maanantai 25. toukokuuta 2015

Knit 'n' Tag Turku 2015. Osa 1. MAIRE


Lauantaina oli viimein se kauan odotettu päivä, kun Knit 'n' Tag neulegraffititapahtuman työt ripustettiin Aurajoen rantaan ja jokiranta puhkesi väriloistoon. Lähdimme ystäväni kanssa aamusta ajelemaan kohti Turkua. Vettä satoi ja tuuli niin, että pieni kuplani meinasi lentää sen voimasta tieltä. Turkua lähestyessä sää selkeni ja paikan päällä paistoi jo aurinko. Onneksi puin kotona kunnon vaatekerran paksuja hanskoja myöden, sillä tuuli rannalla oli aivan hirvittävä. Jos lauantainen myteri ei lennättänyt työtäni irti, sen ei pitäisi irrota seuraavan kahden viikon aikana.

Minulla oli omat tikkaat mukana, mutta ne olivat niin lyhyet, että jouduin keikkumaan lainatikkailla. Puuni ainoa kunnon iso oksa oli niin korkealla, etten ylettynyt siihen, joten ankkuroin työni hieman pienempään oksaan. Toivottavasti Turun Kaupunki ei  ala karsimaan jokirannan puita tämän tapahtuman aikana, sillä teokseni on yhden pienen oksan varassa. Kieritin siimaa koko työni ympäri niin paljon, ettei se ala lerppumaan, mutta se ei varmastikaan riitä koko  graffitin kannatteluun.

Laskeskelin eilen, että graffitini sisältää noin 135 erilaista palaa. Se koostuu kirjavista mandaloista, ihanista japanilaisista kukista, sievistä pikkukukista ja värikkäistä lasinalusista. Koko komeudella on pituutta kolmisen metriä ja se painaa 1,2 kiloa. Siima ja juuttinaru, jota käytin työni tukemiseen ja ripustamiseen olivat ainoat langat, jotka ostin tätä projektia varten. Kaikki muut materiaalit löytyivät kaapeista ja koska tein sen pääosin isoäitini langoilla, työni saa kantaa hänen nimeään. Jos nyt laskin mielessäni oikein, niin työni sisältää ainakin 30 eri lankaa ja olen yllättynyt, kuinka hyvin värit sopivat yhteen.

Tämä oli aivan ihana projekti. Valehtelisin, jos sanoisin nauttineeni sen teosta koko ajan. Joudun nykyään virkkaamaan bambukoukuilla ja ne eivät ole ihan niin näppäriä pieniä kukkia virkatessa. Vanhat langat olivat jo parhaat päivänsä nähneitä ja sainkin solmia langanpätkiä vähän väliä. En tiedä onko lankoja katkoneet meidän pikkupojat vai minä itse pikkutyttönä, mutta kukkien takana oleva solmumäärä on huima. Hahtuvalanka aiheutti murheita, kun se ei sallinut virheitä vaan meni heti umpisolmuun kun sitä yritti purkaa. Pitkin hampain jouduin hyväksymään liehuvat mandaloiden reunat, tosin ei minulla olisi aikakaan riittänyt kovin monen palan uudelleen virkkaukseen.

Vaikka pyrin olemaan stressaamatta ja murehtimatta kuinka aika riittää, viimeiset viikot olivat todella työläät ja pakersin graffitini kimpussa yömyöhään. Olen kuitenkin niin iloinen, että lähdin projektiin mukaan, sillä lopputulos on mielestäni upea. Esittelin graffitini jo Instagrammissa ja ihmisten kommentit teoksestani ovat tehneet minusta varmasti maailman onnellisimman. Olen ihan oikeasti onnistunut tekemään jotain todella hienoa! Tässä se nyt on teidän nähtäväksi. Tämä on Maire. 1,2 kiloa väriä ja iloa. Minä olen sen ihan itse tehnyt ja olen siitä niin onnellinen. Värikästä viikkoa!
21 kommenttia:

 1. Hän on upea! Selkeästi juhliin lähdössä! Tämän ympärillä voisi tanssia parit juhannustanssit, haaveilla pilvenhattaroista ja jätskitötteröistä, muistella menneitä kesiä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aivan ihanasta kommentista ♥ Tekisipä joku juuri noin ♥

   Poista
 2. Ei voi kun ihailla! On se kaunis! Niin iloinen, värikäs ja kesäinen. :)

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Mulla on niin hyvä mieli, kun graffiti on valmis eikä enää tartte murehtia kuinka aika riittää =)

   Poista
 4. Kyllä on upea teos! Isoäitisi vanhat langat sai uuden, hienon elämän. Onnea paljon sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ mä yllätyin kyl kuinka kiva lopputulos on, vaikka langat eivät olleet kauneimpia mahdollisia =)

   Poista
 5. Rouva Puu sai ihanan kesäasun, kuin olisi ikänsä sitä odottanut. Upea työ! :)

  VastaaPoista
 6. Maire on todella kaunis!!! Häntä voisi ihailla ihan loputtoman pitkään :)

  VastaaPoista
 7. Voi miten hyväntuulen puu ja niin kaunis <3

  VastaaPoista
 8. Mikä ihana kukkiva puu kuin suoraan jostain sadusta.

  VastaaPoista
 9. Ihan mahtavan upea ja kaunis, voi että sä oot taitava! Mutta mitä noille tapahtuu sitten kahden viikon päästä? Kukin hakee omansa pois, vai kaupunki kerää ja heivaa roskikseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Mun pitää hakea työni pois viikon päästä, mutta en sit tiedä, et mitä sille sen jälkeen tapahtuu =)

   Poista
 10. Todella hieno! Olet taitava :o) Olen haaveillut tekeväni päiväkodillemme vastaavanlaisen "juhla-asun", jonka voisi pukea vanhaan tammeen tai vaahteraan pihallamme aina kun juhlimme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Tätä oli ilo tehdä! Suunnitelmasi kuulostaa hienolta! Ei muuta kuin koukku käteen ja ulos keinuun istumaan. Virkkailet sitä pikku hiljaa ilman stressiä ja kiirettä, niin työ on valmis huomaamattasi =)

   Poista