lauantai 6. kesäkuuta 2015

Vieroitusoireita

Jep. Niitä on ja ne ovat jo pahoja! Olen tehnyt viimeisen vuoden lähes joka päivä käsitöitä ja useamman päivän kestänyt toimettomuus tuntuu jo hieman tukalalta. Olen varmasti monet kerrat kertonut, että teen vain yhtä käsityötä kerralla ja varsinkin näiden isojen projektien jälkeen pidän aina hetken tauon ennen kuin aloitan uuden. Tavallaan hieman kiusaan itseäni, kun en heti hyökkää seuraavan kimppuun vaan laadin itselleni tehtävälistan, joka on hoidettava ennen kuin saan aloittaa uuden käsityön.

Tämä kuulostaa varmasti naurettavalta, mutta tämä kiristyskeino on melko tehokas tapa saada tehtyä sellaisia töitä joiden kanssa olen vitkutellut. Kuukauden myyntiin menossa ollut ylimääräinen sohvapöytä on jo myyty! Kattilalaatikon aluspaperin vaihtoon kului peräti kymmenen minuuttia ja keväiset raitamatot ovat eteisen lattiassa uudestaan sotkettuina. Miljoonalokerikko on maalattu ja kaikki sen laatikot on pesty. Olo on kuin maratoonarilla kun sain hiottua viisi vuotta kellarissa seisseet vanhat tuolit ja tänään ukkokulta sutii niihin uuden maalin pintaan. Päikkäreitä olen tainnut nukkua varmasti neljät ja taas on akut täynnä virtaa, sillä nipistin taas yöunistani saadakseni lisää aikaa graffitin tekoon.

Nyt listani alkaa olla käyty läpi ja melkein kaksi viikkoa olen pantannut koukkua. Aloin olla jo huolissani, kun en heti kaivannut käsitöitä, kunnes huomasin vasta pari päivää kuluneen graffitin valmiiksi saamisesta. Pikku hiljaa aloin taas kaivata koukkua käteeni ja nyt on ihanaa palata rakkaan harrastuksen pariin. Varsinkin poikien päiväuniaika on sellaista toimetonta aikaa, jonka pyrin pyhittään vain itselleni ja silloin on hyvä tehdä käsitöitä ja samalla suunnitella kaikkea mukavaa. Toinen aika on illalla, kun rauha laskeutuu taloon.

Ajattelin tehdä myöhästyneen äitienpäivälahjan, kun en sitä ajoissa saanut annettua graffitikiireideni vuoksi. Olen jo selaillut Caitlin Sainion Pitsikukkakirjasta sopivia kukkamalleja ja langatkin on valittu. Tänä vuonna teen tosin hieman pienemmän lahjan kuin vuosi sitten tehdyn kranssin. Tämän kesän aikana aion tehdä vain sellaisia pieniä, nopeita ja leppoisia töitä, joita on mukava ottaa pihakeinuun ja kesäretkille mukaan. Kesä kun on aivan liian lyhyt tuhlattavaksi neljän seinän sisällä oloon. Aurinkoista viikonloppua!

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Aika kului nopeasti ja huomenna se pitäisi riisua =)

   Poista
 2. Mullakin alkaa olla vähän vieroitusoireita käsitöistä. En ole pitkään aikaan ehtinyt ompelukoneen ääreen. Täälläkin vaan tuo tehtävälista ennen sitä tuntuu niin loputtomalta. Joskus vaan kyllä täytyisi antaa näiden tehtävien olla ja tehdä välillä jotain mielekästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Musta tuntuu, ettei nämä hommat kotona tekemällä lopu. Yhden saat tehtyä, niin kymmenen uutta on mielessä ja ukkokulta on joka kerta yhtä mielissään, kun pääsee "auttaan". Mä itse kun tekisin mieluummin vain niitä mielekkäitä hommia ja siirrän aina loputtomiin näitä ikäviä töitä, kuten tuota mattojen pesua =)

   Poista
 3. Tehtävälista itselle mainio "kiristyskeino"! Palkitsethan itsesi ruhinaalisesti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu! Se on tehokas =) Mä luulen, että parasta on tuo maalattu miljoonalokerikko seinällä. Sitä katsellessa tulee niin hyvä mieli!

   Poista
 4. Voi ei, ihana. Minua nauratti tuo itsensä kiristäminen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitähän se vähän on, ku en aloita uutta työtä ennen kuin rästihommat on tehty pois =)

   Poista