sunnuntai 8. tammikuuta 2023

KEVÄÄN 2023 KÄSITYÖKURSSINI

 

  


Ihanaa alkanutta vuotta! Vuodenvaihteeni on vierähtänyt mallitöiden ja erilaisten kokeiluiden parissa sillä parin viikon päästä alkaa taas kevään virkkauskurssit. Opetan Valkeakoski-opistossa virkkausta viidettä vuotta ja tällä hetkellä kurssejani on kolmella paikkakunnalla. Tähän lukukauteen olen ilokseni saanut myös muita käsityökursseja mm. värjäystä ja lisäksi toimin kudonnan opettajan sijaisena Vanajaveden opistossa Rengossa.

Olen saanut virkkauskursseistani positiivista palautetta ja uskoisin, että se johtuu siitä, että rakastan kurssien pitämistä. Yritän tehdä kursseista niin inspiroivia kuin mahdollista ja annan kursseilla itsestäni aina kaiken irti. Kursseillani on lämmin ilmapiiri ja ihana ryhmähenki. Jokainen kurssilainen etenee omaan tahtiin eikä kukaan hengitä niskaan tai hoputa. Kursseillani opitaan uutta ja palautetaan mieleen vanhoja taitoja. 

Keräsin tähän postaukseen kevätlukukauden kurssini Valkeakoski-opistossa ja Vanajaveden opistossa. Kurssit löytyvät täältä blogista myös omalta välilehdeltä, mutta ajattelin, että olisi hyvä nostaa kursseja näin lukukauden alussa, jos löytäisin uusia kurssilaisia. Toivottavasti joku kursseistani sopisi sinullekin! Olisi ihana nähdä sinut kurssillani!


 

Virkkausta - Erilaiset virkkaustekniikat

Aikaisemmin pitämäni suosittu tekniikkakurssini saa jatkoa ja tällä kurssilla tutustumme erilaisiin virkkaustekniikoihin kuten puikkovirkkaukseen, mosaiikkivirkkaukseen ja salomonin solmuihin. Ensimmäisellä kokoontumiskerralla päätämme yhdessä kurssilla opeteltavat tekniikat. Katson mallitöiksi muutaman helpon mallin, mutta jokainen kurssilainen saa ihan itse päättää mitä haluaa tehdä eli jos huivi-ideani ei miellytä, kurssilainen voi tehdä juuri sellaisen työn kuin haluaa tai tehdä vain koetilkun, jos tekniikka ei tunnu mieluiselta.

Akaa Toijala

Kokoonnumme Arvo Ylpön koulun puukoululla ke 15.2. (info), ke 22.2. ke 8.3. ke 22.3. ke 5.4. ke 19.4. klo 17:30-20:00 

Voit ilmoittautua kurssille täällä: Valkeakoski-opiston sivuille

Urjala 

Kokoonnumme Urjalan Yhtenäiskoulun tekstiililuokassa la 21.1. (info), la 4.2., 18.3., 1.4., 22.4. ja 13.5. klo 10:00-12.30

Voit ilmoittautua kurssille täällä: Valkeakoski-opiston sivuille

Valkeakoski

Kokoonnumme Valkeakosken uudessa ja upeassa kulttuurikeskus Luovassa la 11.2. (info), la 25.2. la 11.3. la 25.3. la 15.4. la 29.4. klo 10-12:30

Voit ilmoittautua kurssille täällä: Valkeakoski-opiston sivuille 

 

 

Värjäystä

Valkeakoski

Pidän Valkeakoskella viikonloppuna värjäyskurssin, jolla pääset tutustumaan erilaisiin värjäys- ja kankaankuviointitekniikoihin kuten aurinkovärjäykseen ja reserveihin. Voit kuvioida erilaisin tekniikoin niin uusia kuin vanhoja vaatteita, asusteita tai sisutustekstiileitä. Jos helmikuussa on vielä lunta maassa, voimme kokeilla myös lumivärjäystä! 

Voit värjätä kurssilla myös uniikkeja lankoja neuletöihin tai opetella flammujen sidonnan salat. Käytämme kurssilla reaktiivi-, heikkohappo- ja pigmettivärejä. 

Kokoonnumme Valkeakosken uudessa ja upeassa kulttuurikeskus Luovassa ma 6.2. klo 17:30-19:00 (info), pe 17.2. klo 17-21 la 18.2. ja su 19.2 klo 10-15

Voit ilmoittautua kurssille täällä: Valkeakoski-opiston sivuille 

 

Kankaankuvioinnin kesätyöpaja, Toijala

Perinteinen tekstiilityön kesäkurssi. Tule ja tutustu reserveihin, etsaukseen, kankaanpainantaan ja värjäykseen. Kurssilla kuvioidaan monenlaisilla menetelmillä: uusia ja vanhoja kankaita, lankoja, matonkuteita, mattoja, vaatteita, jopa kenkiä.

Kokoonnumme Arvo Ylpön koulun tekstiililuokassa: ma 5.6. klo 10-17:15, ti 6.6. klo 9-17, ke 7.6. klo 9-16:15

Kurssille voit ilmoittautua tästä: Valkeakoski-opiston sivuille

 

 

Kankaankudontaa 

Teen Vanajaveden opistolle kudonnan opettajan sijaisuutta ja opetan kankaankudontaa Rengon kudonta-asemalla. Kudontaryhmällä on käytössä kuudet kangaspuut, joissa kudotaan yhteisloimin niin liinoja, pyyhkeitä kuin mattoja. Kurssilla opit loimen luomisen ja puiden rakentamisen sekä tietysti kutomaan. Tule mukaan ihanaan hyvän mielen ryhmään!

Kokoonnumme Nummenkylän ent. koululla (Hämeen Härkätie 4151, Hämeenlinna) ma 9.1., ma 23.1. ma 6.2., ma 20.2., ma 6.3. ma 20.3. ja ma 17.4.2023 17:15-19:30

Voit ilmoittautua kurssille täällä: Vanajaveden opiston sivuille Tapaamme taas viikon päästä. Koska viime syksynä blogin päivittäminen jäi kiireiden jalkoihin, minulla on pitkä lista töitä, jotka odottavat esittelyä. Ensi viikolla ajattelin kertoa värjäysprojetista, jonka toteutin viime vuonna. Mukavaa sunnuntaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti