tiistai 1. huhtikuuta 2014

Koiran säärystimet ja takki


Tämä on hyvä hetki! Käsityöni lepää vieressäni valmiina ja kuvattuna. Nyt saan vain ihastella sitä ja hymyillen muistella sen tekoa. Aloitin virkkauksen tammikuussa ja luulin saaneeni työn valmiiksi jo kuukausi sitten, mutta jouduinkin vielä korjaustöihin. Uskotteko kuinka paljon harmittaa, kun joutuu purkamaan valmiin, päätellyn ja silitetyn työn? Olen monesti uskotellut itselleni, että purkamalla kasvatan kärsivällisyyttäni. Uskoni oli kuitenkin koetuksella metsästäessäni pääteltyjä langan pätkiä pylväiden seasta.

Virkkasin seiska veikasta koirallemme takin ja säärystimet. Olisimme molemmat päässeet helpommalla, jos olisin etsinyt valmiit ohjeet ja tehnyt niiden mukaan, mutta eihän se sopinut! Halusin tehdä ihan omanlaiset. Käytin apuna koiramme vanhaa takkia, jonka päälle kokosin isoäidinneliöitä. Välillä kokosin takin harsimalla ja tarkistin miltä se näyttää päällä. Koiramme sai toimia mallina kyllästymiseen asti. Viimeisinä kokeilukertoina hän lähti jo minua karkuun.Selkä- ja vatsakappaleiden kanssa minulla oli murheita. Jouduin purkamaan ja tekemään ne uusiksi melko moneen kertaan ennen kuin olin tyytyväinen lopputulokseen. Alun perin minun piti ommella fleesekankaasta takkiin vuori, mutta siitä olisi tullut niin paksu ja lämmin, ettei sitä olisi voinut käyttää kuin tulipalopakkasilla. Malliltaan takki muistuttaa hieman hevosen loimea, mutta halusin koirallemme sellaisen takin joka peittää koko selän.

 

Koiramme jalkoja vaivaa nivelrikko ja niitä kolottaa kylmällä säällä. Säärystimet olivat jo pitkään tekolistallani, mutta niistä ei ihan tulleet sellaiset kuin olin ajatellut. Tein säärystimiin henkselit, joiden avulla toivoin säärystimien pysyvän koiralla jalassa. Kuvatessani niitä huomasin, että ne lähtivät valumaan. Jouduin tekemään selkään vielä yhden välikappaleen, jolla yhdistin etu- ja takajalkojen kappaleet yhteen. Pukemista helpottamiseksi laitoin toiseen päähän nepparikiinnityksen.

Tunsin itseni voittajaksi kun uusia kuvia ottaessa, koiramme otti muutaman juoksuaskeleen ja säärystimet pysyivät jalassa. Kovasta kiertämisestä ja pyörimisestä huolimatta, ne eivät valuneet alas. Aloitin puvun virkkauksen kylmimpien pakkasten aikoihin ja sain sen sopivasti valmiiksi kun kevät alkoi lämmetä. Onneksi talvia on vielä edessä. Saanpahan kesän ajan suunnitella mahdollista vaihtoehtoa säärystimille.19 kommenttia:

 1. Ihana! :) Ja seuraavahan on sitten jo helpompi tehdä, niin itselleni yritän vakuutella...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Tarvii varmaan laittaa ylös ne pahimmat virheet, etten kompuroi samoissa kohdissa seuraavalla kerralla =)

   Poista
 2. Itte oon näitä neliöitä kans virkannu ja miettinyt että millaisenhan tantun näistä sais omalle koiralle tehtyä! Tässäpä oiva inspiraatio ja malli! Ihan huikee!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Koitin ottaa kuvat niin, että niistä näkisi kuinka olen tämän tehnyt. Selästä tulis varmasti siistimpi, jos sivukappaleet yhdistäisi kohopylväin =)

   Poista
 3. Ältsin ihana! Ja koirakin on niin mussukka <3

  VastaaPoista
 4. Mahtava takki, vaikka malli kehtaa näyttää vähän nyrpeää naamaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) mallilla taitaa olla mittari täynnä puvun sovitusta =D

   Poista
 5. Aivan mielettömän ihana takki ja koira kanssa :). Pikkasen melkein harmittaa, ettei omat koirat oikein tarvitse takkia edes paukkupakkasilla, olisi niin kiva idea itsekin tehdä!

  VastaaPoista
 6. Tulipa hieno!! Säärystimen onkin hyvä idea, mullon vähän vaiheessa sukat koiralle samanlaisella idealla..

  VastaaPoista
 7. Ihan mahtava takki ja säärystimet! :)

  VastaaPoista
 8. Tämä on kyllä kaikessa ihanuudessaan niin mainio !!
  Sai hymynkin huulille, joten kiitos :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mona =) Ekaa kertaa odotan talvea! Tarvitaan pakkaset ennen kuin koiramme pääsee käyttään takkia =)

   Poista
 9. Ihana, luulempa että yritän omalle pikkuiselle tehdä tuollaisen, Jos osaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rohkeasti vain kokeilemaan! Mun pitäisi kans tehdä toiselle koiralle takki, mutta oon siirtänyt ja siirtänyt sitä projektia =)

   Tervetuloa lukijaksi ♥

   Poista