perjantai 24. huhtikuuta 2015

M niin kuin mandala

Yllä olevassa kuvassa on ensimmäinen tekemäni mandala ja mielestäni se on kaikkein kaunein. Aloitin turkulaisen puuni koristamisen virkkaamalla mandaloita. Keräsin pitkin kevättä Pinterestin virkkaus-kansioni täyteen erilaisia malleja, mutta kun niitä piti alkaa käyttää, en malttanut lukea ohjeita vaan aloin virkata ihan omasta päästä. Mandaloita on valmiina nyt kahdeksan, mutta eivät nämä ihan vielä taida riittää eli jossain välissä pitäisi tehdä vähän lisää. Koot vaihtelevat paristakymmenestä sentistä neljäänkymmeneen ja minusta nuo pienimmät on sievimpiä. Vain yhteen mandaloista jouduin käyttämään seiskaveikkoja, mutta muut ovat syntyneet mummon vanhoista sukkalangoista. Uskotteko, että minulla on niin hyvä mieli, kun olen saanut pieniä ja välillä vähän isompia keriä pois vaatehuoneen nurkassa lojuvasta lankakassista.

Ympyrän virkkaus on haasteellista, kun kaikki käyttämäni langat ovat eri paksuisia ja eri materiaaleista, enkä voi käyttää hyväkseni perinteisiä lisäysohjeita. Edellisistä ympyröistä ja isoäidinneliöistä on jo niin paljon aikaa, etten enää muistanut, että kuinka tehdään siisti värinvaihto. En aluksi huomannut virkata edellisen kerroksen yhdistävää piilosilmukkaa seuraavan kerroksen värillä ja ensimmäisissä mandaloissa se näkyy todella tökerösti. Kuvia ottaessa huomasin myös, että osassa mandaloista reunat nousevat ilkeästi eli en ole lisännyt silmukoita tarpeeksi uloimmalla kerroksella. Toivottavasti ne eivät häiritse muita niin paljoa kuin minua, sillä yritän nyt unohtaa nuo virheet, etten alkaisi taas purkutalkoisiin. Aika ei nimittäin riitä kovin monen mandalan uudelleen virkkaukseen. 

Yritän tämän projektin myötä opetella rohkeampaa värien käyttöä. Ihastelen niin paljon Attic24-blogin värimaailmaa ja Sufferiinan Salongin peitot saavat minut joka kerta huokailemaan, että voi kun minullakin olisi tuollainen värisilmä. Uskon, että ihan kaiken voi oppia jos vain harjoittelee, joten olen yrittänyt heittää ennakkoluulot romukoppaan ja kokeilen erilaisia väriyhdistelmiä. Hieman vielä arkailen, sillä yhtä mandalaa lukuun ottamatta olen käyttänyt vain neljää eri väriä kerralla. Tein alussa sen virheen, että purin pois väriyhdistelmiä, joista en pitänyt ja vasta sen jälkeen ymmärsin, että myös sellaisia on tehtävä, jotta oikeasti opin hallitsemaan värejä.

Minua niin harmitti, kun viime kerralla kertoessani puustani, en huomannut kertoa teille sen enempää tapahtumasta. Knit 'n' Tag Turku alkaa 23.5. ja jos nyt muistan oikein, niin graffitit ovat esillä kaksi viikkoa. Tapahtuma järjestetään siis jo toista kertaa Aurajoen rannassa ja vuoden 2013 tempauksesta löytyy kuvia ainakin Ristiin Rastiin –blogista. Siellä touhutaan tänäkin vuoden tapahtuman parissa. Lämmin kiitos Tuulalle, sillä hän on auttanut minua puuni mittaamisessa, eikä minun ole tarvinnut lähteä Turkuun asti mittanauhani kanssa.


14 kommenttia:

 1. Ihania mandaloita, kyllä puustasi tulee varmasti upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ mä nyt yritän olla panikoimatta, mutta enää vajaa kuukausi tapahtumaan. Saas nähdä kuinka tässä käy =)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Ihanaa päästä noista mummon vanhoista langoista eroon, ku varsinkin turkoosi Hahtuva-lanka on sellaista, etten usko sitä mihinkään muuhun käyttäväni =)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Toivottavasti ehdin tekeen vielä muutaman mandalan jonkun ohjeen mukaan. Lankaa tuntuisi ainakin riittävän, mutta se aika taitaa olla vähän kortilla =)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos =) mä oon Instagrammissa ihastellut väritettäviä mandaloita ja taidan kokeilla sellaista jossain välissä. Pojille omat värityskirjat nenien eteen ja äidille oma. Ei kävisi sadepäivinä aika pitkäksi =)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos =) Näitä on ollut aivan ihana virkata ♥ ja yllättävän kivan värisiä sain tehtyä vaikka ensin vähän epäilin. Mummon lankojen värit kun olivat aika kaukana mun lemppareista =)

   Poista
 6. Sinä tunnut olevan pitemmällä puusi "pukemisessa" kuin minä! Minun puuni on 2 metriä läpimitaltaan, joten tarvitsee aika paljon kaikkea. Melkoisesti olen virkannut ja neulonut nauhoja, mutta on vielä aika lailla hakusessa,mitä muuta siihen tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä sain onneksi vähän pienemmän puun, mutta mulla karkas suunnitelmat ihan käsistä ja paljon on vielä tekemättä. Onneksi kukaan ei tiedä tarkalleen, mitä oon tekemässä eli voin huoletta muuttaa suunnitelmia, jos näyttää siltä että aika loppuu kesken =)

   Poista
 7. Ihania paloja puuhusi. Siitä tulee varmasti kaunis =))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mä niin toivon, että suunnitelmat onnistuisi ja puusta tulisi sellainen kuin ajattelin =)

   Poista