sunnuntai 26. helmikuuta 2023

PIRTAKANGASPUILLA KUDOTTU LAUKKU

 
 
 


  

Kuvasimme Toikan kanssa viime keväänä ohjevideon, jossa näytämme, miten pirtakangaspuilla kudotaan korinpohjakuvioiset kattausliinat ja koska meillä oli liinoista jo mallikappaleet tehtynä, kuvauksissa valmistunut kangas jäi ylimääräiseksi. Ompelin upeasta käsinkudotusta kankaasta Toikalle laukun mallityöksi viime syksyn Suomen Kädentaidot -messuille. 

Laukkukangas on kudottu Toikan Putkis-langasta, joka on ohut puuvillainen ontelolanka. Laukun upea korinpohja-kuvio muodostuu värin vaikutuksesta sidoksessa. Kankaan loimi ja kude ovat molemmat Putkis-ontelolankaa ja kuvio erottuu erityisen hyvin paksun materiaalin ja värien suuren kontrastin takia. Laukun hihnat ompelin leveästä maton kanttausnauhasta, jonka taittelin kapeammaksi ja vuorasin laukun mustalla puuvillakankaalla.  

En erityisemmin pidä käsinkudotun kankaan ompelusta, mutta tämä laukku minun oli pakko ommella koneella, että sain siitä siistin. Kassin hihnat kiinnitin siten, että ompeleet ovat mustien kuvioiden kohdalla, jotta kassissa ei näy ylimääräisiä ompeleita. Vuorikankaan ompelin lopuksi piilopistoin laukkuun kiinni. 

Laukusta tuli niin hieno, että minun tekisi mieli kutoa itsellenikin tällainen. Kassiin mahtuu juuri sopivasti muistiinpanovälineet ja vesipullo. Olen aikaisemmin tehnyt samanmallisen laukun käsinkudotusta kankaasta äidilleni ja hän on käyttänyt sitä niin paljon, että ajattelin tuon ajattoman mallin sopivan tähänkin.

Jos haluat kutoa itsellesi tällaisen laukun, niin kannattaa kysäistä laukun ohjetta Toikalta. Avuksi sinulle löytyy Youtuben ohjevideo, jossa näytän, miten tuota korinpohjakuviota kudotaan. Video on katsottavissa ihan ilmaiseksi täällä: Toikan Youtubeen

Aikaisemmin kutomani ja ompelemani Tiimalasi-laukku löytyy täältä: Käsinkudottuja Tiimalasi-laukkuja

Mukavaa viikonloppua! Nähdään taas!1 kommentti:

  1. On kyllä todella kaunis laukku 🤍🤍Ja varmasti käytännöllinen 🤍🤍

    VastaaPoista