torstai 15. tammikuuta 2015

No eihän tässä nyt näin pitänyt käydä.


Olen ollut niin ylpeä itsestäni, kun olen selvinnyt kirppispöydän siivoamisista ilman kotiin viemisiä. Koko tammikuun aikana olen ostanut ainoastaan kolme kerää nallelankaa enkä mitään muuta. Tiedän, että ostokseni vesitti hieman lankalaihistani, mutta en vain voinut jättää viiden euron liukuvärjättyjä nallelankoja pöytään. Vuoden alussa kävin sovittamassa ystäväni jalkaan tossuja joita yritän epätoivoisesti hänelle virkata ja sain mukaani hänelle tarpeettomia tavaroita.

Ystäväni mummon vanhat käsilaukut ja kengät pääsevät käyttööni. Kenkiin ajattelin tehdä Dropsin Muskatista säärystimet vielä tämän kevään aikana. Isompaan laukkuun mahtuu varmasti mukavasti kamera ja pienempään laukkuun saan sopimaan puhelimen ja rahapussin. Niistä tulee siis aika mahtava messupakkaus, jos vain esikoisemme antaa minulle isomman laukuista takaisin, sillä hän kantaa siinä tällä hetkellä astioitaan ympäri taloa. Harmi ettei isossa laukussa ole olkahihnaa, mutta voinhan senkin vaikka virkata myöhemmin.

Vanha Hellaksen suklaarasia huutaa sisälleen vanhoja pitsejä tai rakkauskirjeitä. Koska minulla ei ole kuin pari erilaista pitsinauhaa ja hieman epäilen aviomieheni runosuonen kukintaa, taidan laittaa siihen vaikka ompelutarvikkeita. Mahtavin aarre ystäväni kaapista oli Maamiesten Kauppa Oy:n Kirkkokahvi -peltilaatikko. Enpä ole tuollaista laatikkoa ennen nähnyt. Eikä siitä paljoa googlettamallakaan löytynyt. Ystäväni löysi yhden artikkelin, josta selvisi laatikon olevan 50-luvulta, mutta siihen loppui osumat.

4 kommenttia:

 1. On kyllä erikoinen kahvilaatikko. En ole itsekään ennen nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihan on uusi tuttavuus. Kaikkea sitä kaverin kaapeista löytyy =)

   Poista
 2. Ai kuin ihana toi ruskee käsveska! Mää kävin kans tänään siivoamassa tutun kirppispöytää, mitään ei pitänyt ostaa. Pöytä ei ollut ulko-oven vieressä, joten tietystihän matkan varrelta tarttui mukaan tavaraa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä tykästyin siihen kans. Toi on just sen kokoinen, että siihen mahtuu reilummin tavaraa, et jos lähtee vaikka päivän reissulle. Harmittaa vaan, ettei siinä oo tosiaan olkahihnaa, kun mulla on pahana tapana hukata tai unohtaa tavaroitani, jos lasken ne käsistäni.

   Tiedätkö että mun tekis mieli aloittaa se 365 tavaran haaste tänä vuonna, mutta pirskatti sentään ku pelkään mun kirppisreissuja (huutokaupoista puhumattakaan). Saisin ehkä huushollista pois sen yhden tavaran päivässä, mutta mites sit ku tuun kesällä kuplalla takapenkki täynnä romua kotiin (niin kävi viime kesänä kerran. Kaveri joutui jo ottaan mun korin syliinsä repsikan paikalla)? Munhan tars vähennettää niiden uusien kamojen verran vanhoja tavaroita pois. Kuis se onnistuu?

   Poista