sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Virkattuja sydämiä

Virkkasin sydämiä ja liimasin ne kiinni puisiin pyykkipoikiin. Pojat pääsivät keikkumaan ukkokullan valkoiseksi suihkimaan rautahenkariin, jonka ripustin keittiön seinälle. Tässä virityksessä roikkuu pikkuväen joulusukat ja siihen mahtuu vielä muutama joulukorttikin. Joululahjanani sinulle kirjoitin sydämen ohjeen. Mukavaa joulun odotusta!
 

Sydämet on virkattu kolmosen koukulla ja käytin niihin hieman paksumpaa virkkauslankaa. Halutessaan sydämet voi tärkätä, mutta itse en jaksanut enää alkaa sotkemaan sokerivedellä. Vaikka sydämiä hypistelee melkein joka päivä pienet sormet, ovat ne vieläkin ihan siistissä kunnossa vaikka ovat jo kolmisen viikkoa olleet seinällä. Pahoitteluni, että olen edelleen hieman onneton ohjeiden kirjoittaja. Kysythän neuvoa, jos et ymmärrä jotain kohtaa ohjeessani.

Virkatun sydämen ohje:


Virkkaa lenkkialoitukseen yksi ketjusilmukka ja yhdeksän kiinteää silmukkaa, kiristä lenkki ja yhdistä ensimmäinen kierros piilosilmukalla. Virkkaa 3 ketjusilmukkaa ja ensimmäisen kerroksen ensimmäiseen kiinteään silmukkaan kolme pitkää pylvästä. Virkkaa seuraavaan kahteen silmukkaan kaksi pylvästä molempiin. Virkkaa yksi ketjusilmukka, yksi pitkä pylväs ja yksi ketjusilmukka. Virkkaa kaksi pylvästä seuraavaan kahteen kiinteään silmukkaan ja kolme pitkää pylvästä seuraavaan. Virkkaa kolme ketjusilmukkaa ja kiinnitä ne piilosilmukalla edellisen kerroksen toiseksi viimeiseen kiinteään silmukkaan. Tee yksi ketjusilmukka ja kiinnitä se piilosilmukalla kerroksen alussa tehdyn ketjusilmukkaketjun alkuun. Ensimmäinen kierros on valmis.

Virkkaa yksi ketjusilmukka ja kolme kiinteää silmukkaa edellisen kerroksen ketjusilmukkaketjuun. Virkkaa kiinteä silmukka ja puolipylväs edellisen kerroksen ensimmäiseen pitkään pylvääseen. Virkkaa seuraavaan kaksi puolipylvästä ja seuraavaan yksi puolipylväs ja yksi kiinteä silmukka. Virkkaa seuraavaan kaksi kiinteää silmukkaa ja seuraaviin neljään silmukkaan yksi kiinteä silmukka kuhunkin. Virkkaa yksi kiinteä silmukka, kaksi ketjusilmukkaa ja yksi kiinteä silmukka edellisen kerroksen pitkään pylvääseen. Virkkaa seuraavaan neljään silmukkaan yhdet kiinteät silmukat kuhunkin. Virkkaa kaksi kiinteää silmukkaa seuraavaan silmukkaan ja seuraavaan yksi kiinteä silmukka ja yksi puolipylväs. Virkkaa kaksi puolipylvästä seuraavaan silmukkaan ja taas seuraavaan yksi puolipylväs ja kiinteä silmukka. Virkkaa neljä kiinteää silmukkaa edellisen kerroksen toiseen ketjusilmukkakaareen. Tee piilosilmukka edellisen kerrokseen yksinäiseen ketjusilmukkaan. Kierros on valmis ja sinulla on sydän. Katkaise lanka ja päättele halutessasi ne.

Tee toisella värillä koristereunus. Samaan kohtaan (edellisen kerroksen yksinäinen ketjusilmukka) johon teit äskeisen piilosilmukan, tee uusi ketjusilmukka-aloitus ja yksi ketjusilmukka. Venytä silmukkaa sen verran, että voit hypätä edellisen kerroksen ensimmäisen silmukan yli ja tee ensimmäinen kiinteä silmukka vasta toiseen silmukkaan. Virkkaa suraavaan yksi kiinteä silmukka, seuraavaan kaksi kiinteää silmukkaa ja toista tämä vielä kolme kertaa. Virkkaa seuraavaan seitsemään silmukkaan kiinteät silmukat. Sinun pitäisi olla nyt sydämen kärjessä. Virkkaa edellisen kerroksen kahden ketjusilmukan ketjuun kiinteä silmukka, kaksi ketjusilmukkaa ja yksi kiinteä silmukka. Virkkaa seitsemän kiinteää silmukkaa ja aloita taas lisääminen joka toisen silmukan kohdalla ja taas neljä kertaa. Virkkaa kaksi kiinteää silmukkaa, yksi ketjusilmukka ja kiinnitä se piilosilmukalla samaan kohtaan kuin kerroksen alussa teit ketjusilmukka-aloituksen. Katkaise ja päättele langat. Ihana sydämesi on valmis!
 

20 kommenttia:

 1. Ihanan jouluisia pikkusydämmiä ja hauska idea laittaa niitä pyykkipoikiin kiinni:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Tällaisia pikkujuttuja on niin ihanaa näpertää, kun tulevat nopeasti valmiiksi =)

   Poista
 2. Ihania sydämmiä. Otin ohjeen talteen, jos tekisi ensi jouluksi .
  Hyvää ja rauhallista joulua !!!

  VastaaPoista
 3. Onpa ihania sydämiä, kiva idea kertakaikkiaan!
  Hyvää joulun aikaa sinulle <3

  VastaaPoista
 4. Voi kuinka söpöjä. <3 Ihanaa joulua teidän perheelle!

  VastaaPoista
 5. Todella suloisia sydämiä <3 Kiitos hienosta ohjeesta!

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos <3 Mä tein muutaman ylimääräisen sydämen niin saan koristella teesihtejäkin näillä =)

   Poista
 7. Tosi kauniit! Raikas idea, terkuin Suska Koivulasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suska =) Meillä on vanhoja rautahenkareita naulakkoina muuallakin, mutta muissa ei ole näin sieviä sydämiä =) Näissä henkareissa on näppärä kuivattaa pikkuväen rukkasia, kun tuo saan ripustettua tarpeen vaatiessa vaikka patterin eteen =)

   Poista
 8. Tiedätkö tämän? https://www.facebook.com/100044589062235/posts/pfbid02r6BcgcZ8THwhnQBHX2JpGL5hdYsyrTZaB7bDwTT3PeKd9zGtwuCd9ucWcrtjPyvul/

  VastaaPoista