoit, sillä krimplene oli mulle ihan uusi materiaali.

      Olen koko päivän hypistellyt mekkoa ja miettinyt, että onko se puuvillaa vai voiko se olla jotain muuta. Mulla kun ei taida olla krimpelevaatteita, niin en tiedä, miltä se tuntuu. Toivottavasti se on puuvillaa, koska Googlettamalla ei löytynyt mitään hyvää krimplenestä =)

      Poista
    2. Naurattaa itseänikin kun muistelen niitä vaatteita. Housut oli teryleeniä, paidat nailonia ja mekot crimpleneä. Semmoisia pese ja pidä vaatteita.=D

      Poista
    3. Ennen kaikki oli paremmin -sanonta ei taida osua tähän yhteyteen =)

      Mulla on pyörinyt eilisestä asti päässä "Kansakunta kaipaa teryleeniä..." Se löytyy Youtubestakin =)

      Poista
  4. Niin tuttuja juttuja lapsuudesta, taidanpa olla sinua "jonkin verran" vanhempi :) Meillä oli kotona noita värillisiä mukeja, muistan sen kolina äänenkin, kun se putosi lattialle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei kotona ollut Sarvista kuin pari mukia, mutta muistan koulusta Sarviksen lautaset ja ne tosiaan pitivät melkoisen kolinan kun tippuivat kädestä. En enää muistanutkaan tuota =D

      Meidän pikkuväki juo noista mukeista joka päivä ja uskotko millainen kina yhdestä sinisestä mukista tulee kahden pojan kesken =) Toivottavasti löydän toisen sinisen mukin ja pian!

      Poista