keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Ristiäiset

Lapsemme kastettiin viime lauantaina. Juhlat pidettiin, kuten esikoisemmekin ristiäiset kotonamme. Koko viikon teimme viimeisiä viilauksia asuntoomme, siivosimme ja leivoimme. Kaikki tarjottavat olivat sellaisia jotka pystyin tekemään viikolla ennakkoon ja pakastamaan. Kakun tein "maustumaan" jääkaappiin pari päivää aikaisemmin. Tällä tavoin pystyin jättämään kaiken ylimääräisen työn ristiäisaamulta.

Tarjosimme melko yksinkertaista syötävää mm. itse tehtyjä pasteijoita liha-riisi-aurajuustotäytteellä ja kaupan riisipiirakoita munavoin kera. Pitkon leivoin Sunnuntai Erikoisvehnäjauho-pussin kyljessä olevan korvapuusti-ohjeen mukaan. Puolet ohjeen rasvasta korvasin tosin voilla. Äitini leipoi kuivakakun, sillä itse en osaa sitä tehdä.

Kakuksi leivoin taivaallisen hyvän suklaakakkuni suklaakuorrutuksella ja -täytteellä (ohje), jonka vielä koristelin kermavaahdolla. Vaikka äitini kehui kakun näyttävän lähes konditorian tekemältä, en silti kehdannut ottaa lähempää kuvaa pursotuksistani. En nimittäin ole häävi kakun koristelija. Kakkua kehuttiin taas paljon eikä sitä jäänytkään kuin pienen pieni pala. Pelkään pahoin että se loppui kesken vaikka tein 20 hengelle lähes kaksinkertaisena ohjeen.

Ristiäistarjottavia


Kastemekkona pienokaisella oli äitini ompelema mekko. Se on valkoisesta puuvillakankaasta ommeltu yksinkertainen hupullinen ”kaapu”, jossa on somisteena vihreät silkkinauhat. Mekko tehtiin esikoisellemme toiveideni mukaisesti ja nyt molemmat poikamme on sitä pitänyt yllään. Minun olisi vielä tarkoitus ommella nimilaput mekon sisäpuolelle joista näkyisi kastettujen nimet ja päivämäärät. Olisi ihanaa jos kastemekkoa pitäisi yllä myöhemmin myös minun lapsenlapseni.


Kastemekko takaa
Kastemekko edestäEi kommentteja:

Lähetä kommentti