lauantai 13. lokakuuta 2018

VIRKATTU PANNUMYSSY


   "Kotiäitinä toimiminen on alani kovapalkkaisimpia töitä, sillä maksuna on puhdas rakkaus."
- Mildred B. Vermont

Juomme talviaikaan valtavasti teetä ja haudutan sitä aina pannullisen kerralla, josta sitä sitten jaetaan kuppeihin koko perheelle. Minun on jo pitkään pitänyt virkata pannumyssy, mutta aina se on vain jäänyt toisten töiden jalkoihin. Viime keväänä eräs rouva virkkauskurssillani halusi virkata pannunmyssyn  ja pystyäkseni opastamaan rouvaa ja kirjoittamaan hänelle ohjeen, piti minun ensin virkata oma.


Käytin myssyä tehdessä hyväkseni matikkaa eli kun minulla oli tiedossa pannun ympärysmitta, laskin sen ja piin avulla pannun halkaisijan (ympärysmitta jaetaan piillä). Näin sain tietää, minkä kokoinen ympyrä minun piti virkata pannun päälle. Virkkasin alkuun niin ison ketjusilmukkaketjun, että se riitti nupin ympäri ja yhdistin sen piilosilmukalla. Sen jälkeen aloin virkata lenkiin pylväitä ja jatkoin kerroksia lisäten välillä, kunnes ympyräni halkaisija oli laskujeni mukaan riittävän iso. Lopetin lisäykset ja jatkoin pylväiden virkkausta kunnes nokka ja kahva tulivat vastaan.Jätin kahvalle ja nokalle aukot jatkamalla virkkausta pannun sivuille tasona eli käännyin aina reunassa. Kun kappale ylsi nokan alapuolelle, virkkasin myös toiselle puolelle pannua samanlaisen. Yhdistin puoliskot virkkamalla ketjusilmukkaketjun nokan alle ja siihen tein vielä kerroksen pylväitä. Lopuksi virkkasin kerroksen piilosilmukoita pannun nokka-aukon ympärille sekä kahva-aukon ympärille. 


Kahvan alla on pieni ketjusilmukka lenkki ja nappi, joiden avulla saan pannumyssyn pois pannun päältä. Vasta tänä syksynä pääsin koristeluhommiiin ja virkkasin päälle ruusut (netissä on ohjeita vaikka kuinka paljon) ja lehtiköynnöksen tein Caitlin Sainion 100-virkattua pitsikukkaa -kirjan ohjeella.

Oma pannuni oli mummolan vanha pannu, joka ei kelvannut kenellekään kirppiksellä edes eurolla ja nyt siitä tuli niin sievä, etten luopuisi siitä mistään hinnasta. Koska teepannuja on niin monenlaisia, ei mielestäni kannata kirjoittaa tähän ohjetta. Toivottavasti selostuksestani on kuitenkin apua, että sinäkin osaat halutessasi tehdä tällaisen. Nautinnollisia teehetkiä! Tavataan taas viikon päästä! 8 kommenttia:

 1. Tosi suloinen pannumyssy! :) Sopisi hyvin myös teehetkeen englantilaisessa ruusutarhassa.

  VastaaPoista
 2. Aivam ihanan suloinen pannumyssy!!!

  VastaaPoista
 3. Ehkä kaunein näkemäni pannumyssy<3 Aivan ihastuttava teekattaus muutenkin. Alkoi muuten yhtäkkiä tehdä mieli haudutettua teetä. Yleensä talvella jossain vaiheessa iskee teekausi, ja kahvi jää sitten vähemmälle. (jota tulee lipetetty kyllä ihan liikaa..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Meillä juodaan kans talvisin teetä ja haudutan sitä aina pannullisen kerralla, josta riittää sit juotavaa useampaan kupilliseen =)

   Poista