sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Kaapelin jouluCafe Citikka
Henna Pirkonen
Vuorenpeikon paja
Kati-Riina
Iloni
Anna Vaskon Aurinkokehrä ( Vanja Sea )
Poikue-vaatteet
Pienet Sydämet
Jaana Tuomisto
Jaana Tuomisto
Jaana Tuomisto

Tästä tuli nyt mainospostaus, josta en ole saanut vastineeksi muuta kuin hyvän mielen. Minulla oli niin ihana päivä, että minun on hehkutettava tätä tapahtumaa myös teille. Ajelimme mieheni kanssa perjantaina pitkästä aikaa yhdessä pääkaupunkiseudulle. Mieheni karkasi autokaupoille ja minä suuntasin Kaapelitehtaalle, jossa on parhaillaan käynnissä ensimmäinen Kaapelin joulu -niminen joulutapahtuma. 12. - 21.12.2014 välisen ajan Kaapelitehtaan on vallannut 170 kädentaitajaa, joiden pöydistä löytää kaikenlaisia ihanuuksia pukinkonttiin. Jos et ole vielä tehnyt kaikkia jouluostoksiasi, niin viimeistään Kaapelin joulusta kannattaa käydä katsomassa uniikkeja ja hieman erilaisia joululahjoja tai vain hemmotella itseään esimerkiksi uusilla koruilla. Kierrätystehtaan järjestämässä tapahtumassa näkyi vahvasti ekologisuus ja kierrätys, mutta joukkoon mahtui myös muita kädentaitajia.

Käsityöläisten kekseliäisyys kierrätysmateriaalien käytössä on päätä huimaavaa: rintakoruja vanhoista vetoketjuista ja lusikoista, korvakoruja silmälasin linsseistä, naulakoita haarukoista, messumatoista tehtyjä laukkuja ja ja... Kaapelin joulu on avoinna vielä viikon päivät, joten kannattaa käydä vilkaisemassa mitä kaikkea sieltä löytyy. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy ja lisäksi siellä järjestetään erilaisia käsitöihin keskittyviä työpajoja. Perjantaina olisi päässyt opettelemaan lahjarasioiden taittelua ja Remake Ekodesignin ohjauksella olisi saanut korjata vaikka omat vaatteensa. Jouluostosten lomassa pääsee juomaan hyvät kahvit Cafe Citikan tunnelmallisessa kahvilassa.

Vasta nyt huomasin, että Kaapelin joulun yhteydessä järjestetään Hope Ry:n joulukeräys, jossa voi auttaa vähävaraisia lapsiperheitä lahjoittamalla ylimääräiseksi jääneitä vaatteita, astioita, kirjoja ja leluja. Harmillista, että tämä meni minulta ohi. Olisin mielelläni osallistunut keräykseen karsimalla lasten leluja. Niitä on ihan selvästi liikaa, kun eivät pysy leikkihuoneessa. Leppoisaa joulun odotusta!

2 kommenttia:

  1. Mmm mukavan näköistä. Tuollaisissa on niin kiva käydä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on =) Harvemmin täältä Tampereen nurkilta tulee lähdettyä Helsinkiin, mutta onneksi lähdin. Aivan ihana tapahtuma =)

      Poista