lauantai 21. heinäkuuta 2018

VIRKATTU KUKKAPAITA: FLOWERS FOREVER + OHJE


"Kaikki on mahdollista. Mahdottoman toteuttaminen vain vie hieman enemmän aikaa."
- Tuntematon
Se on valmis! Paitani on valmis! Sen virkkauksessa ei pitänyt mennä kauaa, mutta sen parissa vierähti kaksi kuukautta, eikä siitä pitänyt tulla paitaa vaan tunika, mutta lankojen loputtua toisen kerran kesken, en enää ostanut enempää vaan tein sen, mitä langoistani sain ja sain maailman ihanimman kukkapaidan! Paita on koottu kukista, joka on oma mallini. Epäröin pitkään, että jaanko sen ohjeen, koska löysin lähes saman näköisen kukan ohjeineen Instagrammista, mutta koska kaikki kerrokset on virkattu erilailla, niin uskaltaudun jakamaan tämän ohjeen. Kukan ja myös paidan ohje löytyy tämän postauksen lopusta. 


Virkkasin paitaani 219 kukkaa, jotka yhdistin toisiinsa niiden viimeisellä kierroksella. Helmasta tein keskeltä pidemmän, koska ajattelin, että se olisi käytännössä mukava. Nähtäväksi jää, että miten helman kukkien kanssa käy, kun kootessa huomasin, että tunikan paino vetää helman ja hihojen kukkien terälehtiä ylös. Hihat ovat juuri sen mittaiset, että kukat jäävät kyynärtaipeisiin, joten käsiä taivuttaessa ne menevät ihan ruttuun. Voi olla, että helmaan ja hihoihin ilmestyy yksi kukkakerros lisää, jossa on viimeisillä kerroksilla vähän enemmän silmukoita. Kaula-aukkoa kiertää ketjusilmukoilla ja kiinteillä silmukoilla tehty kaulus, koska oletettavasti kaula-aukon kukat olisivat muuten alkaneet roikkua.
  Virkkasin paidan Dropsin Safranista, joka on ihanan pehmeää Egyptiläistä kammattua puuvillaa. Sitä kului paitaan n. 460 grammaa. Yllättävän hyvin se pitää kukat muodossa ilman, että ne venyvät ihan muodottomiksi, mitä vähän jännitin. Vaikka lanka on konepestävää, niin en ajatellut pestä paitaani koneessa vaan käsin.  Sen verran paidan virkkaus kysyi hermoja ja kärsivällisyyttä, kun tuntui, että kukat loppuivat koko ajan kesken. Nyt paitani on kuitenkin valmis ja olen siihen todella tyytyväinen. Se on kaunis, se laskeutuu sievästi ja se on ensimmäinen vaateeni, jonka virkkasin.

Vaatteiden teko on ollut jo pitkään haaveenani, joten osallistun tällä postauksella Mehukekkerit-blogin Haave-heinäkuuhun, jossa tartutaan haaveisiin ja toteutetaan niitä. Nyt on minun haaveeni toteutunut, kun ensimmäinen vaatteeni on valmis ja tästä on hyvä jatkaa matkaa. Seuraava vaate on jo mielessäni suunniteltuna, mutta ensin teen jotain muuta. 
On taas se aika, kun sanon hetkeksi hyvästi. Niin kuin aikaisempinakin kesinä, pidän blogistani lomaa kuukauden päivät ja palaan vasta elokuussa. Kesä on niin lyhyt ja ihana vuodenaika enkä tahdo hukata siitä minuuttiakaan. Olen asettanut itselleni haasteen, että lomani aikana ompelen ainakin yhden tunikan värjäyskurssilla värjäämistäni kankaista. Olen valinnut jo mallinkin valmiiksi eli enää ei tarvitse kuin tarttua itseä niskasta kiinni ja kaivaa ompelukone esiin.


Blogin myötä hiljenee hetkeksi myös kaikki somekanavat, koska pidän jokavuotisen someloman. Toivotan sinulle rakas lukija onnellista ja rakkauden täyteistä kesää.
VIRKKAUSOHJE

 

Huom! Ohjetta ei ole koevirkattu! Jos huomaat siinä jonkun virheen, ole ystävällinen ja ilmoita, niin korjaan!

VIRKATTU KUKKA 


Lyhenteet:
ps - piilosilmukka
kjs – ketjusilmukka
ks - kiinteäsilmukka
puolip – puolipylväs
p – pylväs
pp - pitkäpylväs
KTps - kohotakapiilosilmukka, joka virkataan edellisen kerroksen silmukan ympäri
KTks - kohotakakiinteäsilmukka, joka virkataan edellisen kerroksen silmukan ympäri
KTpuolip - kohotakapuolipylväs, joka virkataan edellisen kerroksen silmukan ympäri


1. Krs. Virkkaa lenkkialoitukseen 5 kjs (kerroksen 1. p + 2kjs), 2 kjs, *p, 2 kjs* toista *-* 5 kertaa, sulje kerros ps:lla kerroksen 3. kjs:aan. Kiristä lenkki. Katkaise lanka ja vaihda väriä.

Kerroksella silmukoita: 6 p, 12 kjs

2. Krs. Virkkaa edellisen kerroksen kjs-kaareen 4 p yhteen (tee ensimmäiseksi silmukaksi itsenäinen p), 6 kjs, *4 p yhteen, 6 kjs* toista *-* 5 kertaa, sulje kerros ps:lla kerroksen ensimmäiseen p:een.

Kerroksella silmukoita: 4 p yhteen x 6, 36 kjs

3. Krs. Virkkaa edellisen kerroksen kjs-kaareen puolip (tee ensimmäiseksi silmukaksi itsenäinen puolip), p, 3 pp, p, puolip, KTks edellisen kerroksen 4p yhteen ympäri, *puolip, p, 3 pp, p, puolip, KTks edellisen kerroksen 4p yhteen ympäri,* toista *-* 5 kertaa, yhdistä ps:lla kerroksen ensimmäiseen puolip:een. Päättele langat.

Kerroksella silmukoita: (2 puolip, 2 p, 3 pp, 1 KTks) x 6,


KUKKIEN YHDISTÄMINEN


Yhdistä kukat toisiinsa samalla, kun virkkaat kolmatta kerrosta. Tee se näin: Ota koukku pois silmukasta, kun olet virkannut  3. kerroksen 1. pp:ään. Työnnä koukku yhdistettävän kukan toisen pp:ään kannen alta ja ota silmukka koukulle. Vedä silmukka kannen ali ja jatka kukan virkkausta normaalisti. 

Värit: 

Virkkasin seitsemän kukan ryhmän keskimmäisen kukan petroolin värisenä ja sen ympärille turkoosit kukat. Yhdistin seitsemän kukan ryhmät petroolilla.
PAIDAN KOKOAMINEN


Etu- ja takakappaleet:

L-koon paitaan tarvitset 219 kukkaa. Tee ensin etu-ja takakappaleet ja yhdistä ne olalta ja sivuilta (katso mallia kuvasta, piirsin siihen punaisella etukappaleen kuvan). Etukappaleeseen tarvitset 86 kukkaa ja takakappaleeseen 87. Muodoltaan ne ovat samanlaiset, paitsi selkäpuolella on 3 kukkaa enemmän, jotta kaula-aukko nousee takaa korkeammalle. Huom! Olalta yhdistävät kukat ovat kappaleissa mukana eli lisää ne vasta viimeiseksi. Yhdistä paidan etu-ja takakappaleet virkkaamalla 6 kukkaa kummallekin puolelle.Hihat:

Hihaan tarvitset 17 kukkaa ja yhden viisiterälehtisen kukan. Virkkaa hihat kukka kerrallaan aloittaen olkapäästä ja virkkaa molemmin puolin kukkia, kunnes olet virkannut viisi kukkaa. Jätä kainaloon tuleva viisiterälehtinenkukka virkkaamatta ja liitä se viimeiseksi. Jatka virkkausta liittämällä kukkia toiselle kerrokselle. Virkatessasi kuudetta kukkaa yhdistä se viereiseen kukkaan niin, että hihasta tulee putki. Tee kolmas kerros samoin kuin toinen.

Viisi terälehtinen kukka: Tee se kuten kuusiterälehtinen, mutta tee 1.krs:lla vain viisi pylvästä, joiden välissä on 2 kjs. 2.Krs:lla lisää yksi kjs kjs-kaariin ja 3.krs:lla yksi ylimääräinen pp.Kaulus: 

Huom! KTps virkataan aina kukan terälehden 2. pp:een ja KTks ja KTpuolip. edellisen kerroksen KTps:aan.
1.krs. Aloita virkkaus takakappaleen keskimmäisestä kukasta. Virkkaa itsenäinen *KTps, 6 kjs, KTps, 6 kjs, KTps, 10 kjs, KTps, 10 kjs, KTps, 6 kjs, KTps, 10 kjs, KTps, 10 kjs, KTps, 6 kjs, KTps, 6 kjs* toista *-* kaksi kertaa. Yhdistä ps:lla 1. KTps:aan.
2. krs. Virkkaa kjs, Virkkaa kjs-ketjuun 6 ks, KTks, 6 ks, KTks, 10 ks, KTks, 10 ks, KTks, 6 ks, KTks, 9 ks, ks ja KTpuolip ja ks yhteen, 9 ks, KTks, 6 ks, KTks, 9 ks, ja KTpuolip ja ks yhteen, 9 ks, KTks, 6 ks, KTks, 9 ks, ks KTpuolip ja ks yhteen, 9 ks, KTks, 6 ks, KTks, 10 ks, KTks, 10 ks, KTks, 6 ks, KTks, 6 ks, KTpuolip, yhdistä ps:lla kerroksen 1. ks:aan. Katkaise lanka ja päättele.KÄYTTÄMÄNI VÄRIT JA MÄÄRÄT:

Lanka: Garnstudio Drops Safran
Petrooli (51) n. 139 grammaa
Turkoosi (30) n. 123 grammaa
Pistaasi (31) n. 150 grammaa
Kirkkaan keltainen (11) n. 50 grammaa

15 kommenttia:

 1. Ihanan kiva paita! Vaikka virkkaan intohimoisesti harvoin törmään koukuttaviin vaatteisiin. Tätä voisin vaikka kokeilla! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Toivottavasti ohjeessa ei ole virheitä, sillä sitä ei tosiaan ole testattu. Tarkistin sen moneen kertaan ja yritin poimia kaikki virheet pois, mutta silmä on monesti sokea omille virheilleen =)

   Poista
 2. Voi minkä ihanuuden oot tehnyt. Nuo värit ovat mahtavat, sopivat hyvin yhteen. Kivan näköinen malli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Tuija <3 Uhkasin pukea paidan viikonloppuna Pyynikin kesäteatteriin päälle. Siinä on ainakin tuuletusaukkoja sen verran, että ilman pitäisi kiertää. Loppuviikoksi kun luvattiin tukalaa hellettä =)

   Poista
 3. Tosi kaunis kesäpaita! :) Leppoisaa somelomaa.

  VastaaPoista
 4. Voi että, miten ihana! :) Onnellista lomakuukautta! :)

  VastaaPoista
 5. Kauniit kuvat ja ihastuttava paita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Pyysin ukkokultaa kuvaamaan ja hän alkaa olla jo ihan hyvä blogikuvaaja! Olisin mielelläni kameran takana kuin edessä, mutta tämä paita ei näyttänyt yhtä hyvältä hengarissa =)

   Poista
 6. Tosi kaunis paita :) Ja kesäiset kuvat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Viime kesä oli kyl niin upea <3 En ole varmaan koskaan ollut niin paljoa järven rannalla kuin viime kesänä <3

   Poista
 7. voih miten ihana pusero! Pitäisi alkaa taas paremmin seuraamaan sinua. En tiedä miksi en ole aikoihin täällä käynyt. Oletko sinä minun seuraaja? Astan askareet blogissa? Tervetuloa.

  En tiedä oletko seurannut blogiani naiset luotuja kulkemaan... mutta jos olet niin olen vaihtanut osoitteen ja nimen
  https://kulkureita2.blogspot.com/
  Asta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Asta ja kiitos vinkistä <3 Pitääkin tulla kurkkaamaan =)

   Poista