sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Jotain ihanan turhanpäiväistä



Vähän aikaa ehdin jo etsiä vanhaa teepannua kirppiksiltä kunnes muistin, että keittiömme seinällä on lähemmäs parikymmentä emalipannua joista valita. Halusin kokeilla keväällä yhdessä käsityöryhmässä näkemääni ideaa, jossa vanhaa kahvipannua pidettiin lankakorina. Kerät laitetaan pannun sisälle ja langan päät vedetään ulos nokasta. Sievä ja hauskahan tämä on, mutta ei mielestäni kovin käytännöllinen. Ainakaan en ihan heti tähän ihastunut, kun kerät eivät pyörineet pannun sisällä pehmeästi ja sain välillä ihan tosissani kiskoa lisää lankaa. Sen sijaan ihastuin johonkin ihan toiseen juttuun.

Ajatuksen tähän sain Ilosofiaa-blogin ystävänpäivän virkatuista sydämistä, jotka olivat teepussien narujen päässä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan se oli niin ihana idea, että halusin tehdä sen itselleni mutta tietysti kukkasin. Meillä juodaan Clipperin teetä, eikä niiden pusseissa ole naruja, joten tein virkattuun auringonkukkaan ketjusilmukkanauhan ja sen päähän laitoin kiinni vanhan verhoklipsun. Klipsun voi sitten laittaa teepussiin kiinni ja voin sillä nostella teepussiani mukista. Teesihtiin virkkasin kehäkukan ja sen taakse tein pienen lenkin, jotta kukan voi ottaa pesun ajaksi pois. Sieviähän nämä ovat, mutta käytännöllisyydestä saati näiden tarpeellisuudesta en niin mene takuuseen. Voihan sen teepussin sieltä mukista nostaa ihan haarukalla tai lusikallakin, mutta ei siitä tule näin hyvää mieltä. Ihanaa sunnuntaita!

Kukkien ohjeet löytyy Caitlin Sainion 100 virkattua pitsikukkaa -kirjasta (2014, Moreeni):
Miniauringonkukka s. 68
Kehäkukka s. 80


30 kommenttia:

  1. Onpa ihania kuvia! :) Mielestäni tuo teepussin pidin on varsin söpö idea. :) Ei kaiken tarvitse aina olla niin tarpeellista ja käytännöllistä, jos on noin kaunista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kiitos Pilviraitti ♥ Mua ihan harmitti tänään, kun haudutuspallo oli pesussa enkä saanut teetäni kukitettuna =)

      Poista
  2. Voi että, minunkin täytyy sanoa että kiitos näistä ihanista kuvista ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Mä otin kuvia juuri, kun Valio-myrsky oli nousemassa ja puolessa kuvista tuo virkattu auringonkukka oli jossain ihan muualla kuin missä sen piti olla =)

      Poista
  3. Ihana hyvän mielen päivitys. (: Piristi ainakin meikäläisen päivää nuo auringonkukka-teehärpäkkeet, vaikka tuskin tosiaan on siitä käytännöllisimmästä päästä! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ mä oon jo pari kertaa meinannut heittää kukan teesihdin mukana tiskialtaaseen =) toivottavasti en heitä tuota toista kompostiin, sillä sinne se jäisi =)

      Poista
  4. Mikä ihana idea teepussi kukkanen.
    Tuollaiset on syksyisen teehetken piristyksiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Syksy on kyl ihan teeaikaa. Mulla on jäänyt kahvinjuonti taas vähemmälle, kun tulee hörpittyä teetä iltapäivisin ja iltaisin =)

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Onneksi nämä pienet turhamaisuudet ovat sallittuja naisille =)

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Pitäisiköhän mun tehdä vielä toiset jouluksi ja kevääksi =)

      Poista
  7. Ihanat ideat molemmat!! Tuo pannuidea olisi hyvä jollekin ihan norminarulle, jota aina tarvitsee. Ja tuo teepussijuttu on todella hyvä niille teepusseille, joissa sitä narua ei tosiaankaan ole. Lempitee sattuu olemaan just tätä laatua;) Mukavaa lokakuuta Sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Niin muuten olisi! Taidanpa tietää mihin jemmaan ens kesänä juuttinarun. Se kun oli aina hukassa, kun olisin tarvinnut sitä tomaattien tukemiseen =) Ihanaa lokakuuta myös sinulle ♥

      Poista
  8. Mä keskityin pannuun, mukiin, pöytäliinaan ja ihanan harmonisiin kuviin! Kaunista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Auringonkukka on kyl yks mun lemppareista ja olen niin onnellinen, että se löytyy hyllystä =) Ymmärtääkseni pöytäliina on Metsovaaran ♥

      Poista
  9. Ihana idea :) Kuvat ovat kauniita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Mä kuuntelin kuvatessa Lou Reedin Perfect Day:ta =) toivottavasti tunnelma välittyi kuviin ♥

      Poista
  10. Tuollaiset on ehdottomasti arjen piristäjiä ja hauskoja yksityiskohtia. Aijai, ei minusta ollenkaan turha :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Kyl mä vähän välillä tunnen itseni hölmöläiseksi, kun kuljen onneni kukkuloilla teekuppi kädessä, mistä roikkuu virkattuja kukkia =) Mutta eikös sitä sanota, että pitää tehdä sellaista, mistä tulee hyvä mieli =)

      Poista
  11. Tuo pussinpidikejuttusysteemi on tosi hauska keksintö! Itse en pidä pussejen onkimisesta lusikalla, joten toi ois kyllä todella hyvä idea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Mulla on paha tapa unohtaa pussi mukin pohjalle ja sittenkin kupin tyhjetessä se tulee vastaan. Tämä toimii myös hyvänä muistutuksena =)

      Poista
  12. Oi kun ihana idea tuo pussinpidike ja olet niin kauniita tehnyt! Näitä teenkin joululahjoiksi teen juojille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Nämä on kyl hyviä pukinkonttiin, kun yhden virkkaus ei vie paljoa aikaa =)

      Poista
  13. No on söpö ku mikä! Eikä laisinkaan huono juttu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Mä yritän kovasti miettiä, että millaisen teepussin nostelijan ukkokullalle tekisin. Mä veikkaan, ettei hän lämpene mun kukille =)

      Poista
  14. Hauska idea ja ainakin saa hyvälle tuulelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Tämä tuli kieltämättä tarpeeseen, sillä halla vei melkein kaikki meidän kukat. Tosin nythän on jo lokakuu, joten ei kai tässä nyt enää mene kauaa, kun taas saan ihastella krookuksia =)

      Poista
  15. Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Aurinko aiheutti mulle vähän harmaita hiuksia tuulen lisäksi. Ensin se paistoi liikaa ja sitten meni pilvien taa piiloon =)

      Poista