perjantai 7. helmikuuta 2014

Vaatimaton mutta sitäkin maistuvampi kookos-kasviskeitto.

Lempi ruokamme tänä talvena on ehdottomasti ollut Kookos-kasviskeitto. Resepti on niin yksinkertaisen helppo, että minua vähän hävettää julkaista se. Jostain syystä minulla on edelleen sellainen harhaluulo, että hyvän julkaisukelpoisen reseptin on vaadittava suuria gastronomian taitoja ja sen valmistaminen on kestettävä vähintään kolme tuntia.

Joka kerta keittoa tehdessäni mietin, että johtuuko mieltymykseni kurkumaan sen tuoksusta, mausta vai onko sen väri vain niin mieleinen. Minulla on paha tapa maustaa keittoa hieman ronskisti kurkumalla, mutta suosittelen että lisäätte sitä vähän kerrallaan. Olen onnistunut kerran myös ylimaustamaan keittokseni ja voin sanoa, ettei se enää ollut maukasta. Kehotan siis käyttämään malttia maustamisessa myös ihanan kurkuman kanssa.

2-vuotias poikani syö tätä ihanaa, koko kehoa lämmittävää keittoa yhtä mielellään kuin minäkin. Syömme tätä aina itse tehdyn näkkileivän kanssa. Sen reseptin saatte, kunhan saan hiottua sen täydelliseksi. Olen jo aika lähellä. Paistaminen vaatii vielä vähän harjoittelua. Minulla on aina pellillinen joko liian tummaa tai liian raakaa näkkäriä.

VINKKI: Lisää keittoon valkosipulijauheella ja suolalla maustettuja, paistettuja kananpaloja, niin saat kana-kookoskeiton. Mieheni keittoon lisään kanan lisäksi aina myös chiliä (kuivattua tai tuoretta, ei jauhetta!).


Kookos-Kasviskeitto

n. 6 annosta

Näitä tarvitset:
6 perunaa
3 porkkanaa
1 pieni lanttu
n. 200 g makeaa maissia

1 keltasipuli
2 valkosipulin kynttä
1 kasvisliemikuutio
1 tl suolaa (oman maun mukaan)

4 dl kookoskermaa
1½ - 2 tl kurkumaa
oliiviöljyä paistamiseen

Ja näin se käy:
Kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja lanttu. Laita ne kiehumaan veteen. Älä laita vettä kuin sen verran, että ne juuri ja juuri peittyvät. Nakkaa joukkoon suola ja kasvisliemikuutio. Kuori ja pilko sipulit ja kuullota ne pannulla tilkassa oliiviöljyä. Kaada muiden kasvisten sekaan porisemaan.
Kun kasvikset ovat kypsiä, kippaa sekaan maissi ja kookoskerma. Sekoita tasaiseksi. Mausta kurkumalla. Anna keiton pulpahtaa vielä pari kertaa. Käy syömään!


3 kommenttia:

  1. Ihana keitto. Tosin teen sen ilman perunaa, tilalle selleriä ja bataattia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) ja kiitos vinkistä! Mun pitää kokeilla kans joku kerta bataatilla. Se sopii varmasti tosi hyvin! Meillä tehdään tätä tosi usein kun pojatkin tykkää, mutta joka kerta jään itse kaipaamaan jotain proteiinin lähdettä enkä ole keksinyt vielä että mitä laittaisin. Pähkinöitä tai ehkä tofua?

      Poista
  2. Hei, laita sekaan raejuustoa, mifua, tms. Ne on yllättävän hyviä keiton seassa!

    VastaaPoista