sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Myssyllinen hyvääHelsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri on päättänyt vuodesta 2012 lähtien korvata vastasyntyneiden puuvillapipot ”harsopipoilla”. Osallistuin erään Facebook-ryhmän järjestämään pipotempaukseen, jossa osallistujat joko kutoivat, virkkasivat tai ompelivat vauvalle pipon. Pipot lahjoitetaan heinä-elokuun vaihteessa Lohjan sairaalan synnytysosastolle.

En löytänyt ohjetta, jonka mukaan olisin osannut virkata myssyn joten päätin tehdä sen itse. Juoksin myssyjen kanssa paikallisessa neuvolassa sovittamassa niitä nuken päähän, jonka koon piti vastata vastasyntynyttä. Viides myssy oli vihdoin oikean kokoinen ja mallinen. 

Virkkasin myssyjä kaiken kaikkiaan kahdeksan kappaletta ja torstaina sain paketin matkaan. Nyt pidän käsiäni kyynärpäitä myöten ristissä että myssyni ovat oikean kokoisia ja mallisia. Teen vielä yhden myssyn syyskuussa syntyvälle lapsellemme ja tuolloin saan tietää kuinka projektini kanssa kävi. Annan myssyn ohjeen, mikäli se on oikean kokoinen ja mallinen pienen ihmisen päähän. Jos käy taas niin kurjasti että olen virkannut väärän kokoisia myssyjä, vaikenen häpeillen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti