maanantai 22. syyskuuta 2014

Helsinki Retro & Vintage + Design Expo syksy 2014


Olen vieläkin haltioissani viikonlopusta! Vuosisadan flunssasta ja tukkoisesta olosta huolimatta raahauduin lauantaina Helsinkiin. Jos hyvää mieltä ei lasketa, oloni ei tuosta reissusta ainakaan kohentunut. Onneksi kuitenkin lähdin, sillä päivä oli unohtumaton! Helsinki Retro & Vintage + Design Expo järjestettiin viime viikonloppuna toisen kerran ja vaikka myyjiä oli hieman vähemmän kuin viime keväänä, messut olivat silti aivan loistavat. Uskaltaisinko sanoa, että ne olivat jopa hieman paremmat? Ehkäpä.

Olen nyt pari iltaa miettinyt, mikä messuista teki niin hienot, mutta en meinaa keksiä. Epäilen, että pidin messuista kattavan tarjonnan vuoksi. Siellä oli lasia, posliinia, emalia, peltiä ja tekstiilejä sopivassa suhteessa. Uskon, että kaikille oli jotain. Lisäksi tarjolla oli paljon uutta vanhaa, sellaista mitä en ollut ennen nähnyt. Sellaista johon ei törmää ihan jokaisella kirppu- ja rompetorilla.

Messuilla oli mahtava henki. Kaikki joiden kanssa keskustelin, olivat todella ystävällisiä ja rentoja. Oli ihastuttavaa seurata ihmisten ilmeitä, kun he pyörittelivät vanhoja leluja kädessään ja luultavimmin muistelivat lapsuuttaan. Silmät loistaen he tavoittelivat sitä oikeaa purnukkaa muiden kippojen ja kuppien keskeltä. Aivan mahtavaa oli nähdä niin myyjien kuin vierailijoiden joukossa Vintagetyylin mukaisesti pukeutuneita. Vaikka itse olen tavallinen taatelin tallaaja ja valitettavan usein pukeudun farkkuihin ja tunikaan, mielestäni on hienoa, kun toiset näkevät vaivaa ja rehellisesti tälläytyvät ajan hengen mukaisesti. 


Ehkäpä kuvat kertovat nyt parhaiten mitä messuilta saattoi löytää, sillä minun on myönnettävä, että esillä oli niin paljon upeita aarteita, etten tainnut tunnistaa puoliakaan. Kotimaista lasia löytyi taas joka lähtöön, samoin Arabiaa ja tietysti Sarvista. Fineliä oli monella, mutta sehän oli vain hyvä juttu. Ensimmäisen kerran näin sydämellä koristetun Pehtoorin livenä ja ehdin jopa pyöritellä sitä kädessäni. Ehkä seuraavalla kerralla saan ostettuakin sellaisen. Tavallisia pannuja oli useampiakin ja ainakin seitsemän erilaista isoa kulhoa muistui mieleeni. Yritin hieman tarkemmin tutustua tekstiilitarjontaan, mutta kauniiden kankaiden kohdalla päädyin siihen samaan ongelmaan kuin aina ennenkin. En ikinä raskisi leikellä kauniita tekstiilejä, joten ne jäisivät kaappini pohjalle vain tyhjänpantiksi.

Retrosiskon osasto oli taas ylivoimaisesti ihastuttavin. Liekö syy värikkäässä tekstiilivalikoimassa, emaleissa vai oliko esillepano vain niin houkutteleva, että eksyin useampaankin otteeseen ihastelemaan samaa osastoa. Ilmeisesti en ollut ainoa joka viihtyi Retrosiskon sopessa, sillä sain odotella melkoisen tovin, että onnistuin saamaan kuvan hänen osastostaan ilman muita ihmisiä.

Epäilen, että suurin syy messuhuumaani oli kuitenkin kotiin viemiset. Hikoilin viime kesänä Urjalan huutokaupoissa metsästämässä Ebba Masalinin opetustauluja ja joka kerta jäin nuolemaan näppejäni. Tuntui melko uskomattomalta, että pari kuukautta myöhemmin löydän Helsingistä messuilta taulut. Kaksi tauluista jää meille ja yksi menee ystävälleni. Keittiöön löysin uudet verhot ja itselleni hameen. Olenkohan koskaan ollut näin nopea ostosteni kanssa, mutta Masalinit ovat jo koristamassa makuuhuoneemme seinää. Keittiön ikkunassa roikkuvat pestyt ja silitetyt ”uudet” verhot, jotka ovat saaneet koko keittiömme hehkumaan. Tuleva talvi ei minua paljoa masenna, sillä tästä päivästä lähtien aurinko paistaa tauotta keittiössämme. Taivas, kuinka pidänkään noista uusista verhoistani! Mutta ovatkohan ne oikein päin?

Jos Helsingin messut menivät ohi, muistathan että Tampereella messuillaan lokakuussa!


6 kommenttia:

  1. DODII! Kunpa olisin päässyt tuonne. Itsekin olen jossain flunssan tapaisessa ja olinpa myös luvannut viikonlopuksi talkoisiin, joissa en kylläkään jaksanut kauheasti touhuta huonon oloni takia, joten en päässyt paikan päälle. MUTTA onneksi kuulin, että nämä ihanuudet ovat tulossa myös Tampereelle. Sinne on pakko päästä, vaikka pää kainalossa! :D Onkohan ajankohdasta ja paikasta vielä tietoa?

    Noita samoja opetustauluja minäkin olen metsästänyt jo tovin, mutta eipä niitä löydy mistään. Sulla kävi onni ja ystävälläsi siis myös! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tampereen messut on 25.-26.10. Pakkahuoneelle. Sinne on vielä pakko mennä!

      Opetustaulut olivat kyl melkoinen onnenpotku. Niiden takia kesällä juoksin huutokaupoissa ja sitten ne osuvat kohdalle ku vähiten odottaa! Mä haluisin kyl vielä voikukan. Täytyy toivoa, et joskus törmään sellaiseen. Sun kannattaa kans kytsiä vanhojen kyläkoulujen irtaimiston myyjäisiä ja huutokauppoja =)

      Poista
  2. Hei. Seurailen sinua instagramin kautta ja blogiakin nyt lukenut.
    Ihania löytöjä teit! Itsekin kävin tuolla heti aamusta ja hypistelin tuota samaista mekkoa!
    Oli ensimmäinen kerta ikinä kun kävin retroja ihmettelemässä ja itsekin leijun pilvissä vieläkin. Mitään sen kummosempaa en löytänyt, rahat loppuivat...kiva kun tämmöisiä järjestetään.
    Tiedätkö onko Vantaalla järjestettävä keräilykuume-tapahtuma samantyyppinen, marraskuussa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa,

      No onneksi tyydyit hypistelyyn ja säästit mulle tuon mekon. Se on aivan ihana! Taidan vetäistä sen Tampereen messuille päälle =)
      Vantaan messuista en osaa sanoa mitään, kun en ole koskaan käynyt. Exponovan kotisivuilla sanotaan messuista: "Keräilyn, designin, antiikin, vintagen, retron, ym. wanhan ja nostalgisen osto- ja myyntitapahtuma." Eli varmasti ihan tutustumisen arvoinen tapahtuma =)

      Poista
  3. Oioi, mitä herkkuja! Nää messut meni kyllä multa ohi, mutta katsotaan jos Tampereen messuille pääsisi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi! Mutta onneksi on vielä Tampereen messut. Saas nähdä törmätäänkö =)

      Poista