maanantai 4. toukokuuta 2015

Pieni kasvihuone kierrätysmateriaaleistaSeikkailin viime keväänä Pinterestissä ja törmäsin siellä ilmoitukseen, jossa esiteltiin kirkkaita "sateenvarjoja" kuvuksi  salaattipenkin päälle. Ensimmäinen ajatus oli tietysti, että tuonhan voisin tehdä itse. Askartelin pienen kasvihuoneen vanhasta lampunvarjostimesta ja kertakäyttösadetakista. Kylvin pari vuotta sitten huutokaupasta ostettuun isoon emalipataan salaattia ja painoin kuvun päälle. Eihän tämä mikään kaunein mahdollinen kasvihuone ole, mutta ajaa asian ja kokonsa puolesta se sopii vaikka parvekkeelle. 

Pienen kasvihuoneeni rakentamiseen tarvitsin kylvöastian lisäksi vanhan lampunvarjostimen, kertakäyttösadetakin ja ilmastointiteippiä. Revin ensin kankaat irti varjostimesta ja aloin teipata sadetakia helmasta kiinni varjostimen alareunaan. Kun takki oli kiinni, vedin sen varjostimen päälle, suljin napit ja leikkasin ylimääräiset muovit pois. Takin liepeet pujotin varjostimen päällä olevista rei'istä sisään, kiristin muovia varovaisesti ja solmin sisäpuolelle. Aikaa tähän taisi kulua viisi minuuttia.

Otin nämä kuvat on viime kesänä, kun pieni kasvihuoneeni oli koekäytössä ja hyvällä omalla tunnolla voin sanoa, että se toimii. Kuvun alla kasvaneet salaatinlehdet kukoistivat, kun taas vieressä olevalla avomaalle kylvetyt salaatit vasta heräilivät. Hieman enemmän tilaa vaativille kasveille ukkokultani teki mummolan vanhoista ikkunoista kasvikaapin ja kuvun alla kasvatamme vain salaattia. Korkeutensa puolesta sen alle mahtuisi vaikka pieni chilipensas.

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Kai tätä voi sanoa kasvihuoneeksi vaikka se on noin pieni? En vain keksinyt sille parempaa nimeä =)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos =) Mulla on jo salaatit kasvamassa kuvun alla ja odottelen tämän vuoden ekaa satoa. Me ei talvisin syödä vihersalaattia, joten erilaiset salaatit maistuvat kesän tullen aivan ihanille ja ne tehdään aina oman maan antimista =)

   Poista
 3. Huippu idea ja kivannäköinen toteutus! Etenkin tuo kattila on hirmuisen nätti väritykseltään :) Tuhosinkin justiin vappuna yhden ihanan vanhan kattilan vahingossa. Käytin sitä munkinpaistoon, jonka seurauksena pohja jotenkin suli ulkopuolelta. Ehkäpä siitä voisi tulla minipieni kasvihuone :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Onneksi ei käynyt pahemmin. Mä en uskalla paistaa itse munkkeja, ku pelkään polttavani koko talon.

   Mulla on kylvöastian pohjaan porattu reiät, jotta ylimääräiset vedet pääsee pois. Mä oon niin onneton kastelija, että hukuttaisin ne muuten =)

   Poista
 4. Ei oo tosi! Mun on koko kevät pitänyt askarrella tuommonen, tuossa on pari varjostinta pyörinyt jaloissa ihan sitä varten jo jokusen viikon, mutta toistaiseksi en ole saanut mitään aikaseksi. Olin kyllä ajatellut käyttää harsoa, jonka jopa sain viime viikolla ostettua, mutta oiskohan tuo muovi kumminkin parempi... Hmm. No ehkä pitää tehdä toinen muovista ja toinen harsosta ja sitten tutkia tieteellisin kokein kumpi ompi parempi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän! Mulla ei käynyt edes mielessä harson käyttö. Tee yks kumpaakin ja kerro kumpi toimii paremmin. Harsoversio on ainakin yöhallojen kannalta parempi =)

   Poista