perjantai 4. lokakuuta 2013

Käsityö- ja kännykkäpussi

En ole huomannut esitellä aikaansaannoksiani. Virkkasin keväällä itselleni käsityöpussin. Minua harmitti aina ulkona käsitöitä tehdessä kun lankarullat pyörivät maassa ja keräsivät kaiken maailman roskat matkaansa. Varsinkin koivun siemeniä oli kurja nyppiä villalangasta. Pussissa on helppo kuljettaa käsitöitä maailmalla matkatessa. Tällä hetkellä matkani tosin sijoittuvat vain omaan puutarhaan mutta jatkossa voin ottaa pussin reissuihin mukaan.

Käytin jo aikaisemmin kehumani virkkauskirjasta löytynyttä sipulipussin ohjetta. Tosin jätin kyljessä olevan halkion pois. Tein pussiin sangat, joiden avulla sen voi laittaa helposti roikkumaan. "Nauhakujan" reunaan tein lisäksi pitsisomisteen. Langat ovat kirpputoreilta haalimiani vanhoja virkkauslankoja. Väreistä ja etiketeistä päätellen ne ovat suoraan 70-luvulta.
Alkukesästä tein samoista langoista vielä kännykkäpussukan. Kuljimme usein poikani kanssa puistossa ja minulla oli harvoin päällä vaatetta, jossa olisi ollut taskuja. Kännykkäpussiin sain näppärästi puhelimen ja avaimet matkaan.

Kännykkäpussukka oli ihanan helppo tehdä ja pienenä työnä se valmistui nopeasti. Tein pussukan ihan omasta päästäni ja sen vuoksi sainkin muutaman kerran purkaa valmiita palasia. Mm. alkuperäinen olkahihna olisi ylettänyt polviini. Pussukan ylälaidassa on nepparit, joilla tavarat pysyy kyydissä hieman kovemmassakin vauhdissa.

 

Tällä hetkellä yritän epätoivoisesti tehdä vauvalle torkkupeittoa. Ajan löytäminen virkkaamiseen tuntuu kuitenkin aivan mahdottomalta. Onneksi minulla on vielä aikaa monen monta vuotta. Isoäidin neliöitä ajan kuluessa vain pitää tehdä enemmän jotta pienet varpaat pysyvät lämpöisenä peiton alla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti