perjantai 14. marraskuuta 2014

Suomen Kädentaidot -messut 2014


POPPER
POPPER
ONNENPUSSI
STUDIO ORIBE / TIINA HARJOLA
MAHEKA DESIGN
ANNAN PAJA
MARKETTA AUVINEN

Elämäni ensimmäiset käsityömessut ovat takana. Hyvin nukutusta yöstä huolimatta jalat ovat vieläkin ihan muusina eikä ajatus meinaa juosta. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa on tänä viikonloppuna Euroopan suurimmat käsi- ja taideteollisuusmessut ja näytteilleasettajia peräti 785. Onneksi otin kuvia (kysyin aina luvan ennen kuvaamista!), sillä nyt minulla on niin pää pyörällä kaikesta kauniista, mitä sain katsoa ja koskea. Lähdin messuille etsimään ideoita ja inspiraatiota, mutta sainkin paljon enemmän. Sain elämyksiä. Itkua pidätellen katselin maailman kauneinta kahvikuppia, ihania seinäkankaita, toinen toistaan sievempiä rasioita ja hypistelin lankoja, jotka olivat niin pehmeitä ja värikkäitä, että mieleni teki kaataa hylly ja hypätä kiljuen kierimään lankakasaan.

Melkein joka kojulta olisi löytynyt jotain mitä olisin halunnut, mutta ymmärrettävästi ihan kaikkea en voinut ostaa. Kotiin päästyäni kysyin ensimmäisenä mieheltäni, että voimmeko lähteä ensi kesänä Kuopioon. Minun on pakko saada Minna Suurosen ihana pellavamekko itselleni. Olisin halunnut myös Töysän Kenkätehtaan huopikkaat vai pitäisiköhän sanoa lapikkaat tai siis huopalapikkaat, mutta en jaksanut kantaa niitä kainalossa. Tuliaisiksi ostin vain Dropsin lankoja ja pari bambukoukkua. Aulasta sai ottaa vanhoja Novitan käsityölehtiä ja kotona lapsia vahtimaan jääneelle miehelleni löytyi villisika- ja chilichorizoa. Tänään mieleeni on muistunut, mitä kaikkea minun piti ostaa ja haluaisin lähteä messuille uudestaan. 

Ensikertalaisena messuilijana opin sen, että käsityömessuihin kannattaa varata kaksi päivää. Siellä on niin paljon nähtävää, ettei sitä kerralla pysty sulattamaan. Minulta meni varmasti paljon ihanuuksia ohi enkä ole aivan varma, että kävinkö edes kaikissa halleissa. Jos et ole vielä käynyt paikan päällä, niin suosittelen menemään! Laita hyvät kengät jalkaasi ja vietä ihana päivä tutustuen käsityöammattilaisten töihin ja kaikkeen tuikitarpeelliseen, mitä saattaa tarvita käsitöitä tehdessä. Tue suomalaisia kädentaitajia ja osta samalla joululahjat, jotka on valmistettu taidolla ja tunteella. Messuilla pääsee myös äänestämään upeinta karkkineulekisan työtä, joka ei todellakaan ollut helppo homma. Pienenä vinkkinä voin kehottaa, että osta heti se ihana juttu mitä hypistelet. Älä siirrä ostoa myöhemmäksi, sillä luultavimmin et muista sitä enää hetken päästä tai jos muistat, et varmastikaan löydä samaa kojua uudestaan.

PUFFALA
SNURRE
TÖYSÄN KENKÄTEHDAS
NOVITAN JA FAZERIN KARKKINEULE-KILPAILUN SATOA
MINNA SUURONEN
MINNA SUURONEN

13 kommenttia:

  1. Oi, mitä ihanuuksia! Popperiin pitää kyllä tutustua, ihan uusi tuttavuus minulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Popperin valikoima mykisti! Mua vähän harmittaa, etten ostanut tuollaista muistikirjaa. Se olisi ollut ihana kaikkien ideoiden säilömiseen, luonnosten piirtämiseen ja tietysti muistoille ♥

      Poista
  2. Sieltä se minunkin karkkineule löytyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin blogistasi vakoilemassa, et mikä karkkineuleista on sinun ja olet kyl äärettömän kauniin tehnyt! Pidetään peukkuja, että saat paljon ääniä =)

      Poista
    2. Kiitos paljon :)
      Toivotaan että ääniä olisi tullut tarpeeksi kolmen kärkeen.

      Poista
  3. Kivan näköisiä juttuja. Mä oon yleensä käynyt noilla messuilla hamstraamassa lankoja ja hakemassa ideoita, mutta tänä vuonna en jaksa lähtee masun kanssa. Oli siis kiva päästä näkeen nämä kuvat. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedätkö, et mä funtsin joka kerta nähdessäni naisen ison masun kanssa, et oletkohan se sinä =) Harmi ettet tänä vuonna jaksanut lähteä, mutta jos sit taas ensi vuonna. Lankoja mäkin menin hamstraamaan, mutta liiallinen tarjonta huumas mut, enkä sit loppujen lopuks ostanut muutaman kerän merinovillaa =)

      Poista
  4. Hauska lukea ensikertalaisen kokemus. Itse käynyt jo varmaan 15 kertaa tai enemmänkin. Olen seonnut laskuissa jo aikoja sitten. Minä näin vielä yölläkin unia, joissa mm. Jukka Rintala neuvoi kädestä pitäen hyvän osaston tekemistä. Postauksen tekeminen kesti miltei koko päivän, mutta toivottavasti siitä on iloa lukijoille yhtä paljon kuin tekijälle. Paljon jäi mieleen muhimaan. Leppoisaa lauantai-iltaa! Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana uni Jukka Rintalasta =D Ensi vuonna menen messuille kahtena päivänä, ettei multa mene mitään ohi. Ekan päivän kierrän koko alueen ja vasta toisena päivänä teen ostokset ja pyörin ympäriinsä ihmisvirran mukana. Hyvin suunniteltuhan on puoliksi tehty =) Varsinkin eilen muistin paljon sellaisia, mihin piti myöhemmin tutustua paremmin. Tänä vuonna se myöhemmin jäi valitettavasti toteuttamatta.

      Ihanaa viikonloppua =)

      Poista
  5. itse olen käynyt jo monta vuotta näillä messuilla yhden päivän lipulla,nyt ostimme kahden päivän liput ja riitti katseltavaa ja ostettavaa molemmille päiville.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä uskon! Siellä oli niin paljon nähtävää, että sitä varmasti riitti toisellekin päivälle. Ensi vuonna olen viisaampi =)

      Poista
  6. En tiennytkään, että messut olivat Euroopan suurimmat kädentaitomessut. No, ilmankos ne tuntuivatkin aivan järjettömän isoilta! Yhden päivän kiertely sai kyllä kokemattoman ihan puhki. :D

    Ihania kuvia messuilta! Tykkään, kun olet on löytänyt Popperin - on nimittäin todella suloinen yritys! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolta Suomen Kädentaidot -messujen sivuilta mä sen bongasin, et olisivat Euroopan suurimmat. En keksinyt ite =D Aivan ihanat messut! Ens vuonna uudestaan =)

      Ai, Popper on sulle tuttu? Se oli kyl mahtava löytö. Mä ihan häkellyin yrittäjän kädentaidoista, kun hän kertoi maalaavansa seinäkankaiden kuvat käsin. Ihan mielettömiä!

      Poista