sunnuntai 14. elokuuta 2016

Kukkia ja käsitöitä

Kaikki eläimet, paitsi ihminen, tietävät, että elämän päätarkoitus on nauttia siitä.
- Samuel Butler

  
  
  

Heippa pitkästä aikaa! Siis todella pitkästä aikaa! Kuukauden mittainen lomani venähti loppujen lopuksi puolentoista kuukauden pituiseksi. Kesäisin on niin paljon tekemistä, että annoin blogin suosiolla uinua vielä pari viikkoa ja keskityin olennaiseen eli elämiseen! Olemme tehneet retkiä metsään ja lutranneet uimarannalla. Syöneet litratolkulla mansikoita ja herneitä. Ihan kaikkea suunniteltua en ehtinyt tehdä. Kaikki matot ovat vieläkin pesemättä ja suursiivoukset on tekemättä. Loman ajaksi koottu to do -lista muistuttaa tekemättä jääneistä kotitöistä, mutta pakastin pullistelee marjoja ja sieniä ja kellarissa on komea rivi hilloja. Pavut ja pinaatit ovat pakkasessa ja kehäkukka- ja sitruunamelissaöljy ovat tekeytymässä (kehäkukkaöljyn valmistamisesta voit lukea täältä).

Taisin pitää peräti pari viikkoa kesälomaa myös käsitöistä ja luin vain kirjoja. Loman jälkeen paukuttelin kangaspuilla ensin lastenhuoneeseen uudet matot ja sen jälkeen tuolinpäälisen. Loimea on vielä sen verran jäljellä, että saan loppuloimesta tehdä toisen Nurin Kurin -maton kuistille (ensimmäisen mattoni löydät täältä). Nyt minulla on pieni, mutta sitäkin värikkäämpi elefanttitehdas käynnissä. Olen tehnyt ihania kirppislöytöjä ja eilen olin huutokaupassa istumassa takamukseni kipeäksi. Ukkokulta joutui hakea ostokseni toisella autolla, kun ne kaikki eivät mahtuneetkaan kuplaan. Näihin kaikkiin palaamme vielä myöhemmin!

Suurimman osan kesästä olen kuitenkin viettänyt terassillamme ja kuistilla kukkamereni ympäröimänä. Kehäkukat valtasivat kasvimaamme ja jouduin surupuserossa kitkemään niitä pois, jotta saimme sieltä edes jotain syötävää. Auringonkukat ovat kasvaneet jo taloamme korkeammiksi ja asterit avasivat ensimmäiset kukkansa kuluneella viikolla. Nyt vain toivon, että ilmat lämpiäisivät vielä hetkeksi ja saisimme kesän takaisin edes muutamaksi viikoksi. Helteitä en kaipaa. Toivoisin vain, että syksy olisi yhtä lämmin ja aurinkoinen kuin viime vuonna. Aivan ihanaa sunnuntaita rakas lukija. Ihanaa olla taas täällä luonasi! Toivottavasti tämä on ollut sinullekin hieno kesä!

18 kommenttia:

  1. Ihania kuvia <3 Kaipaan jo kesää vaikka tavallaanhan vielä kesäkausi on käynnissä. mutta ulkona on niin syksyn tuntua :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Joskus heinäkuussa huokailin, että onpa ihanan pitkä kesä, mutta nyt musta tuntuu, että kesästä on iäisyys! Onneksi loppuviikoksi luvattiin lämpimiä ilmoja, joten toivon mukaan saadaan vielä vaihtaa villasukat kesämekkoihin =)

      Poista
  2. Ihanaa, että olet täällä taas! Kukkakuviasi olen jo kaipaillutkin. (Ja ai että vähän kutkuttaa jo, kun joka blogi on auringonkukkia täynnä. Terkuin viikon päästä auringonkukkien ympäröimä morsian.) Kaunista aurinkoista syksyä sinulle! <3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Ihana kuulla, että mua on kaivattu <3

      Voi miten ihanaa <3 Toivottavasti ilmat vähän lämpiävät ja saatte häihin auringonpaistetta! Mä en vielä onnittele, kun olen kuullut, että ennakkoon onnittelu voi tuoda huonoa onnea =)

      Poista
  3. Ihana tunnelma kuvissa ja upeaa, että olette nauttineet kesästä täysin siemauksin ❤️❤️❤️ Tämä kesä on ollut ihan mahtava paitsi sään puolesta niin tämä kesä on ollut minulle hyvä ja onnellinen kesä ❤️ Ihanaa alkavaa viikkoa sinne teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Nämä viime viikkojen säät ovat kyllä olleet aika kurjat. Jos pitää ajatella positiivisesti, niin enpä ole kertaakaan joutunut kastelemaan kasvimaata. Yhden käden sormet ei riitä laskemaan, että kuinka vuonna tänä(kin) kesänä me ollaan kastuttu, kun ollaan oltu kävelyllä =D Onneksi kesä kuivaa sen, minkä kastelee =)

      Poista
  4. Tervetuloa takaisin! Kesälomat on lusittu ja arki alkanut ihanasti! Blogini on päivittynyt myös hieman, pidin vahingossa salaa lomaa siitä, tarkoitus ei ollut mutta en vain saanut aikaiseksi kirjoittaa.. Lomasi kuulostaa juuri oikeanlaiselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Kuulostaa niin mahtipontiselta, että olemme keskittyneet elämiseen vaikka tosi asiassa melkein joka päivä on tainnut mennä joko mustikka- tai sienimetsässä ja illat saaliita peratessa =D

      Mä ymmärrän hyvin, että kesällä tulee pidettyä lomaa blogin puolelta. Niin rakas harrastus kuin bloggaus onkin, niin se vaatii oman aikansa eikä ihan kaikkea yksinkertaisesti ehdi tehdä. Onneksi tänne blogimaailmaan voi palata juuri silloin kuin se itsestä tuntuu hyvälle =)

      Poista
  5. Ihania kuvia jälleen, mukavaa kun olet taas mukana

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Mukavaa olla täällä taas! Mä odotan somelomaa joka kesä yhtä paljon ja vähintään yhtä paljon odotan sen loppumista. Sen verran mulla jäi lomailu päälle, että ajattelin jatkossakin pitää vähintään yhden somettoman päivän viikossa =)

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Kiitos =) Kesä on aivan ihanaa kuvausaikaa, kun on niin valoisaa <3

      Poista
  7. Oi kun sinulla on aina niin ihania kuvia.. Kesällä pitääkin nauttia ja ottaa rennosti.. kyllä sitä sitten myöhemminkin kerkiää =))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 No se on totta! Vähän mua harmittaa nuo pesemättömät matot, mutta eipä ne näillä sateilla olisi kuivaneetkaan vaikka ne kuinka olisin pessyt =) Pidetään nyt peukkuja, että loppuviikosta lämpiää. Mulla on jo juuriharja ja mäntysuopa odottamassa valmiina =D

      Poista