lauantai 4. helmikuuta 2017

Mitä pienempi peitto, sitä suuremmat vaikeudet

”Haasteet tekevät elämästämme mielenkiintoista, ja niiden voittaminen tekee elämästämme tarkoituksellista.”  
- Joshua J. Marine


Kehuskelin jo kuukausi takaperin, että alan virkata vauvan torkkupeittoa. Peitto tulee lahjaksi ja halusin tehdä siitä vähän erikoisemman ja ajattelin, että kuvio voisi olla vaikka hieman haastavampi, koska peitosta tulee pienempi kuin normaalikokoisesta torkkupeitosta. Kuukauden päivät pyörittelin ideoita ja kokeilin erilaisia malleja, mutta mikään ei tuntunut omalta eikä mikään sytyttänyt. Turhautuneena selasin Pinterestiä ja yritin keksiä, että mitä ihmettä teen. Yhtäkkiä silmiini osui Moss Stitch -silmukoilla tehty pala ja siinä se oli. Minun mallini. Sen verran työläs, etten tekisi tällä tavoin isoa peittoa, mutta vauvan peitto tulee näin nopeasti. Moss Stitchillä virkkasin myös Kiitos-peiton reunuksen (löydät peiton täältä).

Koska peitto tulee vauvalle ja haluan, että sitä voi käyttää myös vauvan makuualustana esim. vierailuilla, en käytä tähän villaa vaan pehmoista puuvillaa. Nice Maxi Cottonit ostin joulun jälkeen Ideaparkin Sinellistä, kun ne olivat tarjouksessa. Lanka on melkein saman paksuista kuin Dropsin Paris, mutta mielestäni se on hieman pehmeämpää ja langan värivalikoima on äärimmäisen herkullinen. Maxien lisäksi kaivoin kaapista loputkin saman paksuiset puuvillat ja jaoin langat vaaleisiin ja tummiin sävyihin. Pyrin jäljittelemään viime kesänä kutomani toimikkaan värikuviota ja virkkaan aina kaksi kerrosta vaalealla sävyllä ja sen jälkeen yhden tumman (toimikkaan löydät täältä).


Moss Stitch on yksinkertainen mutta kaunis. Siinä virkataan aina yksi kiinteä silmukka ja yksi ketjusilmukka vuoron perään. Seuraavalla kierroksella virkataan aina kiinteä silmukka edellisen kerroksen ketjusilmukan ympäri ja kiinteän silmukan kohdalle ketjusilmukka. Hyvä kaaviokuva malliin löytyy mm. täältä. Tämän kymmenen sentin virkkasin yhdessä illassa eli Moss Stitch on todella nopeaa virkata varsinkin kun lankana on paksu puuvilla. Minua vain häiritsee, että työ on alkanut vetää vasemmalle. Virkkaan koko ajan samalta puolelta eli en virkkaa edes takaisin niin kuten normaalisti. Luultavasti tämä ilta menee purkaessa ja aloitan peiton virkkauksen alusta ja virkkaan edes takaisin, ettei peitosta tule vinoa. Mallista ja väreistä pidän niin paljon, että suunnitelmia en enää muuta. Miltä tämä sinusta näyttää? Jos ei oteta huomioon, että kuvio vetää vinoon, niin eikö näytäkin kivalta?

Vaikka virkkaillut ovat nyt vähän takunneet, blogivuoteni alkoi upeasti, kun sain kunnian päästä Unelmien Talo ja Koti -lehteen blogivieraaksi. Saman lehden ystäväkirjaan pääsin vastailemaan viime vuoden puolella ja nyt helmikuun numerosta löytyy ohjeeni iki-ihanaan kukkaharjaan. Sydämellinen kiitos lehden toimitukseen, että muistitte minua <3

Mukavaa viikonloppua. Tavataan taas ensi viikon puolella.

18 kommenttia:

 1. Onpas kiva pinta! Mä en yhtään tykkää päättelystä, mutta noin kivan kuvion takia voisin karaista itseäni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Se on kyl upeaa, mutta tässä on tosiaan aivan karmea päättelyurakka. Yritin oikaista onneen ja virkkasin molempiin reunoihin 5-6 kiinteä silmukkaa, joiden alle olisi sitten hyvä päätellä langan pätkät. Pahasti näyttää siltä, että pääsen taas purkaan. Kolmas kerta toden sanoo =)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos =) Värit on kyl ihanan makeat =) Toivottavasti vain langat riittävät. Muita lankoja saan kaupasta paitsi tuota hempeän vaaleanpunaista. Mun kannattaa varmaan punnata ja laskea menekki, niin voin sit tarvittaessa muuttaa värikuviota =)

   Poista
 3. Kaunis peitto tulee! (: Hyvältä näyttää jo tämä pieni otos. Minäkin olen nyt mielessäni pyöritellyt virkattua peittoa, saisin siihen yhden "ongelmalankakasan" kulutettua... Ideoita täytyy vielä pyöritellä. Voihan siitä tulla jotain ihan muutakin, mutta katsotaan. Kutkuttaisi kuitenkin virkata, vaikkei se ihan omin juttu olekaan. ;) Ois aina jotain, mitä vois välityönä tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mä suosittelen, että suunnittelet kunnolla ennen kuin alat tekeen, ettei käy niin kuin mulle =) Jos et ole tehnyt ennen peittoa, niin kannattaa miettiä jotain palapeittoa. Kun virkkaat peiton pala palalta, niin sen työmäärä tuntuu pienemmältä kuin esim. siksak-peitto, kun palat valmistuvat nopeasti =)

   Poista
  2. Joo, paloja vähän ajattelinkin mutta katsotaan nyt. Mikään kiire mulla sen kanssa ei oo, niin voin kokeilla ja purkaillakin. Ja varmaan täytyykin, että saan mieleisiä paloja, langan väritys vähän vaikuttaa mallin valitsemiseen. :D Ajatus on kuitenkin saada semmoinen työ alulle, mitä voi tehdä muiden juttujen välissä vähän kerrallaan.

   Poista
  3. Voi anteeksi <3 Mä olen epähuomiossa unohtanut vasta sulle <3

   Tuollainen peittoprojekti kuulostaa hyvältä =) Eikä sun ole pakko tehdä sitä samanlaisista paloista. Eihän niiden tarvitse olla kuin samankokoisia =) Mä itse suunnittelen tällä hetkellä peittoa, jossa kaikki palat on erilaisia ;)

   Poista
 4. Peitosta tulee iki-ihana ja värit sopivat hyvin yhteen. Päättelyä myös tulee paljon.. Jään innolla odottelemaan peiton valmistumista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon =) Päättelyä tosiaan on luvassa ja paljon! Mutta mä luotan siihen, että lopputulos on sen mukainen =)

   Poista
 5. Näyttää minusta todella ihanalle peiton alulle! Värit ja tuo moss stitch käyvät yhteen hyvin. Wau, onnea lehtijutusta! Täytyykin lehti etsiä käsiin ja lukaista juttu :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon =) Moss stitch on kyl hyvännäköinen ollakseen niin yksinkertainen. Sillä ei taida olla muuten suomennettua nimeä? Ainakaan googlettamalla en löytänyt.

   Lehtijuttu oli kyl aika upea vuodenavaus <3

   Poista
 6. Näyttääpä kivalta tuo tulevan peiton väritys!

  VastaaPoista
 7. Upea peitto tuloillaan! Joskus sitä just oikeeta mallia saa metsästää ihan toden teolla, kivan mallin löysitkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Ja miten helppo se on! Ihan vielä en ole päässyt puoleen väliin, mutta kaukana se ei ole =)

   Poista