lauantai 15. helmikuuta 2014

Joutsenmerkitty

Osallistuin viime vuoden puolella Joutsenmerkin järjestämään Ekoasumishaasteeseen. Avasin kotimme ovet ja kerroin ekologisista sisustusratkaisuistamme (kurkkaa tästä). Mielenkiinnolla jäin odottamaan mitä se tuo tullessaan. Päivät kuluivat, viikko ja toinenkin vierähti kunnes eräänä aamupäivänä puhelimeni piippasi saapuneesta sähköpostista. Kutsu Ekoasuminen-tilaisuuteen Helsinkiin? Apua! Oikeasti? Minä? No tietysti lähden!

Meitä kokoontui Radisson Blu Royal -hotellin pieneen neukkariin yksitoista kilpailuun osallistunutta ympäristötietoista ihmistä. Tutustuimme toisiimme ja saimme kuulla Joutsenmerkistä, sen myöntämiskriteereistä ja tuotteista, joista merkki löytyy. En tiennyt että Joutsenmerkittyjen tuotteiden valikoima on niin laaja. Tuttu merkki mutta silti sain siitä niin paljon uutta tietoa.

Minulle Joutsenmerkki on aikaisemmin ollut pieni, vihreä merkki mm. vessa- ja talouspaperipakettien kyljistä, joka on taannut valintani ympäristöystävälliseksi. En kuitenkaan ollut aikaisemmin tiennyt merkittyjen tuotteiden olevan käyttäjälle turvallisempia. Ympäristömerkki kieltää monia terveydelle haitallisia kemikaaleja, jotka muutoin olisivat sallittuja esim. siivousaineissa tai kosmetiikkatuotteissa. Tiesitkö sinä, että on olemassa Joutsenmerkittyjä hotellejakin? Ei se mitään. En tiennyt minäkään.

Isa Kukkapuro-Enbom ja Henrik Enbom olivat paikan päällä kertomassa meille Trash Designista. Minusta tuli heti fani! Miksi tuhlata luonnonvaroja kun kaatopaikat pursuaa käyttökelpoista raaka-ainetta? Heiltä löytyi mielettömiä ideoita tähän turhan ja ylenpalttisen tavaran kulutusyhteiskuntaan. Suosittelen kaikkia tutustumaan (tästä linkki heidän kotisivuilleen)!

Isa ja Henrik arpoivat yhden kierrätysmateriaaleista tehdyn pöytälampun ja kaksi tablettitelinettä kaikkien paikalla olleiden kesken. Onnetar suosi minua ja sain kotiin vietäväksi tablettitelineen! Arvontaa tehdessä mietin, että pitäisikö minun ilmoittaa, ettei minulla ole tablettia, enkä sellaista aio edes hankkia. Juuri ostin uuden puhelimen ja sen on riitettävä. Ahneus minussa nosti kuitenkin päätään ja kannoin tablettitelineen kotiin.


Se ei kuitenkaan ole turha. Toivon, ettei hienon tablettitelineen suunnittelija pahastu vaikka jalostin heidän tuotteensa omaan käyttööni sopivaksi. Poikamme huoneesta lainasin palapelin alustan ja pyykkitelineeltä nappasin pari pyykkipoikaa. Arvaatteko mitä siitä tein?  Tiedättehän kuinka inhottavaa on kun reseptit pyörivät leipoessa pöydällä ja likaantuvat taikinaan? Minulla ei ole enää sitä ongelmaa. Kokeilin heti uutta reseptitelinettä ja voin kehua, se toimii hyvin!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti