keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Puolukoita ja arvonnan voittajat

"Ihaile kirsikkapuun kukkia nyt, myrskytuuli saattaa tempaista ne yön aikana mukaansa." 
- Japanilainen sananlasku


Tämä taisi olla viimeinen oire pahasti iskeneestä mummotaudistani, sillä me olimme tänä vuonna ensimmäisen kerran puolukassa. Mustikoita ja sieniä olemme keränneet muinakin vuosina, mutta puolukoita olen aina ruinannut muutaman litran vanhemmiltani vaivautumatta itse poimimaan niitä. Aamiaisten jälkeen pakkasimme eväät reppuun ja lähdimme pikkuväen kanssa metsään. Pikkuväen leikkiessä sain kerättyä aina pari litraa kunnes palasimme kotiin päikkäreille. Puolukoiden poimiminen on aivan ihanaa, mutta taivas kuinka inhoan sitä perkaamista! Koska puolukkasato on ollut niin mahtava, puolukkaa on nyt hillottu, pakastettu ja siitä on leivottu maailman ihaninta puolukka-suklaakakkua. 

Eniten syömme puolukkaa rahkan kanssa, mutta ensimmäisen kerran tein niistä hilloa sokeripussin kyljessä olevalla marjahillo-ohjeella. Keittelin hilloa hetken pidempään kuin ohjeessa sanottiin ja soseutin sen sauvasekottimella, jotta sain kuoria vähän enemmän rikki. Laitoin pariin litraan puolukoita puoli kiloa hillosokeria, enkä huomannut maistaa siinä vaiheessa keitoksiani. Hillostani tuli niin hapanta, että silmät meinaa väkisin mennä kieroon kun sitä maistaa. Jos nyt pitää ajatella positiivisesti, niin eipä sitä ainakaan kulu nyt niin paljoa. Puolukkahillo on herkkua kaalilaatikon kanssa ja ukkokulta laittaa sitä mustamakkaran kylkeen. 

Ajattelin palata perjantaina gluteenittoman puolukka-suklaakakkureseptini merkeissä, mutta nyt kertoisin teille arvonnan voittajat. Vuosisadan flunssan takia messut jäävät osaltani väliin ja arvon myös itselleni varatun pääsylipun eli kolme onnekasta pääsee ystävänsä kanssa ilmaiseksi Helsinki Retro & Vintage + Design Expoon. Käytin arvonnassa True Random Number Generatoria ja se valitsi voittajiksi: Roosan, Jonna Tuomisalon ja Johanna Harman. Lähetin liput jo voittajille, joten käykääpä kurkkimassa meiliänne.

Onnea voittajille ja sydämellinen kiitos kaikille arvontaan osallistuneille! Mukavaa keskiviikkoiltaa kaikille. Nähdään taas perjantaina! 

2 kommenttia: