perjantai 10. kesäkuuta 2016

Tuiki tavallisia ja vähän erikoisempiakin kirppislöytöjä



Harvemmin esittelen ihan tavallisia kirppislöytöjä, kun ajattelen aina ettei ketään kiinnosta lukea pojille löytyneistä parin euron tennareista, vaikka ne tekevätkin niin niiden saajan kuin löytäjän niin onnelliseksi, että pari päivää hymyillään pelkkien tossujen voimalla. Nämä tennarit olette muuten jo nähneetkin mattopostauksessani, en vain voinut olla nostamatta niitä uudelleen esiin, kun ne ovat niin herkullisen väriset! Kahdeksan euron El Naturalistan nahkakenkiä en kovin usein saa vastaani varsinkaan sopivan kokoisina ja miten valtavilta ne näyttävätkään pikkuväen tossujen rinnalla. Harvemmin käy niin, että löydän kirppikseltä sellaisen kirjan, jonka ostamista olen suunnitellut jopa uutena. Eilen löysin siivousekspertti Marie Kondon Konmari - Siivouksen elämänmullistava taika -kirjan viidellä eurolla. Haluan tutustua paremmin kirjaan, josta kaikki puhuvat ja jonka oppeja kaikki tuntuvat noudattavan. Muut kirjat pääsevät lukulistalleni, jota alan lyhentää kesälomallani. 

Pari viikkoa sitten Wetterhoffilta kotiin ajellessa eksyin jonnekin pienelle kirppikselle Heinussa ja sieltä löysin ihanan keltaisen peiton, joka on nimetty Auringonpaisteeksi. Samalta kirppikseltä löysin myös puisia lankarullia, vanhan Singerin mittanauhan sekä tuon puisen "tatin". Se liittyy kehräykseen eikös vain? Enhän minä näistä mitään ihan oikeasti tarvitse, mutta ostin ne vain sen takia, että olivat niin ihania. Vanhoja käsityötarvikkeita kun on ihan mahdoton vastustaa. Kirppikselle jäi mintunvihreä vanha ompelukone, joka kovasti huutelee minua ja joudun varmasti vielä kurvaamaan sen kautta, vaikka enhän minä konetta tarvitsisi. Kopan löysin kolmella eurolla paikalliselta kirppikseltä ja ajattelin tehdä siitä itselleni uuden käsityökorin.

Paikalliselta fb-kirppispalstalta löytyi niin ihana tuolin, että pakkohan minun on esitellä sekin teille vaikka se on vielä ihan rappio kunnossa! Ajattelin ensin, että verhoilen sen kokonaan uusiksi, mutta vähän aikaa tuota kangasta katseltuani olen tykästynyt siihen niin, etten tahtoisi millään peittää sitä. Ajattelin, että ompelen repeämän päälle vain paikan nahasta tai paksummasta kankaasta. Sitten kun minulla on aikaa, niin verhoilen tuolin vaikka jollain kurssilla. Tuoli on niin ihana istua, että ajattelin sijoittaa sen käsityönurkkaukseeni, jotta saan jatkossa istua siinä virkkaamassa. Lauantaina olen menossa katsomaan kangaspuita ja minua jännittää niin paljon! Pidäthän peukkuja, että ne olisivat ne minun kauan kaipaamat puuni. Mukavaa viikonloppua! Tavataan taas sunnuntaina. Ajattelin esitellä sinulle mitä olen tehnyt kankaankuviointikurssilla.

26 kommenttia:

  1. Kääk, ihanat tennarit! Heti oli pakko googlettaa, millaisia kenkiä El naturalistalta muuten löytyy. Mulla ei ole käynyt mielessäkään, että heillä olisi myös lastenkenkiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiios =) Ne ovat kyl aivan ihanat <3 El Naturalistan kengät ovat aivan ihania, mutta ne ovat kyl ihan hirmuisen hintasia uutena. Yhdet kengät olen raskinut ostaa uutena ja oon kävellyt niillä jo viisi vuotta. Välillä oon käyttänyt niitä suutarilla, jotta ne kestäisivät vielä vähän pidempään =) Mäkään en ole tiennyt, että niillä olisi lastenkenkiä! Pitänee tutustua valikoimaan =)

      Poista
  2. Hauska "tatti". Olisikohan kysymyksessä ns. parsinsieni, jota olen nähnyt käytettävän hamassa lapsuudessani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wau! Kiitos, kun oikaisit <3 Mä ihmettelinkin noita jälkiä tatin päällä, kun siinä on syviä naarmuja. Ilmeisesti mun tatti on ollut kovassa käytössä =)

      Poista
  3. Hei, olen samaa mieltä, että tuo tatti ei liity kehräykseen. Se on parsintasieni, jonka päälle esimerkiksi sukka voidaan pingottaa, vaikka kantapään kohta. Sehän useimmin menee rikki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olin niin varma, että se liittyy kehräykseen, etten huomannut edes tarkistaa asiaa ystävältäni, joka luultavimmin olisi tunnistanut tattini =)

      Poista
  4. minullakin on tuo kyseinen tatti, jota käytetään parsimiseen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen niin mielissäni, että mun aikaisemmin ehkä hieman tarpeeton ostokseni onkin todella tarpeellinen, sillä mulla on monta sukkaa, jotka odottaa parsijaa =)

      Poista
  5. Apua, tuo täkki on ihan täydellinen jos ikinä siitä luovut niin muista mua :D 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kieltämättä se näyttää ihan sun peitolta =) Mä pidän sut mielessä, jos mun pitää joskus raivata tilaa täkkikaappiin, johon ei kyl enää edes mahdu kaikki täkit =)

      Poista
  6. Ihania nuo lankarullat ja tatti,muistoja menneiltä ajoilta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Miten nämä vanhat aarteet ovatkin näin ihania! Ennen vanhaan kaikki oli niin paljon hienompaa <3

      Poista
  7. Tattisi on parsintasieni. Sieno ujutetaan esim. sukan sisään, parsittavan kohdan alle. Sitten vaan parsitaan, kun parsittava reikä pysyy sopivan kireänä sienen päällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun pitää ihan ehdottomasti kokeilla tuota tattia ja parsia parit sukat! Mä googlettelin näiden kommenttien jälkeen tattiani ja noita myydään tänäkin päivänä mm. Prymin valmistamina, enkä mä ole nähnyt missään =) Ihanaa oppia taas uutta <3

      Poista
  8. Ihania löytöjä olet tehnyt kirppikseltä. Mullakin on noita vanhoja lankarullia, äitini perintönä :)
    Kyllä kannattaa kuvat mitä löytyy, kiva seurata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirppikset ovat ihania aarreaittoja <3 Mä olen aikaisemmin vain kuvissa ihastellut noita puisia lankarullia ja nyt oli niin mukavaa löytää niitä edes muutama itselle =)

      Poista
  9. Olepa tehnyt mukavia löytöjä. Pienet, hyvän mielen jutut tuo iloa pitkäksi aikaa! Varsinkin ne, jotka näkyy arjessa;)
    Erittäin kaunis tuoli.. En minäkään raaskisi luopua tuosta kankaasta. Kangas on yksinkertaisesti suunnattoman söpö!
    Tuosta ompelukoneesta tuli mieleen, että harmittelen vieläkin, kun jätin vuosia sitten ostamatta kauniin, vanhan, vaaleansinisen, toimivan koneen, parilla kympillä... Kannattaako ehkä miettiä, harmitteletko joskus;)?
    Mukavaa viikonloppua! Ps. Luulisin, että tuo sieni on villasukan parsimiseen käytetty muinoin;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Kirppiksissä on kyl se kurja puoli, että jos jotain jättää taaksensa, se saattaa myöhemmin kaduttaa. Mulla ei ollut tarpeeksi käteistä mukana, joten jouduin jättään koneen sen takia ostamatta. Tosin mullahan on jo vanha kone, jolla ompelen eli en ole ihan varma tarvitsenko toista... vaikka se oli kyl aika ihana... Kai mun on vaan pakko lähteä joku päivä ajelulle ja ostaa se. Kyl mä taidan tarvita mintunvihreän ompelukoneen =D

      Poista
  10. Onpas kivoja löytöjä, ihanan väriset tennarit! Ja tuo tuolin kangas on kyllä kaunis, ihana on tuolilla lepääjäkin❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Olen ihan samaa mieltä niin tuolista kuin sen valtaajastakin =) Koiruus tosin sai porttikiellon tuoliin, kun huomasin, että sen kynnet naarmuttivat kangasta. Muuten mä joudun oikeasti verhoileen koko tuolin uudestaan =)

      Poista
  11. Aivan ihania löytöjä. Itsekkin pitäisi laittaa omat löydöt esille mutta en ole vielä saanut aikaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Mä mielenkiinnolla odotan! Toisten kirppislöytöjä on aivan ihanaa katsella =)

      Poista
  12. Kivoja löytöjä oot tehnyt kirpparilta. Ite en oo pitkään aikaan päässy käymään kirppiksellä.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
  13. Mielellään näitä löytöjä katselee :)! Hienoja löytöjä oletkin tehnyt. Parsintasienestä voisin olla vaikka vähän kateellinen, jos sellaista kateellisuutta harrastaisin :D. Minulla on nimittäin suuri pussi parsittavia villasukkia odottamassa inspiraatiota.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Ihanaa kuulla, etten mä ole ainoa kenellä on villasukkia kasa odottamassa parsijaa =D Mä en ymmärrä, että miksen saa sitä tehtyä! Vanhimmat sukat ovat olleet niin kauan risoina, etten enää muista milloin olisin niitä jalassa pitänyt eli mä en puhu enää parin vuoden saamattomuudesta =D

      Poista