Olin viikko sitten mieheni kanssa viikonloppulomalla
Helsingissä. Alkukesästä asti suunniteltu reissu oli viimeinen irtiottomme
ennen perheenlisäyksen syntymistä. Irrottelut olivat ehkä hieman laimeita
näillä raskausviikoilla mutta päätimme syödä sitäkin paremmin.
Helsinkiin päästyämme suuntasimme Mikonkadun Meze Pointtiin
syömään nopeasti jotain pientä. Olin kerran aikaisemmin käynyt ravintolassa ja
muistelin, ettei kokemus ollut paras mahdollinen, mutta en muistanut syytä.
Valitettavasti ruoka-ainevaatimukseni aiheutti taas valinnanvaikeutta ja
päädyin ottamaan Karides Salaatan (Kuningasrapuja, Vihreää salaattia, minttua, selleriä,
paprikaa). Sain kulhollisen salaattikastikkeessa pyöriteltyä nuutunutta
salaattia ja viisi katkarapua. Ravut olivat niin ylikypsiä, etten olisi osannut
itse niitä niin kuiviksi friteerata. Erikoista pääruokana tarjottavassa
salaatissa oli, etten saanut leipää tai sämpylää sen kanssa. Jotenkin
tuollaista yksinkertaista asiaa pitää itsestään selvyytenä.
Mieheni otti Adanan (Tulisesti maustetut naudan jauhelihavartaat
). Hän kuvaili vartaiden syömistä silikonin pureskeluun. Lisukkeena ollut riisi
oli ollut kumimaista ja tortillalättyjä muistuttavat leipäsiivut näyttivät
lähes palaneilta. Hieman pettyneinä jatkoimme matkaamme Pohjois-Esplanadille ja
istuimme nauttimaan aurinkoisesta säästä ja livemusiikista Kappelissa.
Terassilla istuessa harmittelin moneen kertaan että miksi emme syöneet siellä.
Helsingin reissumme
kohokohta oli illallinen Ravintola Demossa. Tämä oli ensimmäinen kerta kun
söimme Michelin tähdellä palkitussa ravintolassa. Demossa ei ollut lainkaan Ala
Carte -listaa vaan söimme sitä mitä keittiö meille tarjosi. Antauduimme
ravintolan armoille ja odotimme jännityksellä mitä tulisimme saamaan.
Saavuimme
ravintolaan hyvissä ajoin ja pääsimme heti pöytään. Keittiön tervehdykseksi
mieheni sai tillilihaa ja minä kurpitsaa, omenaa ja mantelirouhetta.
Ensimmäinen alkuruoka oli taivaallisen hyvää kanttarellikeittoa. Se oli
kermaista ja sen maku oli täyteläinen. Olisin halunnut nuolla lautasen puhtaaksi,
mutta oletan, ettei se olisi ollut suotavaa. Toinen alkuruoka oli peruna-oliivi
krokantti, jonka rinnalla oli pieni ”salaatti”. Valitettavasti annos ei ollut
meidän kummankaan mieleen. Kiltisti kuitenkin maistelimme lautasemme tyhjäksi.
Pääruuaksi mieheni
sai vasikan kylkeä ja sisäfilettä papujen ja punajuuren kera. Hän kehui kylkeä
taivaalliseksi mutta sisäfileestä hän ei pitänyt. Mieheni ei muutenkaan syö
yleensä sisäfilettä vaan valitsee jonkun muun osan eläimestä lautaselleen.
Ilman sisäfilettä hänen annoksensa olisi ollut täydellinen. Minä sain
paistettua kuhaa, sahramiaiolia, paprikapyrettä ja taimenen mätiä. Annokseni
oli hyvä mutta se ei ollut spektaakkelimainen.
Söimme kaksi jälkiruokaa.
Ensimmäinen oli lakritsalla hyytelöityä vuohenjuustoa, marinoitua fenkolia,
tomaattimarmeladia ja kuivattua lakritsa-oliivimurskaa. Emme olleet koskaan
saaneet vastaavanlaista annosta. Se oli hyvin erikoisen makuista ja oikeastaan
mielenkiintoista. Toisen jälkiruuan kanssa minulla kävi vahinko. En
kirjoittanut sitä ylös! Voin vain ulkomuistista kertoa sen sisältäneen
jäätelöä, mustaherukkaa, vadelmia ja marenkia. Se maistui aivan ihastuttavalle!
Olisin voinut syödä sitä vaikka kaksi annosta lisää!
Kaiken kaikkiaan
vierailumme Demossa oli ihan hyvä. Saimme äärettömän hyvää palvelua. Ruoka
kuitenkin tuotti meille hieman pettymyksen. Valitettavasti me molemmat odotimme
saavamme jotain tajunnan räjäyttäviä annoksia ja luulimme huumaantuvamme
herkuista. Olemme ennenkin saaneet hyvää ruokaa ravintolassa missä ei ole
tarvinnut maksaa Michelin tähden ”extraa”. Ravintolan hintataso meillä oli
tiedossa jo tehdessämme pöytävarausta, silti meille tuli yllätyksenä että
norjalaisesta oluesta voi joutua maksamaan 14 euroa. Varsinainen miinus
ravintolalle tulee kuitenkin siitä että jouduimme odottamaan välillä
tuskallisen kauan annoksiamme. Viiden ruokalajin läpi käymiseen meni lähes
kolme ja puoli tuntia, se on jopa hitaalle hämäläiselle kuten me, aivan liikaa.
Yövyimme
Kasarmikadulla sijaitsevassa hotelli Rivoli Jardinissa. Olen vieraillut siellä
useasti ollessani vielä työelämässä. Hotelli ei tuottanut tälläkään kertaa
pettymystä. Nukuimme kuin pienet lapset. Aamiainen oli aivan yhtä loistava kuin
aina ennenkin. Hotelli ei tarjoa ylitse pursuavaa aamiaista tuhansine lisukkeineen
vaan melko suppean, mutta sitäkin laadukkaammista raaka-aineista valmistetun
noutopöydän. Söin herkkuja vatsani niin täyteen että minulla oli nälkä vasta
myöhään illalla.
Meidän piti
sunnuntaina suunnata Suomenlinnaan mutta päätimme lähteä aikaisemmalla junalla
kotiin. Nappasimme nopeasti vain latet matkaevääksi Aleksanterinkadun La Torrefazionesta. Olen monesti ohi kulkiessa ihastellut pientä
kahvilaa, pienessä sievässä talossa ja vasta nyt kävin ensimmäisen kerran.
Palvelu oli hyvää ja kahvit vielä paremmat. Hyvillä mielin suuntasimme kohti
asemaa ja kotimatkaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti