torstai 14. helmikuuta 2019

C2C VIRKATTU SYDÄN - OHJE


Hyvää ystävänpäivää! Ystävänpäivän kunniaksi tein ohjeen kulmasta kulmaan tai pikselivirkkauksella virkattuun sydämeen, josta voit tehdä vaikka kassin, tyynyn tai koota peiton. Nimi c2c tulee englanninkielisestä nimestään corner to corner, joka on mielestäni osuvampi kuin sen suomennos pikselivirkkaus, jota mm. Novita käyttää, koska sen sotkee helposti mm. Molla Millsin käyttämään pikselivirkkaustekniikkaan.


C2C on ihana ja superhelppo virkkaustekniikka, jota on leppoisa virkata vaikka telkkaria katsellessa. Helpointa on virkata kulmasta kulmaan kulkevia raitoja ja monimutkaisen kuvion virkkaaminen lisää vaikeusastetta. Jos et ole koskaan virkannut c2c:tä, etkä oikein tiedä miten lähteä liikkeelle, suosittelen kurkkaan esim. Novitan sivuilta ohjeet. Tekemäni sydän ohje on helppo tehdä ja vaikka, et olisi ikinä virkannut c2c:tä, niin se onnistuu sinulta aivan varmasti.
Netissä on paljon C2C-tekniikalla virkattuja sydämiä, mutta mallini eroaa niistä sillä, että kuvio on koottu 16 palasta. Paloja on neljä erilaista, joita virkataan useampi samanlainen. Laitoin palat helppousjärjestykseen, joten aloita ykkösestä ja virkkaa nelonen viimeiseksi. Kun kaikki palat on virkattu, ne yhdistetään ja niistä syntyy sydän. Itse ompelin palat yhteen nurjalta puolelta jatkaen samaa rakennetta kuin itse kuviossa eli tein piston aina kolmen pylvään välein (katso kuva yllä).


Tästä saat ladattua pdf-ohjeen, jossa on palojen värikaaviot ja ohje, kuinka asettelet palat.


Kootessa suosittelen kiinnittämään huomiota siihen, ettei ainakaan minun palat olleet samanlaiset molemmin puolin eli ennen kokoamista, tarkista millaisen kuvion haluat tehdä. Itse halusin korostaa pikselimäisyyttä ja käytin niitä, missä kuvio on enemmän porrasmaisempi. (katso kuva alla).
Käytin mallityössä Dropsin Paris  -puuvillalankaa, jota kului n. 40 cm x 40 cm kokoiseen palaan n. 205 grammaa.

Käyttämäni värit ja määrät: 
Drops Paris luonnonvalkoinen (17) - 135 g
Drops Paris kirsikka (07) - 35 g
Drops Paris tumma lila (08) - 35 g

Mukavia virkkaushetkiä!

4 kommenttia:

 1. Aika hauska tekniikka! En ole paljoa virkannut, paitsi palasia neuletakkiin, mutta tähän saisi mukavasti jämälankoja uppoamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on aivan ihana tekniikka ja ihanan helppo! Suosittelen lämpimästi tutustumaan =)

   Poista
 2. Wau! Hienolla tekniikalla toteutettu!

  VastaaPoista