lauantai 28. helmikuuta 2015

Virkattua siksakkiaOmmellessani viime kesänä lastenvaunuja lupasin itselleni, että jos vaunut onnistuvat ajoissa ja pääsemme poikien kanssa markkinoille, teen hieman isomman hyväntekeväisyystyön. Kylässämme on yhdistys, jossa on vuoden ajan kudottu sukkia ja vilttejä paikallisiin vanhainkoteihin. Koska puikot eivät pysy kädessäni, ajattelin osallistua talkoisiin virkatulla torkkupeitolla, mutta huomaamattani vierähti puoli vuotta ennen kuin pääsin peiton kimppuun. 

Jostain syystä minulle oli itsestään selvää, että teen peiton siksak-kuviolla ja siitä tulee vihreäsävyinen. En ole aikaisemmin virkannut siksakia, mutta onneksi löysin virkkauskirjastani siihen hyvät ohjeet. Lankoina käytän taas tuttua ja turvallista Novitan seiskaveikkaa. Peitossa on neljää eri väriä, joista vaaleampi vihreä uhkasi loppua kesken ja vasta viidennestä kaupasta löysin sitä lisää. Olen virkannut peittoa samanlaisella bambukoukulla, joita on tällä hetkellä arvottavanakin. Olen pitänyt koukusta, vaikka välillä se tuntuu yhä avaavan lankaa, mutta epäilen, että virkkaan silloin liian löysiä silmukoita.

Tästä on tulossa oikea onnen peitto, sillä sen teko on ollut aivan ihanaa! Pitkien pylväsrivien ja ihanan keväisten värien vuoksi virkkaus on ollut rentouttavaa ja olen päättänyt, etten peittoa tehdessä stressaa enkä hätäile. Nautin joka hetkestä. Virkatessa ei ole tarvinnut laskea silmukoita, vaan olen saanut antaa vain käsieni tehdä työtään ja mieleni on vaeltanut omia teitään. Alku oli kuitenkin hieman kankeaa. Kaksi ensimmäistä päivää virkkasin ja purin peittoa, saaden vain muutaman kerroksen tehtyä. Hieman olen synttärijärjestelyiden vuoksi jäljessä eikä viltti ihan valmistu tämän kuun loppuun mennessä. Yhden kerroksen virkkauksessa menee puolisen tuntia ja olen ottanut tavoitteekseni tehdä neljä kerrosta päivässä. Nyt kun olen pari viikkoa pakertanut peiton kimpussa, taidan olla puolessa välissä.

Lankalaihikselleni kuuluu todella surkeaa. En ole tennariprojektin jälkeen tehnyt muuta lankatyötä kuin tätä ja sen sijaan, että tuhoaisin varastolankojani, olen ostanut peittoa varten 900 grammaa lisää lankaa. Lisäksi etsiessäni vihreää lankaa, löysin turkoosia seiskaveikkaa (luulin, ettei sitä enää saa mistään) ja ostin sitä varastoon neljä kerää (600g). Lisäksi lankakeiju on tuonut minulle 450 grammaa muita lankoja. Lankalaihikseni on tainnut muuttua pahemman luokan lankahamstraukseksi.

10 kommenttia:

 1. Ihanat värit tuossa peitossa. Miusta nuo siksak peitot on upeita ja mukavia virkata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Hieman arkailin tuon keltaisen kanssa, mutta nyt kun katson peittoa, olen niin tyytyväinen että laitoin sitäkin. Se sopii niin hyvin siihen =)

   Mä en ole tosiaan ennen virkannut siksakkia ja olen aikaisemmin tehnyt vain yhden ison viltin. Mulla oli hieman leveys hakusessa ja veikkaan, että kapeampikin peitto olisi riittänyt, sillä nyt tästä taitaa tulla aikas iso. Tosin kai se on parempi, että peitto on iso kuin liian pieni. Kurjaahan se on, jos varpaat jää palelemaan peiton nurkan alta =)

   Poista
 2. Kaunis peitto jossa ihanat värit. Pitäisi itsekin opetella tuota siksak virkkausta =))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Siksak on helppoa ja todella mukavaa virkata kun se ei vaadi hirmuista keskittymistä eikä silmukoiden laskemista =) Peittoa on ollut mukava tehdä sohvan nurkassa ja katsella toisella silmällä telkkaria. Suosittelen kokeilemaan =)

   Ihanaa sunnuntaita <3

   Poista
 3. Todellakin kaunis peitto tulossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Meinasin ensin tehdä peiton ohuemmilla raidoilla, mutta taisin tehdä oikean ratkaisun kun purin ja levensin raitoja. Pelkäsin, että ohuemmilla raidoilla peitosta tulee sekava. Saas nähdä minkä näköinen peitto on valmiina. Nyt mulla sellainen fiilis, että siitä tulee upea =)

   Poista
 4. Ihastelin tätä jo instagramissa, ja tässä on kyllä hienot värit! Miten tuo aloitus juuri menee, se ensimmäinen rivi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Yritin googlettaa ohjetta, mutta näköjään siksakkia on mahdollista tehdä niin monella eri tavalla kuin on tekijöitäkin =) Ihan samanlaista ohjetta ei tullut vastaan, mutta tämä taitaa olla lähimpänä. http://puikkoillenkoukkuillen.blogspot.fi/2013/10/sikin-sakin.html
   Tosin mä lisään ja vähennän yhdet enemmän noissa kulmissa ja reunoissa. Tavis pylväitä on aina kahdeksan kappaletta. Tuolloin aloituksessa olevan silmukkamäärän on oltava jaollinen 23 + ensimmäisen kerroksen ekaa pylvästä varten pari silmukkaa. Ymmärsitköhän yhtään mitä yritin selittää? Ohjeiden kirjoittaminen on oikeasti taitolaji, enkä mä ole siinä kovin hyvä =)

   Poista
 5. Ihanat värit ja ihana malli :) Mulla menossa sateenkaaren värit, eli Novitan Raita :) Ihanaa virkata kun värit loistaa.. mielikin pysyy virkeänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Novitan sateenkaari on aivan ihanaa ♥ Hypistelin sitäkin kun olin etsimässä vihreää lankaa lisää. Mitä teet siitä?

   Poista