sunnuntai 26. toukokuuta 2019

VIRKATUT LASINALUSET - SIS. OHJE


Virkatut lasinaluset ovat olleet työlistallani pitkään! Kaikki huonekalumme ovat vanhoja ja saan varjella pöytäpintoja kuumilta tee- ja kahvikupeilta. Edelliset lasinaluset, jotka virkkasin muutama vuosi sitten ovat kaikki hukkuneet tai pienet sormet ovat kokeilleet niihin saksien terävyyttä. Tähän asti olemme turvautuneet kirjoihin, lehtiin ja kortteihin, mutta nyt ryhdistäydyin ja virkkasin meille uudet.


Virkkasin neliön muotoiset lasinaluset C2C-tekniikalla Dropsin Muskat -puuvillalangasta, jota yhteen lasinaluseen kului n. 9 grammaa. Nelosen koukulla alusista tuli n. 9 cm x 9 cm ja alusista tuli juuri sopivan kokoiset muumimukien alle. Väreinä käytin persikkaa, mintun vihreää ja petroolin sinistä. Pidän erityisesti siitä, miltä hempeä persikka ja minttu näyttävät yhdessä. 

Lasinaluset ovat hyvin helpot virkata ja kirjoitin sinullekin ohjeen, miten voit virkata lasinaluset. Normaalista virkkausstekniikasta poiketen, C2C ei etene reunasta reunaan vaan kulmasta kulmaan. Jos et koskaan virkannut C2C-tekniikkaa, löydät hyvät ohjeet mm. Novitan sivuilta. Tässä linkki.

VIRKKAUSOHJE LYHYESTI


1. Ota väri 1. ja virkkaa seitsemän kerrosta C2C:tä. Lopeta työn leventäminen.
2. Vaihda väriin 2. ja virkkaa kerrokset 8-13 leventämättä työtä, kunnes olet virkannut neliön.
3. Virkkaa kerros kiinteitä silmukoita vielä palan ympäri. Virkkaa kulmiin kiinteäsilmukka, ketjusilmukka ja kiinteäsilmukka. Yhdistä kerros piilosilmukalla.


Itse virkkasin persikan kohdalla reunuksen samalla langalla ja mintun vihreän kohdalta mintulla, niin reunasta tuli siisti. Kun kaikki langan pätkät on päätelty, pingota työ kevyesti ja ota käyttöön.


Värikaavion voit ladata tästä: OHJE
Jos et ole vielä kokeillut C2C:n virkkausta, niin nyt tai ei koskaan kannattaa kokeilla. Tekniikka on super ihana ja todella helppo. Pienet lasinaluset valmistuvat nopeasti, eikä niihin kulu paljoa lankaa, eli jos sinusta tuntuu, ettei tämä ollutkaan sinun juttu, niin et menetä mitään. Olen kuitenkin melko varma, että sinäkin ihastut tähän tekniikkaan! Tavataan taas ensi viikolla!


Tästä näet aikaisemmat C2C-tekniikalla virkkaamani työt:
8 kommenttia:

 1. Todella kauniit lasinaluset. Näitä voisi virkata näin kesäisin, glögikautta ajatellen. :) Joten, nappaankin ohjeen sekä langan mukaani kesän paattiretkille.
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Pitääpä kokeilla näitä tuossa kesällä kun ehtii paremmin opetella uutta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuden opettelu kannattaa aina! Itse ajattelin haastaa itseni ja opetella lautanauhojen teon =)

   Poista
 3. Ihanat! Kiitos ohjeesta, menee kokeiluun :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos ohjeesta! Tätä tekniikkaa en olekaan vielä kokeillut. Pitääkin laittaa to-do-listalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Suosittelen lämpimästi! Se on mukava tekniikka ja ihanan helppo =)

   Poista