keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Gluteenittomat Tosca-Raparperipiiraset

"Eläkäämme siten, että kuolemamme hetkellä hautausurakoitsijakin on surullinen."
- Mark Twain


Olen kevään taistellut toscakakkureseptin kanssa ja joudun tunnustamaan, että jäin taistelussa toiseksi. En yksinkertaisesti onnistunut leipomaan haluamaani toscakakkua. Leivottuani, paistettuani ja maistettuani paria kymmentä toscakakkua, luovutin. Olisin halunnut tehdä kuohkean kakun, jonka päällä on mehevä ja pinnasta rapea toscakuorrute, mutta kakkuni imaisivat toscien rasvat sisäänsä, eikä se ollut oikein herkkua. Tosca on kuitenkin niin herkkua, että ajattelin yhdistää sen näihin aivan ihaniin raparperipiiraisiini. Tein jo aikaisemmin julkaisemallani raparperipiirakkareseptillä, mutta leivoin sen vain eri muotoon. Kevyemmästä päästä nämä piiraani eivät ole, sillä yhdeksän piiraan tekemiseen tarvitset 3 dl sokeria ja 175 grammaa rasvaa, mutta eihän näitä ihan joka päivä tarvitse syödä?

RAPARPERI-TOSCAPIIRASET

 
Näitä tarvitset pohjaa varten:
100 g margariinia
1 dl sokeria
1 luomumuna
1 dl perunajauhoja
2 dl Semperin Fin Mix
1 tl leivinjauhetta

n. litra raparperia pilkottuna ja huuhdeltuna 

Tosca:
75 g voita
2 dl sokeria
2 dl mantelilastuja

Ja näin se käy:
Ryöppää ensin raparperi ja kippaa se sen jälkeen siivilään valumaan. Valmista pohja. Vatkaa margariini ja sokeri. Sekoita joukkoon muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne margariini-sokeri-munaseokseen. Laita taikina jääkaappiin lepäämään. Ota hieman jähmettynyt taikina jääkaapista ja tee siitä tanko, jonka jaat kahdeksaan tai yhdeksään palaan. Leivo paloista lättyjä, jotka laitat leivosvuokien pohjalle (halk. n. 9 cm). Laita päälle ruokalusikallinen ryöpättyä raparperia. Lado piiraset uunipellille ja paista 180 astetta ja n. 15 min. Valmista tosca sulattamalla voi ja lisäämällä siihen mantelilastut ja sokerin. Jaa se piiraiden päälle ja paista vielä 15-20 min. tai niin kauan, että piiraset ovat kauniin ruskeita. Tarjoa kermavaahdon tai jäätelön kanssa tai syö sellaisenaan. Herkkua eikö olekin?


8 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos =) Niin ihanaa, kun on taas kevät ja kohta kesä ja voin taas kuvata pihalla. Talviaikana kuvaaminen on välillä tosi haastavaa, kun sydäntalvena valoa riittää vain sen yhden tunnin ajan keskellä päivää =)

      Poista
  2. Mäkin olen joskus kokeillut raparperi-toscapiirakkaa, ja hyväähän se oli. Tykkään itse tosi paljon omena-toscapiirakasta, sen jälkeen tavallinen on ihan tylsää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä rakastan kans omena-toscapiirakkaa! Otin ensin tuon toscan ohjeen viime syksynä julkaisemastani omenapiirakkaohjeesta ja tein sen tuplana, koska se on niin hyvää. Voita oli niin paljon, että piiraiden reunoilla oli sellainen kullan ruskea makea voikerros. Olihan ne taivaallisia, mutta yhdessä piiraassa oli yli 35 grammaa rasvaa =D

      Poista
  3. Piirakat näyttävät herkullisilta. Laitankin reseptin heti muistiin, välillä gluteenitonta leivon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Ne on ihania! Meillä on enää yksi piiras jäljellä ja käyn nyt taistelua itseni kanssa, etten mene syömään sitä viimeistä =)

      Poista
  4. Nyt kyllä herahti vesi kielelle...

    VastaaPoista