sunnuntai 7. lokakuuta 2018

VIRKATTU JUOMAPULLON SUOJUS


    "Aikaa on täysin riittävästi. Kyse on vain tehtävien tärkeysjärjestyksestä."
   - Peter Drucker 
Hei pitkästä aikaa! Kesälomani venähti huomaamatta näin pitkäksi. Kaikki virkkauskurssini käynnistyi viime kuun alussa ja niiden parissa on vierähtänyt aika. Kurssien vetäminen on super ihanaa ja yritän tehdä parhaani, että kurssit antaisivat kurssilaisille paljon ja he tulisivat kursseilleni uudestaan. Aika ei kuitenkaan enää riittänyt ihan kaikkeen, joten jouduin nipistämään sitä täältä.


Poissa ollessani olen virkannut monen monta silmukkaa, suunnitellut uusia töitä ja yksi ohjeeni lähtee kohta puoliin tarkastuskierrokselle ja sinä näet sen sitten, kun ohje on valmis. Montaa työtä en ole saanut valmiiksi, mutta tämä juomapullon suojus on ollut kovassa käytössä siitä lähtien kun sain sen käyttöön.
Laukussani on aina juomapullo ja vaihdoin vanhan muovisen pullon lasiseen, kun muovisessa vesi maistui aina hetken päästä ihan muovilta. Pullossa oli silikonisuojus, mutta otin sen pesua varten pois enkä enää saanut sitä takaisin. Jotta pullo kestää edes vähän kolhuja, virkkasin sille nelosen koukulla Dropsin Pariksesta uuden suojuksen. 


Pullo on neliskanttinen, joten sen suojuksen pohjassa on isoäidinneliö, jossa on vain kaksi kerrosta. Vähensin lisäyksiä kolmannella kerroksella ja neljännellä kerroksella virkkasin kulmiin vain kolme pylvästä, jolloin reunat alkoivat nousta ylös. Jatkoin suojusta isoäidinraidalla niin pitkään, kunnes suojus ylsi kohtaan, mistä pullon kaula alkoi kaventua. Viimeiselle kerrokselle virkkasin kolmen pylvän ryppään sijaan vain kaksi pylvästä ja niiden väliin aina ketjusilmukan.


Pullon suussa on kulkee ohut kumilenkki, joka auttaa suojusta pysymään paikallaan. Se on niin napakka, että se istuu pullon suuhun siististi, mutta se venyy sen verran, että saan sen pullon päältä pois, jotta voin pestä pullon ja tarvittaessa myös suojuksen. Löydät virkkausohjeen pullon suojukseen tämän postauksen lopusta.
 Tämä oli ihana jämälankatyö, koska pullon suojukseen ei kulu paljoa lankoja eikä yhtä väriä tarvitse olla paljoa. Pullon ostin kesällä Clas Ohlsonilta, mutta lasisia juomapulloja löytyy niin urheilukaupoista ja teräksisiä Roosanauha-pulloja löytyy marketeista. Jos pullosi on pyöreä, niin virkkaa pohjalle isoäidinympyrä ja jatka sen virkkausta niin, että sen reunat alkavat nousta. 


Virkkasin oman pullon suojukseni sopimaan kassini kanssa, jossa kulkee kaikki virkkauskurssimateriaalit. Kassi on ollut kovassa käytössä ja pidän siitä valtavasti! Olen esitellyt kassin täällä blogissani jo keväällä. Virkatun Ilopilleri-kassin löydät täältä. Virkkauskursseistani voit lukea lisää täältä. Mukavaa päivän jatkoa sinulle. Nähdään taas viikon päästä.
PULLON SUOJUKSEN VIRKKAUSOHJE:


Tällä ohjeella virkkaat suojuksen n. 24 cm ympärysmitaltaan olevaan pulloon. Jos tarvitset isomman, vaihda koukkua numeroa isompaan ja pienemmän, niin vaihda vähän ohuempaan lankaan. Lisäämällä pohjan kerroksia, saat myös muutettua suojuksen kokoa isompaan ja pienemään.


Näitä tarvitset:
Tarvitset nelosen koukun lisäksi 42 grammaa lankaa. Itse käytin Dropsin Parista. Neulan päättelyyn ja sakset. Ohutta kuminauhaa pullon suuhun.


Lyhenteet:
ps - piilosilmukka
kjs - ketjusilmukka
p - pylväs


Virkkaa 6 kjs ja sulje ne ps:lla ympyräksi.

1. krs. Virkkaa 3 kjs (kerroksen 1. p), 2 p, 3 kjs, *3 p,3 kjs* toista *-* 3 kertaa.
Yhdistä kierros ps:lla kerroksen 3. kjs:aan ps:lla.

2. krs. Virkkaa 4 kjs (kerroksen 1. p ja 1 kjs), *virkkaa seur. kjs-kaareen 3 p, 3 kjs, 3 p, kjs* toista *-* 3 kertaa. Virkkaa viimeiseen kjs-kaareen 3 p, 3 kjs, 2 p. Yhdistä kierros ps:lla kerroksen 3. kjs:aan ps:lla.

3. krs. Virkkaa 3 kjs (kerroksen 1. p), virkkaa samaan kjs-an 2 p, kjs *virkkaa seur. kjs-kaareen 3 p, 1 kjs, 3 p, kjs, kjs-an 3 p, kjs,* toista *-* 3 kertaa. Virkkaa kjs-kaareen 3 p, 1 kjs, 3 p, kjs, Yhdistä kierros ps:lla kerroksen 3. kjs:aan ps:lla.

4. krs. Reunojen nostaminen:  Virkkaa 3 kjs (kerroksen 1. p), virkkaa samaan kjs-an 2 p, *virkkaa kjs-kaareen 3 p ja kjs:n 3 p, kjs,* toista *-* 12 kertaa. Yhdistä kierros ps:lla kerroksen 3. kjs:aan ps:lla.

Toista kerrosta 4. niin kauan kunnes suojus on niin pitkä, että se yltää kohtaan, kun pullo kapenee.

Viimeinen krs. Virkkaa 4 kjs(kerroksen 1. p ja 1 kjs), p, *seur. kjs:an p, kjs, p, kjs* toista *-* 12 kertaa. Yhdistä kierros ps:lla kerroksen 3. kjs:aan ps:lla. Päättele langat.

Pujoita kuminauha viimeisen kerroksen pylväiden välistä ja kiristä sopivaksi. Kokeile ennen solmimista, että saat suojuksen pullon päälle ja pois. Solmi kuminauha hevosenhäntä solmulla ja käännä solmu pylvään alle piiloon.

8 kommenttia:

 1. Tällaisen minäkin tarvitsisin, suojaisi tuota lasista pulloa ja olisi kaunis ottaa esille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Suosittelen virkkaamaan! Tämän isoäidin raitaisen suojuksen virkkaus on helppoa eikä se vienyt kauaa aikaa eikä materiaaleja =)

   Poista
 2. Minunkin pitäisi vaihtaa muovinen juomapullo lasiseen. Kivan suojuksen olet virkannut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Kannattaa vaihtaa! Itselläni oli urheilutarvikeliikkeestä ostettu muovipullo, jossa vesi alkoi maistua vähän ajan päästä ihan kamalalle. Pullo oli ollut jo muutaman vuoden ollut käytössä eli sekin varmasti vaikutti asiaan. Tässä lasisessa vesi maistuu ihan hyvälle vaikka se seisoo parikin tuntia pullossa.

   Poista
 3. Minulla on kanssa vastaavanlainen pullo clasusta. Ihana idea ♥️ Harmi kun oon nyt vuodeksi muuttanut kauas sinun pitämistä kursseista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Toivottavasti kurssini jatkuvat vielä pitkään ja pääset vielä osallistumaan kursseilleni =)

   Poista