maanantai 16. helmikuuta 2015

Uudet vanhat lastenrattaatIhan aluksi haluan toivottaa kaikki uudet lukijani lämpimästi tervetulleeksi. Toivottavasti viihdytte seurassani! Käynnissä olevan arvonnan suosio ihan yllätti minut. Ihanaa, että niin moni on ottanut osaa arpajaisiin ja on ihan uskomatonta, kuinka moni jäi lukijaksi. Lankapaketin arvontaan voi osallistua vielä melkein kahden viikon ajan eli jos koko juttu on mennyt ohi, niin arvontaan pääset tästä, mutta nyt ajattelin esitellä meidän uudet lastenrattaat.

Viime kesänä verhoillut Oran lastenvaunut lähtivät joulun alla kohti Rovaniemeä, sillä en enää uskaltanut pitää meidän rasavillejä termiittejä niissä. Pelkäsin, että vanhat vaunut eivät kestä poikien painoa eivätkä pojat meinanneet istua niissä nätisti. Heti kun isompi alkoi riekkua vaunuissa, pienempi matki perässä eikä siitä sirkuksesta tullut enää loppua. Isomman pojan pystyin laittamaan kävelemään, mutta minkäs teet kun reilu vuoden ikäinen tenava vain nauraa räkättää, vaikka kuinka kiellän häntä hyppimästä? Vaunujen ja hermoni vuoksi Orat saivat uuden kodin. Itku ei ollut kaukana, kun vaunuista oli luovuttava ja mieleni teki perua kaupat viime metreillä. Olihan ne maailman hienoimmat vaunut.

Nämä Briot vilahtivat jo vuoden ensimmäisessä postauksessa (vaikka Blogger on sitä mieltä, että se on viime vuoden viimeinen). Me emme oikeastaan olisi tarvinneet tuplarattaita. Esikoisemme harvemmin enää rattaissa istuu, mutta käyn poikien kanssa kaupassa kävellen ja näihin mahtuu tuplasti enemmän ostoksia kuin tavallisiin pikkurattaisiin.  Ostin nämä 80-luvun loppupuolen hirvitykset varmuuden vuoksi kun odotin kuopustamme. Olisin halunnut meille 70-luvun tuplarattaat, mutta koska sellaisia ei osunut kohdalle sopuhinnalla, kunnostimme nämä. Mieheni vastasi rattaiden maalauksesta ja ne on ihan paukkupullolla suihkuteltu keltaiseksi. Maalia kului pohjamaali mukaan luettuna kolmisen purkkia. 

Tämä oli minulle hieman sellainen pakkoprojekti. Vaunut olivat olleet jo muutaman viikon maalattuina autotallissa ennen kuin sain potkittua itseni hommiin. Ilmeisesti  edellisestä vaunuprojektista jäi sellaiset traumat, että vasta päätös etten saa aloittaa uutta virkkuutyötä ennen kuin nämä on valmiina, sai minut tarttumaan saksiin. Markiisi minulla oli jo valmiina. Se oli erään kangaskaupan jämä, jonka ostin joskus viime kesänä. Koska sitä ei ollut kuin noin metrin pätkä, jouduin ostamaan paikallisesta kangaskaupasta lisää kangasta. Kaupassa ei ollut mustaa markiisia, joten ostin jotain toista, hieman paksumpaa kangasta jäljellä olevan puolen metrin kaistaleen. Jälleen kerran leikkelin kankaita hengitystä pidätellen, sillä kumpaakaan kangasta ei ollut ylimääräisiksi paloiksi ja virheleikkuut olisivat tarkoittaneet reissua isoon kaupunkiin. Kankaita taisi jäädä yli yhteensä kahden A4-arkin verran.

Markiisini oli niin paksua, että se pysyi itsekseen pystyssä ja oli ihme, etten rikkonut tässä projektissa konettani, joka on edelleen sama vanha Husqvarna (mihin sitä hyvää ystävää vaihtaisi). Jouduin paikoin ompelemaan ainakin nelinkertaista kangasta ja edellisten kerrosten saumojen kohdalla, veivasin jo vanhusta käsin, jotta pääsimme eteenpäin. Vannoin varmasti kaksikymmentä kertaa, että en enää ikinä verhoile yksiäkään vaunuja, sillä taas mentiin ihan puhtaalla tuurilla. Projektia aloittaessani olin hieman ajattelematon, sillä olisin aivan varmasti löytänyt kaavat Brion tuplarattaisiin, koska onhan näitä nyt verhoiltu vaikka kuinka paljon. Käsittämättömällä tuurilla sain rattaat kuntoon ja mielestäni näistä tuli kyllä niin hienot, että voimme jatkaa rallattelua näillä niin kauan kuin on tarpeen. Uudet renkaat minun on ehkä ostettava.

11 kommenttia:

 1. Mielettömän hienot! Olet kyllä mestari tuossa lastenratastuunauksessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän muuten miksi blogger väittää vuoden ensimmäistä postaustasi edellisen vuoden viimeiseksi. Blogisi kellon asetukset ovat 10 tuntia perässä. Kirjoitin edellisen kommenttini klo 22.34, enkä 12.34. :)

   Poista
  2. Kiitos <3 Mun piti eka ommella rattaisiin kesäksi toiset kankaat, mutta koska tuo ompelu ei ole mun vahvimpia puolia, taidan tyytyä näihin. Tässä oli ihan tarpeeksi jännitystä vähäksi aikaa =)

   Ja niin siirryimme Tyyneltämereltä Helsinkiin =D Kiitos vinkistä <3 Tämän vuoden eka juttu on kai vieläkin viime vuoden vika, mutta ei kai se maailmaa kaada =)

   Poista
 2. Voi kuinka kaunis ja persoonallinen kokonaisuus! Tuo juuri ja juuri riittävistä kankaista ompelu on minullekin turhan tuttua. Tällä hetkellä olisi yhden vanhan nahkatakin palaset uutta muotoa vailla, vaan en tiedä mihin projektiin ne saisin sopivasti riittämään :) Ikivanhalla oranssilla Husqvarnalla täälläkin huristellaan, itse koneen kestossa ei ole moittimista, neulat ne vaan tuppaa katkeilemaan!

  Ainiin ja suurkiitos napeista! Toivoisin voivani olla jotenkin avuksi sinnepäin, kerrohan vain jos tulee tarvetta vaikkapa strasseille tai paljeteille (niitä tältä harakalta löytyy ja paljon!) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mun olisi tehnyt mieli jostain syystä maalata vaunut turkoosiksi, mutta koska markiisi oli jo valmiina, ajattelin pelata varman päälle ja päädyin keltaiseen väriin. Turkoosina nuo olisivat olleet aivan ihanat <3 Toivottavasti nahkapalaset löytävät uuden muodon ja jos se ei löydy vielä tänään, niin ehkä huomenna! Älä hätäile =)

   Mukava kuulla että napit kelpasivat. Mä pidän strassit mielessä kun teen seuraavaa kukkatyötä =)

   Poista
 3. aivan mahtava uudistus! Ja nuo edellisetkin vaunut ovat tosi hienot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ne edelliset olivat aivan ihanat <3 En tiedä, että oliko sittenkin virhe myydä ne, mutta ei kai ihan kaikkea lapsenlapsillekaan voi säästää =)

   Poista
 4. Ihanat nuo kärryt nyt, kauniisti istuu kangasistuin paikalleen ja tuo keltainen kuin aurinko paistaisi. Hienot kertakaikkiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Mä ompelin ja purin istuinosan muistaakseni neljään kertaan, ennen kuin olin siihen tyytyväinen. Olisin päässyt kaavoja käyttämällä varmasti puolet helpommalla =)

   Poista
 5. Kauniiksi olet tuunannut nuo rattaat. Ei ihme, että niistä oli vaikea luopua.. Käytännöstä tiedän että kyllä nuo rattaat ovat kestävät..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Toivottavasti nämä Briot kestävät niin kauan kuin tarvitsemme rattaita, sillä en haluaisi enää ostaa uusia. Meillä on jo kahdet vaunut menneet rikki, mutta ne ovat olleet sellaisia uudempia malleja =)

   Poista