perjantai 4. marraskuuta 2016

Blogger Recognition Award ja kurkistus kulissien taakse

"Kannattaa lukea sitaatteja, mieleen painuneet sitaatit antavat hyviä ajatuksia." 
- Winston Churchill

 
Haasteet ja tunnustukset ovat ihania ja tämä Blogger Recognition Award -tunnustus on erityisen ihana siitä, että tässä saa antaa vinkkejä vasta blogiuraansa aloittaneille. Olen äärimmäisen otettu siitä, että sain peräti kahdelta ihanalta bloggaajalta Blogger Recognition Award -tunnustuksen! Suuri kiitos Craft Candidate ja Virkkaan ja Värkkään -blogeihin tästä kunniasta. Tunnustuksen kuvio on tämä:

1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen. (teknisistä syistä logo jäi pois)
2. Kerro lyhyesti, kuinka aloitit bloggaamisen.
3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille.
4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi.
5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnon saajaksi.Kuinka minusta tuli bloggaaja? 


Olen tainnut aikaisemminkin kertoa, että aloitin aikoinaan bloggaamisen oppiakseni kirjoittamaan, en sen takia, että esittelisin netissä käsitöitäni tai pitäisin jonkinmoista käsityöpäiväkirjaa. En ollut ennen kirjoittanut blogia, enkä lukenut  niitä, joten koko tämä maailma oli minulle vieras. Ihan Oikea blogi aloitti osoitteessa kuppi.kuumana@blogstpot.fi, mutta tämä ei ole koskaan tainnut olla sen niminen. Blogin nimi syntyi vahingossa, kun en tiennyt, että otsikkokohtaan kirjoitettu Ihan Oikea Blogi? määritteli blogini nimen ja taisin aika pitkään kirjoittaa tätä ennen kuin huomasin, että blogillani on ihan eri nimi kuin miksi minä sitä luulin.
 
Aluksi turinoin kerran viikossa vähän kaikesta ja blogin aihepiiri oli todella laaja. Käsityöpostaukseni ovat tainneet olla koko ajan luetuimpia, joten oli luonnollista, että pikku hiljaa aloin karsia muita aiheita ja keskityin yhä enemmän kirjoittamaan käsitöistä. Olen monesti miettinyt, että tekisinkö näin paljoa käsitöitä, jos en bloggaisi niistä. Luultavasti en. En ainakaan saisi niitä näin nopeasti valmiiksi. Kirjoitustahtini on vaihdellut kerran viikossa parhaillaan neljään postauskertaan viikossa ja tämän hetkinen kaksi kertaa viikossa tuntuu hyvältä. Haluaisin kirjoittaa useammin, mutta aika ei yksinkertaisesti riitä.

Tänä päivänä bloggaus ja käsitöistä kirjoittaminen on minulle rakas harrastus, joka tuo mukavaa vastapainoa arkeen. Hienointa tässä on se, että olen tutustunut toisiin bloggaajiin, eikä bloggaus ole enää sitä, että istun iltasella yksin koneen ääressä vaan olen löytänyt vertaistukea ja muita harrastajia, joilla on samat mielenkiinnon kohteet. 

 

Vinkkini aloittavalle bloggaajalle.


1.  "Kaikki mikä kannattaa tehdä, kannattaa tehdä myös hyvin." - Adolphe Monod

Eli se mitä teet, tee se hyvin! Älä hätiköi! Sinulla ei mikään kiire mihinkään. Kirjoita rauhassa ja tarkista tekstisi, ettei siinä ole tuhottomasti kirjoitusvirheitä. Itselläni on lukihäiriö ja nukun aina yhden yön yli ennen kuin julkaisen mitään. Ollakseni rehellinen, kirjoitin tätä postausta kaksi iltaa ja julkaisin vasta kolmantena päivänä. Katso miltä postaus näyttää esikatselussa, ettei siinä ole ylimääräisiä hyppyjä.
  
2. "Ole oma itsesi, kaikki muut ovat jo varattuja" - Oscar Wilde.

Ole oma itsesi! Olet parhaimmillasi silloin.

3. "En ikinä lue. Katselen vain kuvia." - Andy Warhol

Niin. Andykin sen jo tiesi. Kuvat ovat tärkeitä. Et tarvitse tuhannen euron kameraa, jos et osaa käyttää sitä. Pärjäät hyvin halvemmalla kameralla ja aluksi puhelinkin riittää. Kaikki tämän postauksen kuvat on otettu Samsungin kännykälläni. Kuvatessa tärkeintä on valo. Vältä kuvaamista illalla tai hämärässä. Valitse postaukseesi vain tarkkoja kuvia. Rajaa pois ylimääräinen ja tarkista, että taustalla ei näy mitään, mikä sinne ei kuulu.

4. "Ole ystävällinen aina kun se on mahdollista. Se on aina mahdollista." - Dalai Lama

Bloggaaminen on paljon muutakin kuin vain se, että päivität omaa blogiasi. Minä en tiennyt tätä silloin, kun aloin blogata, mutta nyt sinä tiedät. Vastaa kommentteihin ja jos vain on mahdollista, niin käy vastavierailulla. Lue muiden blogeja ja kommentoi niitä. Blogimaailma on ihana ja ihmeellinen. Täällä on paljon hyviä tyyppejä joihin kannattaa tutustua.
 
5. "Kaikki eläimet, paitsi ihminen, tietävät, että elämän päätarkoitus on nauttia siitä." - Samuel Butler

Bloggaus on harrastus siinä missä muutkin. Siitä pitää nauttia ja sen pitää olla kivaa. Jos bloggaus muuttuu pakkopullaksi ja stressaavaksi, kannattaa miettiä, että onko se kaiken sen arvoista. Olen ottanut itselleni vakiopäivät jolloin postaan ja jos aikataulut venyvät syystä tai toisesta, niin lohdutan itseäni, ettei maailma kaadu siihen. Oletettavasti kukaan ei edes huomaa, että julkaisenko postaukseni vasta seuraavana päivänä.

Meitä kaikkia bloggaajia yhdistää se asia, että me kaikki olemme aloittaneet joskus ja painaneet julkaise-nappia ensimmäisen kerran. Ainakin itse muistan ne alkutaipaleen hankaluuden hyvin ja olisin ollut mielissäni, jos minulle olisi aikoinaan vinkattu blogeista, joista löytyy bloggausvinkkejä. Kannattaa siis käydä kurkkaamassa Kivemmassa blogissa, josta löytyy niin koodia ulkoasun muokkaukseen kuin vinkkejä bloggaamiseen.

Annan Blogger Recognition Award -tunnustuksen seuraaville:

Kivempi Blogi
Keltainen kahvipannu
Kototeko
Mehukekkerit
Oranssia
Pilviraitti
Pomada
Villa Nanna
Villasukkavuosi
Villavaltakunta35 kommenttia:

 1. Nämä sun blogisi kuvat on aina niin ihanan värikkäitä ja hyvin sommiteltuja, kuten tässäkin postauksessa! :)

  VastaaPoista
 2. Olipas mukava lukea tarinaasi. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Mukavaa luettevaa. Minäkin olen saanut saman tunnustuksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Joko olet vastannut? Mun pitääkin tulla lukaisemaan sun tarina =)

   Poista
 4. Voi miten ihanasti kirjoitit ja tämä uusi bloggaaja on todella ilahtunut tunnustuksesta ❤️ Kiitos ❤️

  Tämä blogimaailma on tosiaan ihmeellinen, tapasin ensi kertaa muita bloggaajia Mansen blogikirppiksellä, se oli ihan mahtavaa niin ihania tyyppejä tuli elämääni. Toivomme että sinutkin pääsen vielä tapaamaan, olen rakastunut elämäniloisiin postauksiisi ja kuviisi. Kiitos, kun jaksat blogata ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanainen <3 Mua niin harmittaa, että se blogikirppis meni multa ohi, mutta mä luotan siihen, että me vielä nähdään <3 Ihan varmasti!!

   Poista
  2. Kyllä me vielä nähdään, uskon siihen <3

   Poista
 5. Voi ihana! Ihan takuulla mukana. Kiitos. ♥

  VastaaPoista
 6. Tuhannesti kiitos, että ajattelit minua ja annoit tunnustuksen, ilahduttaa kovasti :) Kiva kuulla tarinaa blogisi kirjoittamisesta, se on aina kiinnostavaa. Ihastelin taas näitä kauniita värikkäitä kuvia, jotka oletkin ottanut kännykällä!!! Uuden kameran juuri hankkineena mietin, olisiko sittenkin pitänyt ostaa Samsung... :)) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Mulla on jo aika vanha järkkäri ja musta tuntuu, että saan puhelimella parempia kuvia kuin tuolla kameralla. Syy tosin taitaa olla ihan käyttäjässä eikä laitteessa =)

   Poista
 7. Kiitos kovasti tunnustuksesta! :) Minäpä joutessani bloggaan siitä ja pistän eteenpäin.

  VastaaPoista
 8. Oi, kiitos tunnustuksesta! :)

  Onpas kiva nähdä, miten kuvaat! Sain kuvista valtavasti inspiraatiota ja ideoita! Mä olen yrittänyt joskus ottaa kuvia valkoisen paperin päällä, mutta en jotenkin osaa ajatella valmiiksi kuvan rajausta, sillä tuntuu, ettei isokaan paperi riitä. :D Täytyisi treenata ja kokeilla etenkin keksiä sopivia valoja varjojen välttämiseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kuulla =) Kuvaaminen on kivaa, mutta tämä meidän synkkä talvi tekee siitä vähän haastavaa. Peilin avulla saan juurikin nuo varjot häivytettyä lähes olemattomaksi ja se myös moninkertaistaa valon määrän eli sen edessä on tosi kirkasta =) Tarvitsisin kans vähän isomman alustan, kun tuossa vanerin palassa on reunat rikki ja keskelläkin isompi naarmu, joten kuvaaminen on tosi hankalaa sen kanssa. Mä olen käyttänyt kuvausalustana myös valkoista tapettia, joka on rullalla. Se on näppärä nostaa myös "taustakankaaksi" =)

   Poista
 9. Olipa kiva postaus ja on aina kiva lukea blogien taustoja ja tarinoita! Rentoa viikonloppua ja uusia bloggauksia odotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeva <3 Mulla on täällä kasa kahvikuppeja odottamassa kuvausta. Mukavaa viikonloppu sullekin =)

   Poista
 10. Kiva lukea blogisi taustoista :) Minulle on välittynyt aiemmista jutuista kuva luovasta ihmisestä joka osaa myös ilmaista itseään taitavasti kuvin ja sanoin. Voi kun itsekin joku päivä oppisin sen yhtä taitavasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Mä olen otettu sun sanoista, sillä mun mielestä sä olet taitava tekijä ja sun blogia on ilo lukea <3

   Poista
 11. Kiitos kirjoituksesta, tästä oli myös vähän kokeneemmalle bloggaajalle tietoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon =) Sepä mukava kuulla. Mulla itsellä Älä hätiköi -kohta on sellainen, mikä pitäisi muistaa hieman useammin. En tiedä, pysyisikö se paremmin mielessä, jos kirjoittaisin ison lappu tähän työpöydälle =)

   Poista
 12. Miten oletkin voinut löytää jokaiseen kohtaan sopivan sitaatin. Ihailen suuresti. Minäkin yritn blogin kautta harjoitella kirjoittamista ja käsityöohjeiden tekemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon =) Mä luen ja kerään ylös paljon sitaatteja, joten mulla oli vähän runsauden pulaa niiden kanssa =)

   Ohjeiden kirjoittaminen on muuten todella vaikeaa ja se, että niitä osaa kirjoittaa ymmärrettävästi on taitolaji =)

   Poista
 13. On vaikea tehdä tätä kun sinä jo niin tyhjentävästi ilmaisit omat ajatukseni :) Täytyypi katsoa jos jossakin kohtaa saisi tehtyä tämän.

  VastaaPoista