maanantai 8. joulukuuta 2014

Virkattu joulupallo


Osallistuin Facebookin Käsityöblogit-ryhmän joulukalenteriin ja tämä postaus on kalenterin kahdeksas luukku. Sain idean palloon Pinterestistä löytyneestä hääkoristeesta, jonka ajattelin toteuttaa hieman eri tavalla: Virkkasin kukkapallon joulun väreissä. Punaista ohutta virkkauslankaa lukuun ottamatta käyttämäni langat ovat jämälankoja varastojen uumenista. Vihreän lankakerän ostin keväällä Toikasta kranssia varten ja olen tehnyt siitä sen jälkeen kukkaköynnösenkin. Minusta alkaa ihan oikeasti tuntua siltä, että lankakerä on päättymätön. Siitä riittää varmasti vielä ainakin pariin työhön.

Joulupallon sisällä on 18 cm halkaisijaltaan oleva styroxpallo, jonka päälle virkkasin kaksinkertaisella virkkauslangalla kaksi kuperaa ympyrää. Vihreän satiininauhan liimasin kiinni styroxpalloon ja pujotin sen päät toisen virkatun ympyrän keskikohdassa olevasta pienestä reiästä ulos. Varmuuden vuoksi ankkuroin nauhan nuppineuloilla styroxpalloon, ettei se vain irtoa. Isot, puna-valkoiset kukat ovat omia muunnelmiani, mutta muut kukat ja lehdet ovat Caitlin Sainion 100 virkattua pitsikukkaa -kirjasta. Kirjassa olisi ollut joulutähdenkin ohje, mutta se ei mahtunutkaan tähän palloon. Osaan kukista olen laittanut vanhoja nappeja sisuksiksi ja siten vähän päässyt oikaisemaan päättelyssä. Nappejan löytyy lisäksi sieltä täältä lehdistä tuomassa vähän kimallusta palloon.

Minun on myönnettävä, että pidän näiden kukkivien töiden virkkaamisesta valtavasti. Ne valmistuvat ihanan nopeasti eikä erivärisiä ja mallisia kukkia tehdessä pääse kyllästymään. Suurin työ on kuitenkin lopuksi tehtävä kukkien ja lehtien kiinnitys. Joka kerta saan siitä harmaita hiuksia, kun valmis työ ei näytäkään siltä kuin se suunnitellessa näytti. Taas sain korjailla ja käännellä kukkia, kun ne tuppaavat hieman siirtymään ommellessani niitä kiinni. Ajattelin virkata myöhemmin toisen pallon, johon pystyn käyttämään tekemäni joulutähden. Harmillista, etten ehtinyt tehdä sitä valmiiksi jo tähän postaukseen. Olisi ollut hienoa näyttää kerralla molemmat.

Iloista joulun odotusta!


17 kommenttia:

 1. Tosi kaunis. Olisipa minulla edes hiukkasen paremmat hermot noihin pikkupiiperryksiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 kukkia ja lehtiä on mukava virkata telkkaria katsellessa, mutta myönnettäköön, että kootessa meinasi usko loppua kesken. Palloon menikin paljon enemmän kukkia kuin mihin olin varautunut =)

   Poista
 2. Vautsi, todella upea! Upeita yksityiskohtia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mietin, että tekisin toisen väriset pallot roikkumaan terassille amppelikukkien tilalle. Näitä ku ei tars nyppiä ja kastella =)

   Poista
 3. Kaunis pallo, onpa siinä ollut väkertämistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) en ole vielä tehnyt toista, mutta houkuttelis kovasti tehdä pienempi pallo tälle kaveriks. Semmoinen parissa illassa valmistuva =)

   Poista