torstai 1. elokuuta 2013

Kirpputoreilla kiertelyäPoikani meni isovanhemmille hoitoon iltapäiväksi ja hemmottelin itseäni kunnon kirpputorikierroksella. Kiersin paikalliset paikat läpi ja kävin myös naapurikaupungin isolla kirpulla. Minulla oli aivan uskomaton tuuri. Löysin Sarvista, Plastexia ja Marimekkoa kohtuullisin hinnoin. Vanhan punaisen Chymoksen ruusurasian löysin kolmella eurolla. Lisäksi sain taas uusia virkkauslankoja ja poikani sai legoja. Leijailin kotiin.


Seuraavana päivänä lähdin metsästämään rottinkituolia ja kävin ensimmäisen kerran Urjalan keskustassa sijaitsevassa Marin kirppiksessä. Astuessani ovesta sisään meinasin pyörtyä! Kirppis oli täynnä retroilijan ja vanhan keräilijän aarteita. Tosin tavaroiden hintataso oli lähempänä antiikkikauppaa kuin kirpputoria. Mukaani lähti rottinkituolin lisäksi Riihimäen Lasin Riikinkukko-jälkiruokakulhot alkuperäisessä laatikossaan, keltaiset Grapponian jalallinen malja ja yksi suuri jälkiruokamalja. Valitettavasti vasta autossa kotimatkalla huomasin että Grapponian jalallinen malja ei ollutkaan ehjä. Olisi ollut myyjältä kohteliasta mainita rikkeestä hintalapussa. 

Malja ei ollut ainoa esine jonka rikkeet oli jätetty mainitsematta. Olin ostamassa Helena Tynelin Onnenlehteä kunnes huomasin sen reunassa kolhun. Sadatellen jätin sen hyllyyn. Mielestäni rikkeet kuuluisi mainita reilusti hintalapuissa. Vaikka lasiesineiden kanssa pyrin olemaan tarkka ja tarkistamaan ne niin hyvin kuin vain kykenen, nyt minulla kävi huono tuuri enkä huomannut Grapponian vikaa vasta kuin liian myöhään.


Riikinkukko jälkiruokakulholaatikosta puuttui yksi kulho, jonka tiesin löytyvän eräältä lähikaupungin kirpulta. Lähdin vielä kolmantena päivänä kiertämään kirpputoreja ja sama onneni jatkui. Nyt sain puuttuvan kulhoni lisäksi ihanat haalarit vauvalle, pärekorin kauppareissulle, vanhoja tyynynliinoja ja puupalikoita. Tällaista onnea minulla ei ole ennen tainnut ollakaan kirpputoreilla. Ei ole kauaa kun kolmen kirppiksen kierrokselta mukaani tarttui vain yksi vaivainen Sarviksen kermanekka. Nyt minun ei tarvitse enää kuin löytää paikat aarteille muutenkin tavaraa pursuavassa kodissamme!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti