lauantai 4. marraskuuta 2017

IDEOITA VIRKATTUUN JOULUUN


Nyt kun ollaan turvallisesti marraskuun puolella, uskallan jo varmasti varovaisesti sanoa ääneen edessä häämöttävän joulun. Ainakin itseäni liian aikainen jouluhössötys ärsyttää ja ensimmäisen joulupostauksen ajoittaminen on todella vaikeaa. Tosiasia on  kuitenkin se, että jos haluat tehdä käsin jouluksi jotain, niin työt pitää aloittaa ajoissa. Muuten tulee kiire ja sen myötä se kuuluisia joulustressi. Keräsin tähän postaukseen omat lemppari-ideani viime vuosilta, jotta ne eivät mene sinulta ohi.
  

 

VIRKATUT JA HUOVUTETUT JOULUSUKAT


Pikkuväellä on ollut jo pari joulua virkkaamani joulusukat käytössä. Virkkasin sukat huopuvasta langasta ja heitin ne pesukoneeseen. Tämän jälkeen virkkasin koristeet puuvillalangasta ja kiinnitin ne. Ensimmäisenä vuotena sukissa roikkui virkatut numerot, mutta nuppineuloista tarttui niihin ruostetta, kun ne olivat tärkkäyksessä. Viime jouluksi tein uudet numerot huovasta ja niistä tuli jopa sievemmät kuin virkatuista. Joulusukkia on vain yhdet per nenä ja illalla vaihdamme seuraavan päivän numeron, jotta tonttu osaa käydä yön aikana käydä. Jos haluat virkata ja huovuttaa joulusukat, niin niiden virkkaus pitäisi aloittaa mahdollisimman pian. Ohjeet sukkaan löydät tämän linkin takaa.
  

TEHTÄVÄ-, HERKKU- VAI YLLÄTYSKALENTERI


Vai sittenkin niitä kaikkia? Meidän sukkiin tulee just niitä kaikkia. Idean tehtäväkalenteriin sain aikoinaan Mehukekkerit-blogista, mutta sovelsin sitä meidän perheelle sopivaksi. Kiireisinä tai laiskan pulskeina päivinä, kun en jaksa tehdä mitään, oikaisen ja sujautan sukkaan jonkun yllätyksen esim. heijastimet, pikkuautot tai muuta pientä. Viikonloppuisin sukissa on ollut tikkarit tai jotain muuta makeaa. Joulusukat ovat olleet todella mieluisat meidän pikkuväelle ja he ovat jo kovasti kyselleet, että tuokohan tonttu tänäkin vuonna heille yllätyksiä. Kototeko-blogista bongasin myös mielenkiintoisen kalenteri-idean, missä lapset pääsevät etsimään yllätyksiä. Se olisi ainakin meillä ihan hitti! Löydät Mehukekkereiden kalenterin täältä ja Kototeon kalenterin täältä.
VIRKATTUJA SYDÄMIÄ


Muutama vuosi takaperin virkkasin pieniä sydämiä. Niillä voi koristella niin joulusukkia kuin joulukuusta. Osan sydämistä liimasin pyykkipoikiin ja niillä ripustamme metallihengariin joulusukkien lisäksi kaikki joulukortit roikkumaan. Pienistä sydämmistä voisi tehdä myös pyyheripustimia tai koristella joulukortteja. Virkatuista sydämistä saa vaikka ihania joulumuistamisia työpaikalle. Sitä en osaa sanoa, että onnistuisikohan näiden virkkaus heijastinlangasta? Tässä linkki virkattujen sydämien ohjeeseen. Lisää virkattuja sydämiä löytyy Pinterest kansiostani. Tässä linkki sinne.
    

VIRKATTUJA JOULUPALLOJA


Viime vuonna kirjoittelin ohjeet kahteen erilaiseen joulupalloon: toisessa raidoitus on pystysuorassa ja toisessa se kiertää. Tein palloista värikkäitä, jotta niitä voi käyttää koristeena esimerkiksi synttärijuhlissa, mutta ne ovat roikkuneet jo vuoden päivät olohuoneessa. Joulupallojen kuvio syntyy kohopylväillä ja ovat ihan helppoja tehdä. Ohjeet kohokuvioituihin pallohin löydät täältä.

VIRKATTU JA HUOVUTETTU MUKINSUOJUS


Mukinsuojukset tein ystävänpäiväksi, mutta nämä sopivat hienosti myös glögimukin ympärille tai lahjaksi niin mummoille, vaareille kuin kummille ja niiden kaimoille. Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin vaihtaa värejä tai kirjoa suojukseen esimerkiksi hyvän joulun toivotukset ja/tai lumihiutaleita. Virkkasin suojukset huopuvasta villalangasta ja nakkasin ne pesukoneeseen. Kun huopunut suojus oli kuiva, kirjoin siihen koristeet puuvillalangalla. Ohjeet mukinsuojuksiin löydät tämän linkin takaa.
Se mitä tänä vuonna teen, selviää myöhemmin. Pikkuväki on pyytänyt joulukuusta, joten sen takia pääsen varmasti tekemään koristeita enemmän kuin ennen. Ajatuksenani olisi, että kuusemme olisi koristeltu itsetehdyin koristein, joka kuulostaa haastavalta ainakin tällä hetkellä, kun kädet on täynnä työtä. Nyt jatkan Kalevalan parissa, sillä tämä ilta menee uuden, ihanan pipo-ohjeen kirjoittamisessa ja ensi viikko on varattu ihan muihin töihin. Rauhallista pyhäinpäiväviikonloppua ja leppoisaa jouluun valmistautumista!18 kommenttia:

 1. Tosi kivoja ideoita <3 Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Viikonloppu meni nopsaa pikkuväen kanssa touhutessa. Meillä on huusholli täynnä kummituksia ja kaiken maailman hirvityksiä =D

   Poista
 2. Odottelen jo, mitä keksit tänä vuonna tehdä! (: Täällä on aina niin kivoja ideoita joulunodotukseen.

  VastaaPoista
 3. Ihanat ideat! Noita palloja toivon ehtiväni kokeilla tehdä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Hienoa! Ne on kyl kivoja ja tosiaan menevät koristeina ihan ympäri vuoden. En sitten tiedä, että ihmettelikö meidän synttärivieraat, että miksi täällä on syyskuussa joulupalloja seinällä =)

   Poista
 4. Ihania ideoita. Olenkin itse miettinyt noiden sydämien tekoa sekä mukinsuojuksia..
  Joulua voi valmistella jo vaikka kesällä =))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 No niinhän sitä voi, mutta mä en osaa tarttua joulun punaiseen, kun kesä on kauneimmillaan. Onhan niitä tosin värejä muitakin, joita voisin käyttää =)

   Poista
 5. Voi miten söpöjä. :) Olet ihan oikeassa, että pitää ajoissa aloittaa jouluvalmistelut, jos meinaa itse tehdä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 No niinhän se on. Lahjojen tekemiseen menee paljon aikaa. Mun piti sukittaa koko suku, mutta se taitaa jäädä haaveeksi, kun ukkokullan sukkia en ole vielä aloittanutkaan, vaikka pyysin häntä valitseen langat jo elokuussa =)

   Poista
 6. Nämä sinun jutut ovat aina niin kauniita! Mä haluun just nyt virkata tuon pallon! 💖💖

  VastaaPoista
 7. Ihania ideoita muulloinkin kuin jouluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Musta on mukava tehdä sellaisia koristeita, joita voi käyttää muulloinkin kuin vain jouluna kuten juuri noita palloja =)

   Poista