perjantai 12. joulukuuta 2014

Joulu SallassaSuomen luonto on lumisena niin kaunis. Muutama viikko takaperin hain piristystä kesän kukkakuvista ja nyt on myönnettävä, että nämä Lapin kuvat saivat saman aikaan. Huomaattani hymy nousi huulilleni ja mieleni virkistyi, kun sain katsella lumisia puita ilman että sormeni tai varpaani palelivat. Matkamuisteluni jäivät keväällä kesken, eikä varmasti ole parempaa aikaa kertoa tästä muutaman vuoden takaisesta joulustamme kuin nyt. Olemme monesti puhuneet, että kunhan poikamme hieman kasvavat ja malttavat istua autossa muutaman tunnin, suuntaamme uudestaan Sallaan. Ihastuimme paikkaan sen rauhallisuuden takia. Sallassa seuranamme oli vain hiljaisuus.

Ajoimme Lappiin autolla ja vietimme joulun 2010 Holiday Club Sallassa. Olimme vuokranneet mökin yhdessä vanhempieni kanssa ja meillä oli koiratkin mukana joulua viettämässä. Mökissä oli toimiva peruskeittiö tiskinkoneineen, pieni olohuone, tietysti sauna ja pesutilat sekä makuuhuoneet. Koirista perittiin muutaman euron lisämaksu, mutta se oli pieni hinta siitä, ettei tarvinnut murehtia niille hoitajaa. Majoitukseemme kuului yksi ateria päivässä seisovasta pöydästä, mutta muuten söimme mökissämme aamiaiset ja iltapalat. Ruokaostokset olimme hoitaneet jo Kuusamossa.

Sallaa mainostetaan "in the middle of nowhere", eikä se ainakaan tuolloin ollut Rukan ja Levin tavoin nuorison suosima biletyspaikka. Minusta tuntui, että hotellissa oli meidän lisäksi vain kourallinen muita ihmisiä. Laskettelurinteessä ei ollut ruuhkaa ja kylpyläosaston poreammeessa sai rauhassa köllötellä. Illallisella oli rauhallista ja leppoisaa, eikä tarvinnut pelätä humalaisten kaatuilevan päälle. Lapsille oli kuusi ja joulupukki. Lunta oli liian vähän moottorikelkoilla ajeluun, mutta yhden iltapäivän vietimme huskysafarilla ja seikkailimme erämaassa. Harmi vain, että kyyti oli hieman töyssyistä ja osa kuvista on tosi suttuisia.

Salla on aivan ihana matkakohde rauhaa ja hiljaisuutta kaipaavalle lomailijalle. Suosittelen kuitenkin hieman tarkistamaan, että mihin aikaan Sallaan kannattaa suunnata, sillä ymmärtääkseni hotellissa ei ole normaalisti näin hiljaista. Minulla ei ollut julkaisukelpoisia kuvia mökistä tai hotellista, mutta veikkaan, että Holiday Club Sallan sivuilta löytyy ajan tasalla olevat kuvat.


2 kommenttia:

 1. Kyllä noissa lumimaisemissa mieli lepää!
  Mukava kun laitoit kuvia ja juttua, vaikka onkin jo muutaman vuoden takaa :)

  Minä niin kovasti odotan, että tulisi lunta!
  Nyt on sellainen mutavellisää ainakin täällä Kanta-Hämeessä, että koiratkin näyttävät lenkkien jälkeen isoilta mutapaakuilta. Lumi oi lumi, kuinka sinua kaipaankaan.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän nurkille satoi viime yönä lunta. Eihän sitä tullut kuin sen verran, et maa juuri ja juuri peittyi, mut heti on ihanan valoisaa. Vielä kun saisi pikkupakkasen, niin lumi ei pääsisi heti sulamaan =)

   Ihan käsittämätöntä miten aika kuluu. Tuosta reissusta on jo neljä vuotta! Me matkusteltiin kerran tai pari vuodessa ennen lasten syntymää, mut nyt ollaan oltu kotosalla jo pidempään. Mä niin odotan, että pojat kasvaa vähän isommiksi, jos vaikka päästäisiin taas reissuun =)

   Poista