tiistai 11. marraskuuta 2014

Kanojen kauneushoitola


Minun on myönnettävä, että olin hieman huvittunut laskiessani kanoille lämmintä jalkakylpyvettä. Jos minulle olisi kymmenen vuotta sitten sanottu, että kylvetän mieheni kanssa kanoja, olisin luultavimmin nauranut epäuskoisena. Muutama viikko takaperin ruokkiessani kanoja, silmiini pisti Hertan valkoiset jalat. Ensimmäisenä mieleeni tuli, että kanaani vaivaa kalkkijalka! Sain yhdeltä tuttavaltani vinkin Karppaus ja perhe -blogista ja sen ohjeiden mukaan hoidimme jalkoja. Olemme varmuuden vuoksi kylvettäneet kaikki kanat pariin kertaan, jotta mahdollinen vihulainen saadaan taltutettua.

Jos meillä kävi hyvä tuuri puutarhatöiden kanssa, ajoitimme myös kanalan talvikuntoon laittamisen melko onnistuneesti. Hetken mielijohteesta mieheni kylvettäessä kanoja, siivosin kanalan ja laitoin sinne triplamäärän turvetta ja purua lattialle. Hoidettuamme kanat, mieheni ripusti edellisenä päivänä postissa saapuneet ruokinta- ja juoma-automaatit. Seuraavana aamuna oli viisi astetta pakkasta ja kanat joutuivat viettämään ensimmäisiä päiviään sisällä.

Olemme päästäneet rouvia jaloittelemaan raittiiseen ulkoilmaan aina ilmojen salliessa. Luukku on niin helppo avata kun mittari näyttää muutamaa lämpöastetta ja sulkea kun ilta alkaa hämärtää. Rouvat ovat hetken aikaa pihalla kuopsuttamassa ja sitten ne melkein siirtyvätkin sisälle. Vaikka kanoilla onkin jo ihanan paksut ja muhkeat höyhenasut, ne eivät silti viihdy kauaa ulkona. Alkaakohan niiden varpaita palella? Pitäisikö minun virkata niille pienet töppöset talven varalle?

4 kommenttia:

 1. Kanakylpy, hassua. Toivottavasti oli ohimenevää.

  VastaaPoista
 2. Kalkkijalka on viheliäinen vaiva, toivottavasti saitte sen kuriin kylvetyksillä :)
  Meidän kanoilla ei ole moista ollut ainakaan vielä *KOPKOPKOP*

  Ihanaa aina löytää blogeja, joissa vaikka edes joskus näkyy kanoja, olen niin kovin rakastunut kanoihin :) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti se saatiin pois. Meidän piti vielä kolmannen kerran kylvettää Hertan jalat, mutta ilmat kylmeni sen verran, ettei raskittu enää kastella niitä. Täytyy nyt seurailla rouvan sääriä, että miltä näyttää. Ymmärtääkseni jaloista pitäisi lähteä ihan reippaasti moskaa, mutta ei me niistä saatu irti oikein mitään muuta kuin kakat varpaiden väleistä =)

   Mukavaa, että löysit tänne =)

   Poista