sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Vanhoista farkuista uudet kannet kalenteriin ja kansioihin



Ompelin viime kesänä muistikirjan päälliset vanhoista farkuista ja nyt jatkoin samaa linjaa ja tein kalenteriini ja pariin kansioon uudet päälliset. Isompaan kansioon löysin niin isot farkut, että niiden reisien kangas riitti peittämään koko kannen ja vain kansion selkämystään tuli sauma (näppäränä tyttönä tietysti unohdin kuvata selkämystät). Kansion keskelle ompelin taskun toisista farkuista ja koristeeksi virkkasin kukkia Pinterestistä bongattuilla ohjeilla ja osa on omia. Viimeksi tein kukkien varret ketjusilmukkaketjuilla, mutta muistan vieläkin kuinka vaikeaa se oli, joten nyt ompelin varret käsin ja niistä tuli kyllä hienot! Itse pidän ainakin tästä isommasta kansiosta ihan hirmuisesti.

Pienemmästä kansiosta tulee minulle projektikansio, johon saan kerätä kaikkia suunnitelmia kesken olevista jutuista. Virkkasin siihen koristeeksi Kukkaketo-torkkupeiton reunuksesta löytyvän kukkamallin. Hioin hieman tuota kuviota, mutta se ei ole mielestäni vieläkään ihan kohdillaan. Viimeksi se vähän kiristi, kun yhdessä silmukassa oli liikaa pylväitä, mutta nyt kun tein siihen ketjusilmukan, mihin saan pylväät kiinni, niin kuvio vähän muuttui. Kansion päällä olevan perhosen ohje löytyy Caitlin Sainion 100 Pitsikukkaa -kirjasta. Kokeilin muutamia ilmaisohjeita, mutta tuo Sainion ohje on kyllä kaikista kaunein.

Kalenteriin virkkasin koristeeksi maatuskan ja on mielestäni super ihana. Se oli melkein täydellinen, kunnes aloin tehdä sille silmiä ja siinä kohtaa muistin, että miten vaikeaa se on. Menin siitä mistä aita on matalin ja ompelin suljetut silmät mustalla ompelulangalla. Ne saisivat olla millin alempana, mutta en ottanut sitä riskiä, että kymmenennellä kerralla onnistuneet silmät eivät enää onnistuisi toiste. Olisin halunnut tehdä vielä ripset, mutta luovuin ajatuksesta. Itse ihastuin tähän maatuskaan niin paljon, että aloin jo suunnitella koko maatuskaperhettä. Kalenteri mahtuu juuri sopivasti sujahtamaan isomman kalenterin taskuun ja kulkee siinä näppärästi mukana. Eikö olekin kivan näköisiä? Harmi, etten huomannut ottaa kuviin mukaan sitä viime kesänä ompelemaani muistikirjaa. Se olisi sopinut näiden seuraan niin hienosti. Mukavaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa sinulle!


27 kommenttia:

  1. Kalenterista ja kansioista tuli tosi kivat! Ja ihanat koristeet, etenkin tuo maatuska on hieno :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Mä pidän siitä kans vaikka sen silmät onkin mun mielestä vähän liian ylhäällä. Mutta luultavasti, jos olisin siirtänyt niitä vähän alemmas, ne olisivat olleet liian alhaalla ja olisin saanut siirtää ne takaisin sinne missä ne olikin =)

      Poista
  2. Tosi söpöjä! :) erityisen ihana tuo maatuska. ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Se on kyl hauska. Mun piti ensin tehdä tuohon kalenteriinkin kukkia, mutta mistä lie mieleeni pälkähti, että teen siihen maatuskan =)

      Poista
  3. Onpas pirtsakoita ja iloisia:) maatuska on todellakin huippu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Mä olen siitä kyl vähän jopa ylpeä =) Mulla on paha tapa hioa töitäni ehkä liiaksikin, mutta tuon kanssa onnistuin melkein heti.

      Poista
  4. Onpa ihania! Tuo maatuska on kyllä superhieno.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Mun pitää varmaan alkaa harjoitteleen silmien tekemistä. Mun maatuskasta tulisi varmasti ihan eri näköinen, kun sillä olisi kunnon säihkysilmät =)

      Poista
  5. Mahtavia! Tuollainen kalenteri innostaa pysymään aikataulussa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Toivottavasti! Mä olen yrittänyt pitää itselleni blogikalenteria ja nyt kun vilkaisin sitä, niin olen taas unohtanut merkata kaikki tulevat ja menneet jutut muistiin. Kalenterin pidossa mä en voi kuin vain parantaa tapojani =D

      Poista
  6. Tuo maatuska on ihan mun suosikki. (: Ihailin jo instan puolella aiemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) No mä en taas malttanut esitellä sitä ennakkoon, kun pidin siitä itsekin niin paljon =D

      Poista
  7. Maatuska on minunkin suosikkini! Ihanan värikästä. Voi vain ihailla. Kyllä olet osaava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Mä olen harjoitellut tuota virkkaamista muutaman silmukan verran. Saas nähdä miten käy, kun alan tehdä toista. Onnistuukohan se enää =)

      Poista
  8. Tosi ihanat päälliset! Pirteät, raikkaat ja niin siististi tehdyt. Sinun värien käytöstä olisi itselläni opittavaa, osaat niin kauniisti yhdistellä niitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Mäkin opettelen vielä! Mä katselen ja tutkin paljon toisten värien käyttöä ja sitä kautta yritän opetella lisää. Mä haluaisin oppia enemmän siitä, että miten värit vaikuttaa toisiinsa esim. kun tein torkkupeittoa, niin huomasin kirkkaan vihreän muuttavan turkoosin sameaksi =)

      Poista
  9. Voi miten ihana maatuska! Minullakin olisi tuolla kaappi pullollaan farkkumateriaalia, lähinnä taskuja ja jotain tilkkuja. Pääosin leikkasin kuteiksi viimevuotiseen farkkumattooni, mutta tietysti jäi näitä ylimääriä, joita ei raaski heittää poiskaan... Odotan inspistä, kiitos ideoista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Farkkumatto kuulostaa upealta! Sellaisen mäkin haluaisin vielä jonain päivänä tehdä, mutta mua kauhistuttaa ajatellakin, kuinka iso työ niiden kuteiden leikkaamisessa on =)

      Poista
    2. No joo, olihan siinä saksikäsi aika kovilla. Farkku oli vain yksi kolmesta sentään, kaksi muuta oli trikoo ja räsy. Mutta kaksi samanlaista piti kuitenkin saada kasaan. Täällä pieni vilaus kyseisistä matoista... http://loomandi.blogspot.fi/2016/02/mista-kaikki-alkoi.html

      Poista
  10. Ihanan yksilöllisiä. Voi kun hallitsisi tuon ompelun ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Ei muuta kuin opettelemaan! En mäkään ole kaksinen ompelija kun oon siihen touhuun liian malttamaton, mutta yritän koko ajan opetella =) Nämä on siitä ihania ommeltavia, kun päälipuolelle ei jää paljoa saumoja, joten ne antavat anteeksi, jos ommel ei ole ihan suoraa =)

      Poista