perjantai 6. toukokuuta 2016

Gluteeniton Feta-Pinaattipasta

Feta-pinaattipasta on yksi lempiruuistani ja se on yksi niistä harvoista kasvisruuista, joita lihasyöjäksi vannoutunut ukkokultakin suostuu syömään. Pikkuväelle se kelpaa myös, kun siinä ei ole lihaa. Ollessani vielä työelämässä, söin tätä usein työreissuilla eräässä helsinkiläisessä ravintolassa ja jäätyäni kotiin, jouduin opettelemaan tämän herkun tekemisen ihan itse. Normaalisti teemme tätä oman maan pinaateista, mutta tänä talvena huomasin ilokseni, että tästä tulee ihan hyvää, kun sen tekee pakastepinaatistakin. Koska pinaatin ryöppäämiset ja pilkkomiset on jo tehty, annoksen tekemiseen menee vartti.

Feta-Pinaattipasta


Näitä tarvitset:
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
n. 150 g pinaattia - jos käytät tuoretta, muista ryöpätä se.
n. 150 g Fetajuustoa
2 dl Ruokakermaa
suolaa
mustapippuria myllystä
paistamiseen oliiviöljyä

Lisäksi pastaa oman maun mukaan. Meillä oli spagettia, koska pikkuväen mielestä parasta. Päälle raastettua parmesania.

Näin se käy:
Laita pasta kiehumaan. Pilko kuoritut sipulit ja kuullota ne öljyssä pannulla. Lisää sekaan pinaatti ja murskaa joukkoon feta. Kaada kerma päälle ja sekoita hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna muhia viitisen minuuttia. Koska meillä ei syö gluteenitonta pastaa kuin minä, niin sekoitan annokset vasta lautasella ja ripottelen päälle vähän parmesania. Maukasta, eikö olekin!


8 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä, gluteenittomia ruokia kun toisinaan teen!

    VastaaPoista
  2. Nannam! Varmasti hyvää! :) t. pinaatin ystävä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa! Täällä toinen pinaatin ystävä =) Mä just mietin, että kuinkahan paljon pinaattia pitäisi tänä keväänä kylvää kasvimaalle, jotta saisimme sitä riittävästi pakkaseen talven varalle =)

      Poista
  3. Taatusti hyvää! :) Tän tyyppisiä oon tehnyt itsekin. Tähän vuodenaikaan korvaisin itse pinaatin nokkosella. Odotan kovasti että päästään poimimaan niitä: tekemään nokkoslettuja yms. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on =) Mietin ihan samaa, kun kirjoitin tätä ohjetta =) Meillä syödään kans kesäisin nokkoskeittoa ja lettuja, mutta en ole vielä koskaan tehnyt nokkospastaa. Tänä kesänä voisin kyl kokeilla sitäkin =)

      Poista
    2. Me pakastetaan aina nokkosia ja käytetään sit pikkuhiljaa ihan pinaatin tapaan. Nokkospestoa haluaisin kokeilla tänä keväänä. :)

      Poista
    3. Nokkospesto kuulostaa herkulle! Sitä mäkin voisin kokeilla. Meillä on kyl vielä niin pieniä nokkoset (ainakin nuo mun kukkapenkissä olevat), ettei niistä ole paljoa iloa lautasella. Tosin nythän on vasta toukuun alku eli ei kai ne mitään puskia vielä voikaan olla =) Mä en ole pakastanut nokkosta, mutta olen kuivattanut sitä, koska hoidan sillä allergioitani =)

      Poista