sunnuntai 27. marraskuuta 2022

KIRJOTTU PÄIVÄKIRJA: MAALISKUU JA HUHTIKUU

 


Aloin vuoden alussa kirjoa päiväkirjaa ja esittelin huhtikuussa sen ensimmäiset sivut: tammikuun ja helmikuun. Seuraavat sivut ovat olleet valmiina jo pitkään, mutta aika on huomaamatta vierähtänyt niin nopeasti, että vasta näin marraskuun lopussa pääsen esittelemään ne.

Kahteen aikaisempaan kuukauteen poiketen, kirjoin sivuille kehykset ohuella virkkauslangalla. Tämä toivottavasti helpottaa ompelua ja sivusaumojen kohdistamista. Ompeleita ei ole päätelty, koska vihreät ompeleet on tarjoitus poistaa, kun sivut on yhdistetty toisiinsa. Tämä idea on suoraan kirjasta, jota käytän tässä mallina. Ajattelin ensin, etten tarvitse noita kehyksiä, mutta koekirjan tehtyäni tulin toisiin ajatuksiin. 


MaaliskuuMaaliskuussa oli koululaisilla hiihtoloma, mutta hiihtämisen sijaan nukuimme pitkään, teimme palapelejä ja kuuntelimme Harry Potteria. Käytössäni on äänikirjapalvelu, josta olemme kuunnelleet lomilla yhdessä Harry Potterin äänikirjoja ja kun kirja on kuunneltu, katsomme sen jälkeen sen elokuvana yhdessä. Tuolloin maaliskuussa taisi olla vuorossa kolmas kirja, Azkabanin vanki. Maaliskuussa juhlimme myös sukulaisten kesken esikoisemme 10-vuotis syntymäpäiviä ja kevätkauden viimeinen virkkauskurssini Pälkäneellä alkoi.

Aukeaman toisella sivulla on Yumiko Higuchin lumikukkia, joiden ohje löytyy hänen kirjastaan A year of Embroidery. Yumiko Higuchin kirjontamallit ovat upeita, mutta monesti ne pitäisi täyttää ketjupistoin. En ole osannut tehdä niitä siististi, joten olen korvannut ketjupistot toisilla pistoilla. Välillä korvaavan tavan keksiminen on ollut hyvin haastavaa. Taisin silittää aukeaman liian kovakouraisesti, kun ranskalaiset solmupistoni ja laakapistot lähtivät lentoon.

 
 

Huhtikuu

 

 

 

Huhtikuussa meille tuli kylään kiertävä kulkutauti ja sairastimme koko perhe tuolloin koronan. Tällöin alkoi myös Crochet For Peace Cal, jonka paloja olen esitellyt sinulle jo aikaisemmin. Eräänä huhtikuisena aamuna saimme ihmetellä paksuja kinoksia, kun yön aikana oli ollut lumimyräkkä. Pikku hiljaa ilmat kuitenkin lämpenivät ja pääsimme poikien kanssa Pokemonien perään. Snorlax-parka sai silmät kolmesti, mutta ne ei eivät näyttäneet hyvältä. Huhtikuussa juhlittiin myös pääsiäistä vaikka tänä vuonna meillä jo jäi virpomiset väliin. 


Huhtikuun toisella sivulla on mandaloita, jotka ovat koulussa tekemässäni seulassa. Nuo kuviot ovat alun perin jonkun ranskalaisen katedraalin ruusuikkunasta, mutta yksinkertaisemmassa muodossa. Tuota kuviota olisi voinut jatkaa loputtomiin koristelemalla, mutta nyt jouduin menemään sieltä missä aita on matalin.  

Voin myöntää, että olen pahasti myöhässä päiväkirjani kanssa. Kirjoin huhtikuun aukeaman kesähelteillä ja istuin sen kanssa monet kerrat rannalla, kun pojat olivat uimassa. Silloin laskin, että pystyn vielä kirimään aikataulussa, mutta nyt olen niin myöhässä, etten millään ehdi kirjoa kaikkia kuukausia tämän vuoden puolella. Kuukausinäkymien tekeminen vie monta iltaa ja tuntia. Kun aikaa on rajallisesti ja tekemistä paljon, minun on ollut pakko karsia tekemisiä.

Tämä on ollut siitä mystinen projekti, että minulla lisääntyy langat työn edetessä. Olen saanut lisää helmilankoja joita pääasiassa tässä käytän, mutta tumman sinistä ei ole lainkaan. Toivottavasti löydän sitä kirppikseltä, niin minun ei aina tarvitse käyttää muliinilankaa aina kun tarvitsen tummaa sinistä. Nyt ryhdistäydyn ja alan kirjoa toukokuuta. Se on ollut piirrettynä jo ainakin kaksi kuukautta.

Meillä avataan tänään partiolaisten adventtikalenterin ensimmäinen luukku. En voinut olla ostamatta kalenteria pieneltä ja iloiselta partiolaiselta. Ihanaa marraskuun viimeistä viikonloppua sinulle!

Jos haluat lukea lisää tästä projektista, tammi- ja helmikuun aukemat löydät täältä: Kirjottu päiväkirja: tammikuu ja helmikuu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti